Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi

Publicat la 6 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1676 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețetă foarte gustoasă de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi. Se face repede și e grozavă lângă un piure de cartofi sau o mămăliguță.

Ficăței fragezi și suculenți într-un sos de roșii aromat. Gata în jumătate de oră! Ce-ți poți dori mai bun de atât, mai rapid și mai sățios? Dacă le mai pui alături și o lingură, două, de piure de cartofi catifelat, chiar e o mâncare ca la mama acasă. "Comfort food " cred că-i zic englezii pe limba lor acestui gen de mâncare.

Ficăței de pui cu sos de roșii

Ficățeii de pui se gătesc de obicei simplu și rapid. Sunt delicioși mai ales dacă rămân suculenți și nu au nevoie de prea multe adaosuri. Fac echipă bună cu ceapa, cu cât mai multă, cu atât mai bine, cu sosul de roșii și nu în ultimul rând cu usturoiul . Pe toate le avem reunite în rețeta grozavă de astăzi.

Câteva idei de garnituri care merg tare bine lângă ficățeii cu sos:
  • piure de cartofi, făcut așa cum trebuie, cu unt și lapte
  • cartofi natur peste care puneți 2-3 cubulețe mici de unt, presărați piper măcinat și pătrunjel proaspăt tocat fin
  • o mămăliguță fierbinte (vezi aici rețeta)
  • o garnitură de orez fiert simplu
Ficăței de pui cu sos de roșii

Alte rețete cu ficăței pe care veți dori să le încercați

Iubesc mâncărurile cu ficăței de când eram mică și de aceea îi prepar atât de des în fel și chip. Vă las mai jos câteva rețete mai vechi de pe blog, sper să vă inspire să le încercați și voi.

  • pate din ficăței de pui cu măsline
  • ficăței la tigaie cu ceapă și ardei gras
  • ficăței la ceaun
  • ficăței pane
Ficăței de pui cu sos de roșii

Mod de preparare pentru rețeta de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi

Este o rețetă simplă, care nu prezintă nicio dificultate, nici măcar pentru începători. Trebuie să țineți cont doar de 2-3 lucruri ca să obțineți cea mai bună mâncare de ficăței cu sos:

  • cumpărați de preferat ficăței proaspeți, nu congelați
  • curățați ficățeii de membrane și verificați să nu mai aibă urme de fiere
  • tamponați ficățeii cu prosoape de hârtie înainte de gătire, pentru a elimina apa în exces
  • nu puneți sare la gătit! La ficăței sarea se adaugă doar la final, altfel se vor întări.
  • nu gătiți ficățeii în exces! 20 de minute e mai mult decât suficient!

Despre toate lucrurile de mai sus am vorbit și în rețeta video pe care o veți găsi mai jos, imediat sub rețeta scrisă. Acolo puteți vedea exact cum am preparat eu ficățeii cu sos.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ficăței de pui cu sos de roșii

Ficăței de pui cu sos de roșii

O rețetă foarte gustoasă de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi. Se face repede și e grozavă lângă un piure de cartofi sau o mămăliguță.
5 from 15 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g ficăței de pui
  • 30 ml ulei
  • 1 ceapă uscată
  • 5-6 căței de usturoi
  • 300 ml roșii pasate
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați ficățeii de membrane și verificați să nu aibă urme verzi de bilă care dau un gust amar.
  • Spălați ficățeii în apă rece ca să eliminați resturile de sânge din țesuturi.
  • Scurgeți și uscați ficățeii tamponându-i cu prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de apă.
  • Tocați mărunt ceapa și 2-3 căței de usturoi.
  • Puneți uleiul la încins în tigaie, apoi adăugați ceapa și usturoiul. Lăsați-le să se călească până când ceapa se înmoaie și devine ușor translucidă.
  • Puneți în tigaie ficățeii și condimentele, adică: piperul, cimbrul și frunza de dafin. Nu și sarea!
  • Lăsați ficățeii să se gătească timp de 10 minute amestecând din când în când. Își vor lăsa suficientă apă, nu e nevoie să mai adăugați.
  • Turnați roșiile pasate, amestecați și mai lăsați ficățeii pe foc încă 7-8 minute.
  • Stingeți focul, dați tigaia deoparte și puneți încă 2-3 căței de usturoi tocați mărunt și pătrunjel proaspăt.
  • Tot acum puneți și sarea. Amestecați și ficățeii sunt gata de servit cât sunt calzi.
  • Ficățeii cu sos de roșii se pot servi alături de un piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăliguță.
Valori nutriționale
Ficăței de pui cu sos de roșii
Valori per porție
Calorii
244
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
431
mg
144
%
Carbohidrați
 
8
g
3
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
22
g
44
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ficăței de pui cu sos de roșii

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
1676 shares
5 from 15 votes (15 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x