• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aperitive

Chifteluțe din fasole boabe la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 11 ian. 2022 · Publicată: 25 nov. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
55 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O idee grozavă pentru mic dejun sau pachet de post: chifteluțe din fasole boabe Sunt simple, rapide și foarte gustoase, le veți iubi și voi!

Aceste chifteluțe din ingrediente atât de simple și de banale sunt salvarea mea în zilele de post în care nu știu ce să gătesc sau ce să pregătesc pentru pachetul de la serviciu.

Am mereu pregătită o conservă mare de fasole în cămară, special pentru această rețetă. În acest fel salvez mult timp, iar faptul că aceste chifteluțe se gătesc la cuptor, ușurează, de asemenea, foarte mult lucrurile.

Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Sunt convinsă că și vouă o să vă placă la fel de mult! 🙂

Chifteluțe din fasole boabe

Tot ce trebuie să știi pentru cele mai reușite chifteluțe din fasole boabe la cuptor

Ce fel de fasole boabe se folosește la chifteluțele de post?

Pentru aceste chifteluțe avem nevoie de fasole boabe bine fiartă. Se pot face cu orice fel de fasole: albă, pestriță sau neagră.

Se poate folosi fasole din conservă?

Da, se poate folosi fasole gata fiartă, din conservă. De altfel eu folosesc mereu conservele de fasole pentru că în acest fel scutesc foarte mult timp. Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau fasole fiartă de voi, aceasta trebuie să fie foarte bine scursă de lichid.

Se pot prăji chifteluțele din fasole în tigaie?

Da, se pot prăji și în tigaie, dar nu își păstrează la fel de bine forma. Eu recomand să le gătiți la cuptor.

Cum se servesc chifteluțele din fasole?

Puteți servi aceste chifteluțe din fasole boabe la micul dejun, le puteți lua la pachet, puteți face chiar și sandvișuri cu ele sau pot fi un prânz delicios și sățios alături de o salată.

Cum se pot păstra chifteluțele din fasole?

Dacă ați făcut mai multe, puteți păstra chifteluțele de post timp de 2-3 zile la frigider, într-o caserolă cu capac. Nu vă recomand să le congelați.

Chifteluțe din fasole boabe

Alte rețete de chifteluțe de post pe care să le încerci când rămâi în pană de idei

Dacă obișnuiți să țineți posturile ortodoxe sau dacă aveți un stil de viață vegan, atunci cu siguranță și voi, ca și mine, aveți nevoie de mai multă inspirație pentru alcătuirea meniului zilnic. De aceea, vă las mai jos alte câteva rețete de chifteluțe de post pe care să le încercați.

Toate rețetele sunt simple, ușor de făcut și conțin ingrediente naturale și la îndemâna oricui:

  • chifteluțe din legume crude
  • falafel, chifteluțe de năut - vezi și varianta video, aici .
  • chifteluțe din cartofi și orez
  • chifteluțe de linte roșie
chiftele de post

Mod de preparare chifteluțe din fasole boabe la cuptor (scris+video)

Nu se fac deloc greu aceste chifteluțe de post din fasole. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chifteluțe din fasole boabe

Chifteluțe din fasole boabe la cuptor

O idee grozavă pentru mic dejun sau pachet de post: chifteluțe din fasole boabe Sunt simple, rapide și foarte gustoase, le veți iubi și voi!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 800 g fasole boabe, fiartă
  • 2 cepe
  • 4-5 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru uscat
  • 20 g făină
  • 50 g pesmet

opțional - dacă doriți chifteluțe picante

  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
  • sau
  • boia de ardei iute - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau o fierbeți voi, aceasta trebuie foarte bine scursă de apă. Puneți-o într-o sită și lăsați-o să se scurgă măcar 10 minute.
    scurgeti fasolea
  • Între timp tăiați ceapa cubulețe, mărunțiți usturoiul și dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele în puțin ulei pentru aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie puțin, iar ceapa să devină translucidă.
    ceapa și morcov calite in tigaie
  • Puneți boabele de fasole într-un chopper sau în cuva robotului și pasați-le atât cât vă place. Eu am vrut o textură mai grosieră, dar dacă doriți chifteluțe fine și cremoase, le puteți pasa până devin pastă.
    pasati fasolea la chopper
  • Într-un bol amestecați fasolea pasată, legumele călite si condimente după gust. Dacă doriți chifteluțe picante, adăugați dulceață de ardei iute sau boia iute, după gust. Omogenizați.
    dulceata de ardei iute
  • Adăugați 2 linguri cu vârf de făină și o încorporați în compoziție. Testați și vedeți dacă puteți forma o chifteluță care să își păstreze bine forma. Dacă nu, mai adăugați puțină făină.
    2 linguri de faina
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Formați chifteluțe și le tăvăliți prin toate părțile prin pesmet.
    formati chiftelutele
  • Așezați chifteluțele în tavă lăsând puțin loc între ele și dați tava la cuptor la început pentru 20 de minute.
    puneti chiftelutele in tava
  • După 20 de minute, întoarceți chifteluțele pe partea cealaltă și continuați să le coaceți încă 20 de minute. Deci în total, chifteluțele se gătesc timp de 40 de minute sau până când sunt uscate și ușor rumenite.
    intoarceti chiftelutele pe partea cealalta
  • Serviți chifteluțele din fasole după ce se răcesc.
    Chifteluțe din fasole boabe
Nutrition Facts
Chifteluțe din fasole boabe la cuptor
Amount per Serving
Calorii
76
% Daily Value*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
12
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chifteluțe din fasole boabe

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
55 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.