• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 mart. 2024 · Publicată: 24 oct. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
61 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin! Doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!

redfish la cuptor cu unt si rozmarin

Redfish este un pește cu carne albă dulce și foarte gustoasă. Poate fi savurat la grătar, gătit la abur, la cuptor sau prăjit . Modul meu preferat de a găti redfish este să îl bag la cuptor cu lămâie, usturoi și unt. Se gătește rapid, de aceea este potrivit atât pentru prânz, cât și la cină.

Găsiți redfish în pescăriile magazinelor mari și vă asigur că este oricând o alegere excelentă.

Dacă în general vă place peștele gătit simplu și rapid, încercați și rețeta de biban de mare la cuptor.

Trunchi de redfish in tigaie cu lamaie si rozmarin
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se servește
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete delicioase cu pește
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

trunchi de red fish sau red snapper pe farfurie alba cu crenguta de rozmarin
trunchi de redfish

Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui pentru a găti un redfish gustos:

  • trunchi de red fish - proaspăt, eviscerat și curățat de solzi
  • ulei de măsline
  • condimente - boia de ardei, pudră de usturoi, sare și piper 
  • rozmarin - de preferat proaspăt pentru o aroma mai intensă

pentru servit

  • unt 
  • usturoi

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Banner selgros

Preparare

Se prepară foarte ușor acest pește la cuptor, iar rezultatul este încântător și plin de arome!

trunchi de redfish crestat pe ambele parti

Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.

condimente pentru redfish la cuptor combinate in castron

Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.

trunchi de redfish condimentat

Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.

redfish in tava

Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!

unt topit cu usturoi si rozmarin

Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.

Red fish in tigaie peste care se toarna sos de unt aromat

Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.

Cum se servește

Acest trunchi de redfish la cuptor se servește cald, imediat după gătire. Îi puteți pune alături orice garnitură vă place. Vă las mai jos câteva idei:

  • cartofi natur
  • piure de cartofi
  • cartofi prăjiți
  • salată verde
  • garnitură de orez
  • mămăliguță și mujdei de usturoi
prim plan cu redfish in tigaie

Extra sfaturi

  • Când cumpărați redfish întreg sau trunchi de redfish, calculați câte 200 g de pește la o porție.
  • Nu gătiți peștele mai mult de 20 de minute! Se va usca și va deveni fad!
  • Cuptorul trebuie să fie bine încins atunci când introduceți tava cu peștele.

Întrebări frecvente

Ce este redfish?

Redfish este un pește alb popular care poate fi găsit în apele Mării Caraibelor, Golful Mexic și vestul Oceanului Atlantic. Are o textură fermă și o aromă blândă și delicată. 

Ce gust are redfish?

Gustul de redfish poate fi descris ca fiind ușor dulce, cu o ușoară aromă de nucă. 
Aroma sa blândă se potrivește bine cu cea de usturoi, unt și ierburi aromatice. 

Alte rețete delicioase cu pește

Dacă v-a plăcut rețeta de redfish la cuptor, vă recomand să încercați și alte preparate cu pește de pe blog. Vă las mai jos câteva idei simple și gustoase:

  • stavrid pane
    Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
  • Hamsii prajite
    Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • Rasol de peste cu legume
    Rasol de pește cu legume și sos de hrean

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Trunchi de peste in tigaie cu lamaie si rozmarin

Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

Căutați o idee pentru un prânz? Încercați această rețetă de redfish la cuptor! Doar ingrediente simple și masa e gata în 30 de minute!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 trunchi de red fish (aprox. 600 g)
  • 50 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 linguriță boia de ardei (dulce)
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • sare și piper (după gust)
  • 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt

pentru servit

  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 3 căței usturoi

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
  • Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
  • Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
  • Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
  • Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
  • Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.
Nutrition Facts
Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
Amount per Serving
Calorii
676
% Daily Value*
Grăsimi
 
46
g
71
%
Colesterol
 
183
mg
61
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
0.1
g
0
%
Proteine
 
62
g
124
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
61 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.