Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Pateuri delicioase cu gem şi fulgi de migdale

Preparare20 mins
Gătire20 mins
Timp total40 mins
Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 150 g unt 82% cu grăsime
  • 150 g brânză de vaci grasă
  • 150 g făină
  • 30 g zahăr pudră o lingură-opţional
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • gem
  • fulgi de migdale sau nucă mărunțită
  • zahăr vanilat pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

  • Se frământă un aluat din unt, brânză, făină, zahărul pudră, vanilia şi un praf de sare. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
  • Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
  • Întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
  • Tăiaţi dreptunghiuri peste care puneţi câte o linguriţă de gem şi câţiva fulgi de migdale.
  • Sigilaţi pateurile apăsând marginile cu dinţii unei furculiţe.
  • Aşezaţi pateurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le ungeţi cu ou bătut şi presăraţi cu fulgi de migdale.
  • Daţi tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până când sunt frumos rumenite deasupra.
  • Lăsaţi pateurile să se răcească înainte de servire. Atenție, gemul va fi foarte fierbinte!
  • Se servesc pudrate cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!