Palmieri cu scorţişoară
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Palmieri cu scorţişoară

Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente

pentru aprox. 25 de bucăți

  • 1 foaie de aluat de foietaj 400 g
  • 100 g zahăr brun
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 2 linguri de nucă de cocos/nucă măcinată - opțional
  • 1 linguriță de făină pentru blatul de lucru

Mod de preparare

  • Dacă folosiți aluat congelat, acesta trebuie lăsat să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Se amestecă zahărul cu scorțișoara (și cu nuca măcinată sau nuca de cocos).
  • Se presară blatul de lucru cu foarte puțină făină, doar cât să puteți lucra cu foaia de aluat fără să se lipească.
  • Se întinde foaia de aluat pe suprafața înfăinată, se presară cu 1/3 din cantitatea de zahăr și scorțișoară și se trece de 2-3 ori cu sucitorul peste aluat apăsând în așa fel încât zahărul să intre în aluat.
  • Se întoarce aluatul pe partea cealaltă și se repetă operațiunea.
  • împărțiți "din ochi " aluatul pe lungime în 4 fâșii egale și aduceți cele 2 fâșii din exteriorul foii către interior, lipite una de alta și treceți din nou cu sucitorul peste aluat ca sa îl presați. Apoi împăturiți încă o data până obțineți cele 4 fâșii egale suprapuse una peste alta și le presați din nou cu sucitorul ca să nu se desfacă la copt. Dacă nu ați înțeles modul de împăturire, acest videoclip îl explică cu siguranță mai bine decât mine :) Eu nu am uns ultimele fâșii cu ou pentru că am vrut o rețetă de post. Doar le-am presat cu sucitorul și după cum se vede în poze, nu s-au desfăcut deloc la copt.
  • Dați aluatul astfel împăturit la frigider pentru 15-20 de minute, după care, cu un cuțit ascuțit tăiați felii cam de 1 cm grosime.
  • Cuptorul trebuie preîncălzit la temperatura mare (200 de grade) iar temperatura se va menține constanta pe toată perioada coptului.
  • Puneți palmierii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi lăsați să se coacă 15-20 de minute. Stați cu ochii pe ei spre final și când sunt rumeniți frumos, cât de mult vă place, atunci sunt gata. Chiar dacă par moi când îi scoateți din cuptor, vor deveni crocanți când se vor răci.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!