Mâncărică de praz cu măsline
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Mâncărică de praz cu măsline

Categorie: Feluri de baza
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 4 fire de praz
  • 1 ceapa
  • 1/2 de ardei gras
  • 200 g masline negre
  • 250 g suc de rosii sau o conserva
  • 50 ml de ulei
  • o felie de lamaie fara coaja
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piuper
  • patrunjel

Mod de preparare

  • prazul se spala, se curata, iar partea alba se taie rondele
  • ceapa si ardeiul se taie cuburi sau solzisori, dupa preferinta
  • ardeiul gras, ceapa si prazul se calesc 5-6 minute in putin ulei
  • se adauga 1/4 de pahar de apa si se mai lasa la înabusit cu capac pana cand prazul incepe sa se inmoaie
  • se toarna sucul de rosii, felia de lamaie, frunza de dafin si maslinele si se mai lasa la fiert 10 minute
  • potrivim de sare si piper
  • daca dorim mancarea mai scazuta, o putem da la cuptor pentru inca 10 minute
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!