Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Fursecuri cu fulgi de ovăz şi fructe goji

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 120 g zahăr pudră poate fi şi zahăr tos
  • 200 g fulgi de ovăz fini
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă seminţe de mac opţional

Mod de preparare

  • Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul, ouăle şi coaja de lămâie. Separat se amestecă făina, cu fulgii de ovăz, praful de copt şi seminţele de mac. Se adaugă amestecul peste untul frecat şi se omogenizează totul folosindu-ne de o spatulă de lemn.
  • Mai departe sunt două metode de a ajunge de la aluatul omogenizat la fursecuri gustoase şi arătoase. Metoda elegantă este sa faceţi acest aluat sul, sa îl înfăşuraţi în folie alimentară şi să îl băgaţi la frigider pentru vreo 15-20 de minute. Tăiaţi apoi feliuţe cam de 1 cm din sul, le aşezaţi frumuşel și ordonat în tava tapetată cu hârtie de copt, presăraţi cu fructe goji şi daţi la cuptor pentru 15 minute.
  • Metoda mai putin elegantă dar mai rapidă, este sa puneți în tava grămăjoare de aluat folosindu-va de o linguriță. Presarăți cu goji și dați la cuptor.
  • Indiferent ce metodă alegeţi, aveţi grijă să lăsaţi spaţiu de 2-3 cm între fursecuri pentru că se mai lăţesc la copt.
  • Sunt foarte fragede, atenţie cum le transferaţi pe grătarul de răcit.
  • Pudrați cu zahăr vanilat şi serviţi sau păstraţi-le până la câteva zile într-o cutie închisă etanș.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!