Go Back
Mini-tarte cu brânză Philadelphia şi nectarine
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Mini-tarte cu brânză Philadelphia şi nectarine

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru 6 porţii (6 mini-tarte)

    pentru blat

    • 100 g unt rece tăiat cuburi
    • un gălbenuş de ou
    • 200 g făină
    • 50 g zahăr pudră
    • un praf de sare
    • 1-2 linguri de apă rece

    umplutura

    • 200 g de brânză Phildelphia
    • 3 nectarine sau piersici curăţate de coajă
    • aprox. 100 g de afine proaspete sau congelate
    • 6 linguriţe rase de zahăr muscovado poate fi şi zahăr brun sau zahăr alb
    • zahăr pudră vanilat pentru presărat deasupra

    Mod de preparare

    • Untul împreună cu făina, zahărul pudră, gălbenuşul de ou şi un vârf de cuţit de sare şi se amestecă cu o furculiţă până când aluatul devine nisipos.
    • Se adaugă o lingură de apă rece şi se continuă frământatul. Aluatul va începe să se lege. Dacă mai este nevoie, adică dacă aluatul nu s-a legat suficient, mai adăugaţi o lingură de apă.
    • Aluatul astfel obţinut se lasă 1-2 ore la frigider sau dacă vă grăbiţi îl puteţi băga 30 de minute în congelator
    • Se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1/2 de cm din care se decupează discuri puţin mai mari decât formele de mini-tarte.
    • Se pune în fiecare formă câte un disc de aluat, se apasă cu degetele inclusiv pe margini, până când aluatul îmbracă frumos forma până sus. Se taie cu un cuţit marginile ce depăşesc forma. Nu le aruncaţi, puteţi coace câţiva biscuiţi din ele ;)
    • Mini-tarte cu brânză Philadelphia şi nectarine
    • Se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă formele la copt pentru 10 minute.
    • Se scot formele din cuptor, se distribuie brânza Philadelphia în mod egal în fiecare, iar deasupra se aşează felii de nectarine şi afine. Se presară fiecare mini-tartă cu zahăr şi se dau tartele la copt pentru 20-25 de minute până când fructele se înmoaie, iar aluatul începe să se rumenească pe margini.
    • Se lasă mini-tartele să se răcească în forme şi abia apoi se scot, pentru că aluatul este foarte fraged şi se poate rupe.
    • Se servesc reci, presărate cu zahăr pudră vanilat.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!