Acolo unde mi-am petrecut vacanţele, în satul bunicilor mei de lângă Giurgiu, peştele prăjit se făcea mereu doar în crustă de mălai. Greu m-am obişnuit pe alte meleaguri cu peştele prăjit după ce a fost tăvălit prin făină. Acum îmi plac ambele variante, dar când mi se face dor de bunici, îl tăvălesc prin mălai şi îl mănânc cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- aprox. 400 g de peşte la alegere
- sare şi piper după gust
- 250 ml de ulei pentru prăjit
- 100 g mălai
Instrucțiuni de preparare
- Peştele curăţat de solzi şi spălat, se porţionează după dorinţă.
- Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat, apoi se trece prin mălai având grijă ca acesta să se lipească pe toate părţile.
- Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte peştele pe ambele părţi până când devine rumen-auriu.
- Se scoate peştele pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Se serveşte cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă sau cu salată verde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de peşte prăjit în crustă de mălai uscate pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Tu ma termini cu retetele de peste. Zic sa nu mai postezi ca o sa mor de pofta :p
Pana una, alta...arunci si aici o bucata?
Iuliana
Arunc, cum sa nu! Vrei sa arunc numai cu peste sau si cu o punga de malai? :))
Claudia
Doar peste, ca malai am :p