Asta e aşa, un fel de reţetă de criză de inspiraţie. Nu e cine ştie ce, nici prea fotogenică n-a fost, dar recunosc că nici eu nu prea am avut mare răbdare cu ea, pentru că abia venisem de la serviciu, îmi era foame şi nu prea aveam chef de făcut poze. Dar m-am gândit să pun totuşi reţeta pe blog, pentru că s-a dovedit a fi o idee excelentă care m-a scos din încurcătură într-o seară în care inspiraţia nu era punctul meu forte şi nu ştiam deloc ce să gătesc cu resturile de prin frigider.
Îmi rămăsese piure de cartofi din ziua precedentă, mai aveam prin frigider unt, telemea, un rest de smântână, ouă...şi cam atât din ceea ce se putea folosi rapid când foamea e mare şi timpul scurt. Dar m-am descurcat onorabil şi până la urmă şi din ce aveam, am încropit o cină săţioasă şi mai ales foarte gustoasă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- aprox. 350 g piure de cartofi
- 4 ouă
- 100 g telemea
- 2 linguri de smântână
- 50 g unt rece
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt un vas potrivit ca mărime, care va merge la cuptor. Eu am folosit un vas de Jena.
- Daţi telemeaua pe răzătoare, apoi amestecaţi brânza cu piureul de cartofi şi potriviţi gustul de sare.
- Turnaţi amestecul în forma unsă cu unt şi nivelaţi.
- Faceţi 4 adâncituri în piureul de cartofi şi spargeţi câte un ou în fiecare. Presăraţi ouăle cu sare şi piper după gust
- Puneţi din loc în loc mici bucăţele de unt şi presăraţi telemea rasă.
- Daţi forma la cuptor pentru aprox. 20 de minute până când începe să se rumenească.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Eu am făcut reţeta asta cu piureul rămas de la masa precedentă, dar desigur că se poate face şi cu piure proaspăt făcut, după reţeta clasica: cartofi fierţi şi zdobiţi, la care se adaugă unt şi lapte călduţ.
Cred că data viitoare voi face intenționat mai mult piure, pentru ca a doua zi să repet reţeta asta de ochiuri în cuib de cartofi cu telemea.
Dacă v-a plăcut ideea, nu uitaţi să printaţi reţeta pentru a o păstra la colecţia voastră de reţete simple şi rapide 😉
Poftă bună!
Claudia
Ce fain! Chiar ieri ma gandeam sa incerc ceva de genul asta, dar fara branza ca sa vad daca iese. Acum am certitudinea ca e ok si neaparat trebuie sa fac si eu 🙂
Kostas
Apreciez foarte mult blogul dvs. Am salvat pe computer multe retete in format PDF.Oare de ce nu mai apare optiunea PDF atunci cand dau click pe "tiparire"? Cu stima...
Iuliana
Va multumesc mult pentru aprecieri. E drept ca am facut ceva modificari, dar puteti in continuare salva retetele in PDF. Sper sa se inteleaga din fotografia atasata.
p
Kostas
Multumesc! Am reusit modificand destinatia.Va urmaresc in continuare cu interes.Succes!
Iuliana
Claudia, cu branza e mult mai gustos 😉