Mod de preparare tartă cu blat de mămăligă şi spanac
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- Blatul:
- 200 g mălai
- 800 ml de apă
- 50 g unt
- Umplutura:
- 300 g spanac gata curăţat şi opărit (sau congelat)
- 100 g brânză rasă (eu am avut de capră)
- 1 ceapă mică
- ½ ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 3 ouă
- ulei de măsline
- ciuperci (roşii pentru decor)
- nucşoară/sare/piper
Instrucțiuni de preparare
- Facem o mămăligă din cantităţile de mai sus, în care "scăpăm" un cub de unt pe care îl învârtim în oală până se topeşte şi se omogenizează.
- Răsturnăm mămăliga şi după ce se răcoreşte puţin, o punem în forma de tartă unsă în prealabil cu unt şi cu ajutorul unei linguri umede o întindem ridicând-o puţin pe margini.
- Ceapa şi usturoiul tocate mărunt le călim câteva minute în ulei de măsline, adăugăm spanacul tocat, brânza rasă şi 2 ouă bătute care să lege compoziţia. Potrivim de sare şi piper după gust. Dacă vă place nucşoara, adăugaţi un vârf de cuţit în compoziţie, o să facă minuni.
- Turnăm spanacul peste blatul de mămăligă, decorăm cu ciuperci şi felii de roşii şi deasupra tuturor, spargem un ou. Sau două, sau câte doriţi. Dăm la cuptor pentru 30 de minute.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la tartă cu blat de mămăligă şi spanac!
La proiectul "Mămăligari de pretutindeni, uniţi-vă":)), iniţiat de bloggerii culinari din România, mai participă:
Georgiana si Iolanda Voinea - Mămăligă, ou ochi cu ceapă prăjită şi crispy chorizo
Diana Duca - Batoane de Mămăligă cu Roșii Uscate, Gorgonzola și Ierburi Aromatice
Daiana si Cosmin - Paine cu maia, faina de malai si durum...
Lacramioara Mihaela - Prăjitură cu mălai
Alexandra Butnari- Parjoale de mamaliga cu ceapa caramelizata
Oana Jipa - Mămăligă în straturi
Ioana Tone - Za mamaligus
Carmen-Ana - Tocanita de vacuta cu mamaliguta
Mary Udrea -Mamaliguta cu surprize
Bucataresele Vesele - Rulada de Mamaliga cu Ciuperci
Piri Piri e Canela- Taci si-nghite! pentru Mãmãliga Party
In bucataria vesela - Chiftele de soia cu mamaliga aromata si valeriana
Laura Laurentiu - Friptura de vita la foc mic cu doua feluri de mamaliga
Radu Groza - Mamaliga “cartofi prajiti”, cotlete de vitel si salsa
Doina Varga - Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca (proiectul “Mamaliga”)
Aphextwinz Blog - Am pus-o de mamaliga
Gina Bradea- Lasagna moldoveneasca ,mamaligoasa
Alice Ciobanu - Mamaliga cu lapte
Lucian Gavrilă (Food and Beyond) - Pseudo-polentologos (Fals tratat de mămăligologie)
Uica Mihai - Mămăligă ori coleaşă
Adriana Lucia Mara - Mamaliga Fripta
Dia.daria - Mămăligă fiartă în lapte de cocos
Postolache Violeta - Tochitura in cuib de mamaliga
Claudia Rusu - Bulz taranesc cu oua de prepelita
Geta Cipaianu - Minimămăligă în pături
Iuliana Miu - Tartă cu blat de mămăligă şi spanac
Cerasela Badr El-Din - Tarte din mamaliga cu branza brie
Lili Liliana- Mamaliga in fel si chip
Elena Toma - Ziua internationala a mamaligii sau "Mamaligari din toate tarile uniti-va!"
Gabriela Petre - Mamaliga la gratar cu tocanita de ceapa
Andreea Denisa-Dea's Cakes - Mamaliguta cu sote de ciuperci
Brindusa - Chipsuri de mamaliga cu sos picant de bloody mary
Dana Burlacu Visternicu - Mamaliga cu cartofi
Iuliana Florentina Avram - Polenta taragna
sanda
Da,am o groaza de forme de toate felurile, dar a mea e ceva mai mica. As fi pus mai multe oua, dar am vazut ca arata mai bine cu 1. Si acuma in sectiune sa vedeti si sa va tenteze sa faceti si voi. Pupici.
sanda
Asa arata coapta. O mai las putin sa vad daca o pot scoate din forma ca sunt moi ..ambele.Hahaha. Cea dinainte-necoapta- vad ca nu a aparut. !!!!
Iuliana
Ce frumusete de tarta, Sanda! Felicitari! Si ai avut forma albastra, ca a mea 🙂
sanda
Acuma e in cuptor, dar seara nu-mi prea ies pozele. Asa arata inainte de coacere. F. mult imi place cum arata. Am uns si eu putin forma cu ulei nu unt, fiindca eu niciodata nu ung cu nimic formele de silicon, dar daca ai zis....(forma mea e mai mica) Mie nu-mi plac nici culorile nici faptul ca sunt moi si trebuie puse intr-o alta tava.Vezi ca ai pierdut pe drum ardeiul,Hahaha, Eu l-am pus cu ceapa la calit. Pupici.
Victor
Am să fur ideea. 😀 Arată minunat, iar de gust nici nu mă îndoiesc, şi zic asta ca unul care mănâncă mămăligă aproape zi de zi.
Iuliana
Mă bucur tare mult că te-am inspirat. Te aştept cu impresii. Poftă bună! 🙂
Antonia
Super idee, pizza cu blat de mamaliga am facut, f buna,deci musai o sa incerc si varianta cu spanac 🙂
Iuliana
Deci facem schimb de retete, ca eu pizza pe blat de mamaliga inca nu am facut 😀
Oana Jipa
Imi place foarte, foarte mult tarta ta. E pe placul meu, spanac cu mamaliga. Sigur voi face si eu o tarta asemanatoare 🙂
Ioana T
Interesanta si varianta sub forma de tarta;)
Ramona Alina
foarte interesantã :)pup
adnia
initial, si eu ma gandisem la mamaliga cu spanac...dar am schimbat cu cocos in ultimul momet! ti-a iesit super! te pup!
Andreea Denisa
Ce ingenioasa mamaliga ai facut !!
Brindusa
Ce idee interesanta! Trebuie incercata
Adriana Lucia
superba tarta 😉
felicitari !
pansy
O idee buna de aperitiv !
Doina
Foarte interesanta tarta ta cu spanac. Super reteta.
Iuliana M.
E si foarte buna, ma gandesc sa o repet cu oua de prepelita 😉