Azi avem o supa-cremă de ardei gras, la fel de simplu de făcut şi la fel de rapidă ca toate celelalte, cu un gust delicat, uşor dulceag, dar cu o aromă specială, dată de seminţele de chimen negru.
Ca să fiu sinceră, seminţele de chimen negru au ajuns la mine acasă dintr-o greşeală. Vroiam de fapt să cumpăr susan negru pe care îl folosesc uneori la sărăţele. Mereu pe fugă cum sunt, şi cum etichetele erau asemănătoare, am încurcat produsele. Abia acasă am descoperit că m-am ales de fapt cu chimen negru, cel despre care citisem că pe la noi se mai cunoaşte şi sub denumirea de negrilică.
Pentru că nu îl mai folosisem până atunci, m-am apucat de citit pe internetul atotştiutor despre chimenul negru. Am rămas uimită de mulţimea de beneficii şi de recomandări pe care le are. La o căutare pe Google găsiţi şi voi o mulţime de informaţii interesante, mult mai bine explicate decât aş putea să o fac eu.
Am început să folosesc chimenul negru la salate, la preparatele pe bază de brânzeturi, l-am mai presărat peste hummus şi l-am pus şi în supe. Seminţele de negrilică sunt mici, negre, triunghiulare şi nu le simţi aroma decât după ce le spargi în dinţi. Nu au un gust intens şi pregnant, cum are chimenul obişnuit, ci e mai degrabă foarte discret, puţin amărui, puţin picant, dar sunt foarte plăcut de ronţăit, veţi vedea.
Supa cremă de ardei gras e minunată şi fără seminţele de chimen negru, dar dacă le aveţi la îndemână, folosiţi-le cu încredere, atât pentru proprietăţile lor curative, cât şi pentru gust.
Mod de preparare supă cremă de ardei gras cu chimen negru şi pătrunjel
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă cremă de ardei gras cu chimen negru şi pătrunjel
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 3 buc. ardei gras (de preferat roșii pentru o culoare frumoasă)
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 2 felii de țelină
- ½ rădăcină de pătrunjel
- ½ dovlecel
- 2 cartofi mici
- 2 lingurițe de chimen negru
- 20 ml de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Legumele (mai puțin dovlecelul care fierbe cel mai repede) se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mari, sau chiar le puteți lăsa întregi.
- Se pun la fiert în aproximativ 1 litru de apă în care am pus un praf de sare. După vreo 15 minute, punem și dovlecelul tăiat bucăți.
- Când toate legumele sunt fierte, scurgem supa într-un vas separat, iar legumele le pasăm cu blenderul vertical până le transformăm într-o pastă fină.
- Începem să turnăm supa puțin câte puțin, amestecând continuu până când aducem supa-cremă la consistența pe care ne-o dorim. Unii preferă supa mai consistentă, altora dimpotrivă, le place să fie mai lichidă.
- Înainte de servire presăraţi în fiecare farfurie câteva seminţe de chimen negru si pătrunjel proaspăt tocat.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailÎn clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Lasă un comentariu