O rețetă foarte simplă și gustoasă de plăcintă cu leurdă și brânză de capră. Este delicioasă și caldă, dar și rece. Și e gata în mai puțin de o oră! 🙂
Vă place leurda? La fel ca și în cazul urzicilor, sunt persoane care o iubesc din cale-afară și persoane care nu suportă nici s-o miroasă, darămite să o mai și guste!
Personal, iubesc leurda în toate formele ei, crudă sau gătită. Mi se pare o plantă fabuloasă! Crește spontan, e ieftină sau chiar gratis dacă avem vreo pădure de unde să o culegem, e o bombă de vitamine, iar gustul ei ușor usturoiat pentru mine e de-a dreptul irezistibil.
Cel mai des combin leurda cu salata verde, mai adaug ceapă verde, ridichi, puțin miez de nucă și gata, obțin cea mai bună și cea mai sănătoasă salată de primăvară!
De data asta însă, m-am gândit să introduc leurda într-o plăcintă cu brânză pe care să o servesc la cină. Ce a mai rămas nemâncat la cină, a mers de minune la prânzul de a doua zi.
Am pus pentru fiecare porție câte o roșie cherry care s-a copt minunat în cuptor. Pe lângă aspectul frumos, aromele de brânză, leurdă și roșii coapte s-au potrivit excelent unele cu altele.
Dacă vă place leurda, eu zic că o să vă placă foarte mult această rețetă de plăcintă. Se face foarte ușor și rapid, este foarte gustoasă și când e caldă, dar și după ce se răcește. Atât gustul cât și mirosul leurdei se mai îmblânzesc în cuptor. Rămâne doar o aromă foarte plăcută, ușor picantă, care face deliciul acestei plăcinte.
Pe blog mai găsiți rețete asemănătoare pe care poate veți dori să le încercați pentru că se fac la fel de ușor și sunt delicioase:
Mod de preparare plăcintă cu leurdă și brânză de capră
Așa cum spuneam, plăcinta cu leurdă se face foarte ușor. Practic amestecăm toate ingredientele, le turnăm într-o formă unsă cu unt sau ulei și o trimitem la cuptor.
Am mixat ouăle până când s-au albit și și-au dublat volumul, ca să am o textură cât mai aerată a plăcintei.
Eu am copt plăcinta într-o tigaie de fontă. Voi puteți folosi orice formă cu diametrul apropiat de 24 cm. Ar ieși frumos și într-o formă de tartă sau o puteți turna și într-o formă mică de chec sau chiar și în forme de brioșe dacă doriți.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Plăcintă cu leurdă și brânză de capră
Echipamente necesare
Ingrediente
am folosit o formă (tigaie de fontă) cu diametrul de 24 cm
- 2 legături mici de leurdă
- 4 ouă
- 200 g brânză (am combinat urdă și caș de capră puțin sărat)
- 100 ml iaurt (al meu a avut 2.8% grăsime)
- 75 g făină tip 000
- un vârf de linguriță de praf de copt
- sare, piper, nucșoară măcinată - după gust
- 6 roșii cherry
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime.
- Mixați ouăle până când se albesc și își dublează volumul.
- Spălați leurda și tăiați-o în bucăți de aprox. 3 cm.
- Dați brânza pe răzătoarea cu găuri mari sau sfărâmați-o puțin cu furculița.
- Încorporați în spuma de ouă: leurda, brânza, iaurtul, făina, praful de copt și toate condimentele, după gust. Atenție la sare, dacă brânza voastră este deja sărată!
- Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra așezați roșiile cherry.
- Dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute, până când este închegată și frumos rumenită.
- Plăcinta cu leurdă este foarte bună și când este caldă, dar și după ce se răcește.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu