Această supă cremă de cartofi dulci este atât de fină și delicioasă! O supă de post dietetică, care se face ușor și este plină de vitamine.
Dacă vă plac supele cremoase, catifelate și ușoare, făcute din multe legume, atunci ați nimerit exact unde trebuie! 🙂
În supa aceasta cartofii dulci sunt vedetele atât pentru gustul dulceag și delicios, cât și pentru culoarea vibrantă. Dar pe lângă cartofi am mai folosit o mulțime de alte legume, așa că avem aici o adevărată bombă cu vitamine.
Mergi direct la:
Cum facem o supă cremă delicioasă, dar cu puține calorii
Dacă mă urmăriți de mai mult timp, atunci probabil că știți deja cât de mult îmi plac supele cremoase și cât de des le pregătesc. Găsiți pe blog o mulțime de rețete de supă cremă din care vă puteți inspira.
Să faci o supă-cremă nu e mare lucru. În principiu fierbi o combinație de legume sau legume+carne - de exemplu la rețeta de supă cremă de pește - și le pasezi cu blenderul.
Dacă vrei o supă bogată și mătăsoasă, e aproape obligatoriu să adaugi o grăsime în rețetă, fie ea vegetală (de exemplu cremă de cocos, ulei de măsline, etc.) fie animală (smântână lichidă). Dar pentru mine nu acesta este scopul.
Eu prefer în general supele ușoare, dietetice, cu puține grăsimi, dar cu multe legume și multe arome. De aceea rețetele mele de supă cremă au în general foarte puține calorii și sunt ideale dacă sunteți la dietă sau dacă pur și simplu vreți să țineți aportul de grăsimi sub control.
De exemplu, o porție din supa cremă de astăzi, are doar 160 kcal. Grozav, nu-i așa? Dacă adăugăm crutoane din pâine probabil că vom avea mai multe calorii în farfurie, dar oricum, nimic alarmant 😉
Alte supe creme dietetice și caloriile lor
Suntem din ce în ce mai sedentari, dar avem o alimentație foarte bogată. Mâncăm deseori mai mult decât ne trebuie și ne e din ce în ce mai greu să ținem numărul caloriilor sub control. De aceea vreau ca măcar supele să fie ușoare, fără adaos inutil de grăsimi și să le mănânc fără mustrări de conștiință 😀
- supă cremă de gulii - 77 kcal/porție
- supă cremă de usturoi - 100 kcal/porție
- supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan - 236 kcal/porție
Dacă la grăsimi sunt zgârcită, compensez în schimb cu arome din belșug, pentru că o supă cremă bine condimentată va fi întotdeauna gustoasă. De exemplu supa cremă de cartofi dulci de astăzi am servit-o cu fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel proaspăt și fulgi de drojdie inactivă.
Și pentru că am o slăbiciune și pentru texturile contrastante, aproape întotdeauna voi servi supele cremă alături de un bol cu crutoane aromate făcute din pâine.
Crutoanele dau sațietate oricărei supe și sunt o modalitate minunată de a recicla pâinea mai veche care poate că altfel nu s-ar mânca. Puteți vedea aici, în rețeta mea de crutoane, cum le pregătesc la cuptor și ce arome folosesc.
Cum se păstrează supa cremă de cartofi dulci
Eu gătesc destul de des - la urma urmei cu asta mă ocup 😀 - de aceea nu fac cantități mari din nicio mâncare. Rețeta de astăzi este pentru 4 porții, dar firește că o puteți multiplica după nevoile familiei voastre.
Dacă doriți să faceți o cantitate mai mare de supă, să știți că se păstrează foarte bine la frigider timp de 3-4 zile și se încălzește ușor pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.
De asemenea, puteți congela o parte din supă pentru mai târziu. Folosiți caserole din sticlă sau plastic, cu capac etanș și depozitați-le în congelator pentru 2-3 luni. Când doriți să serviți supa, lăsați caserola să se dezghețe lent, în frigider, apoi încălziți supa și gata!
Alte rețete vegane și dietetice
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă cremă de cartofi dulci
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 cartofi dulci ((aprox. 240 g/buc))
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie mare de țelină
- 2 căței de usturoi
- 1.5 litri apă
- sare, frunze de dafin, după gust
- pentru servit, opțional: ulei de măsline, fulgi de drojdie inactivă, fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel, crutoane din pâine
Instrucțiuni de preparare
- Curățați, spălați și tăiați cuburi toate legumele din listă.
- Puneți legumele la fiert în apă cât să le acopere bine (aprox. 1.5 litri). Adăugați sare după gust și o frunză de dafin.
- După ce toate legumele sunt fierte, scurgeți cam ¾ din supa în care au fiert într-un alt vas. Nu uitați să îndepărtați frunza de dafin!
- Pasați legumele cu un blender de mână până când aveți o cremă fină și omogenă.
- Reglați consistența cremei de legume - cât de groasă sau de lichidă o doriți - adăugând puțin câte puțin din supa păstrată deoparte. Potriviți gustul de sare.
- Serviți supa cremă caldă. În funcție de preferințe puteți adăuga: crutoane din pâine, fulgi de chilli, oregano, ulei de măsline, suc de lămâie, fulgi de drojdie, pătrunjel proaspăt, etc.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu