Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Supă cremă de cartofi dulci, rețetă vegană și dietetică

Publicat la 23 martie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

541 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această supă cremă de cartofi dulci este atât de fină și delicioasă! O supă de post dietetică, care se face ușor și este plină de vitamine.

Supa crema de cartofi dulci

Dacă vă plac supele cremoase, catifelate și ușoare, făcute din multe legume, atunci ați nimerit exact unde trebuie! 🙂

În supa aceasta cartofii dulci sunt vedetele atât pentru gustul dulceag și delicios, cât și pentru culoarea vibrantă. Dar pe lângă cartofi am mai folosit o mulțime de alte legume, așa că avem aici o adevărată bombă cu vitamine.

Mergi direct la:
  • Cum facem o supă cremă delicioasă, dar cu puține calorii
  • Alte supe creme dietetice și caloriile lor
  • Cum se păstrează supa cremă de cartofi dulci
  • Alte rețete vegane și dietetice
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cum facem o supă cremă delicioasă, dar cu puține calorii

Dacă mă urmăriți de mai mult timp, atunci probabil că știți deja cât de mult îmi plac supele cremoase și cât de des le pregătesc. Găsiți pe blog o mulțime de rețete de supă cremă din care vă puteți inspira.

Să faci o supă-cremă nu e mare lucru. În principiu fierbi o combinație de legume sau legume+carne - de exemplu la rețeta de supă cremă de pește - și le pasezi cu blenderul.

Dacă vrei o supă bogată și mătăsoasă, e aproape obligatoriu să adaugi o grăsime în rețetă, fie ea vegetală (de exemplu cremă de cocos, ulei de măsline, etc.) fie animală (smântână lichidă). Dar pentru mine nu acesta este scopul.

Eu prefer în general supele ușoare, dietetice, cu puține grăsimi, dar cu multe legume și multe arome. De aceea rețetele mele de supă cremă au în general foarte puține calorii și sunt ideale dacă sunteți la dietă sau dacă pur și simplu vreți să țineți aportul de grăsimi sub control.

De exemplu, o porție din supa cremă de astăzi, are doar 160 kcal. Grozav, nu-i așa? Dacă adăugăm crutoane din pâine probabil că vom avea mai multe calorii în farfurie, dar oricum, nimic alarmant 😉

Alte supe creme dietetice și caloriile lor

Suntem din ce în ce mai sedentari, dar avem o alimentație foarte bogată. Mâncăm deseori mai mult decât ne trebuie și ne e din ce în ce mai greu să ținem numărul caloriilor sub control. De aceea vreau ca măcar supele să fie ușoare, fără adaos inutil de grăsimi și să le mănânc fără mustrări de conștiință 😀

  • supă cremă de gulii - 77 kcal/porție
  • supă cremă de usturoi - 100 kcal/porție
  • supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan - 236 kcal/porție

Dacă la grăsimi sunt zgârcită, compensez în schimb cu arome din belșug, pentru că o supă cremă bine condimentată va fi întotdeauna gustoasă. De exemplu supa cremă de cartofi dulci de astăzi am servit-o cu fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel proaspăt și fulgi de drojdie inactivă.

Supa crema de cartofi dulci

Și pentru că am o slăbiciune și pentru texturile contrastante, aproape întotdeauna voi servi supele cremă alături de un bol cu crutoane aromate făcute din pâine.

Crutoanele dau sațietate oricărei supe și sunt o modalitate minunată de a recicla pâinea mai veche care poate că altfel nu s-ar mânca. Puteți vedea aici, în rețeta mea de crutoane, cum le pregătesc la cuptor și ce arome folosesc.

Supa crema de cartofi dulci-

Cum se păstrează supa cremă de cartofi dulci

Eu gătesc destul de des - la urma urmei cu asta mă ocup 😀 - de aceea nu fac cantități mari din nicio mâncare. Rețeta de astăzi este pentru 4 porții, dar firește că o puteți multiplica după nevoile familiei voastre.

Dacă doriți să faceți o cantitate mai mare de supă, să știți că se păstrează foarte bine la frigider timp de 3-4 zile și se încălzește ușor pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.

De asemenea, puteți congela o parte din supă pentru mai târziu. Folosiți caserole din sticlă sau plastic, cu capac etanș și depozitați-le în congelator pentru 2-3 luni. Când doriți să serviți supa, lăsați caserola să se dezghețe lent, în frigider, apoi încălziți supa și gata!

Alte rețete vegane și dietetice

  • Paste cu gălbiori și sos de roșii
    Paste cu gălbiori și sos de roșii (şi un ingredient secret)
  • Chifteluțe de linte roșie
    Chifteluțe de linte roșie la cuptor - rețeta simplă, de post
  • Rețeta de bame congelate cu sos de roșii
    Rețeta de bame congelate cu sos de roșii
  • Pilaf de bulgur cu legume
    Pilaf de bulgur cu legume, sănătos și dietetic

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supa crema de cartofi dulci

Supă cremă de cartofi dulci

Această supă cremă de cartofi dulci este atât de fină și delicioasă! O supă de post dietetică, care se face ușor și este plină de vitamine.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 cartofi dulci ((aprox. 240 g/buc))
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie mare de țelină
  • 2 căței de usturoi
  • 1.5 litri apă
  • sare, frunze de dafin, după gust
  • pentru servit, opțional: ulei de măsline, fulgi de drojdie inactivă, fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel, crutoane din pâine

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați, spălați și tăiați cuburi toate legumele din listă.
  • Puneți legumele la fiert în apă cât să le acopere bine (aprox. 1.5 litri). Adăugați sare după gust și o frunză de dafin.
  • După ce toate legumele sunt fierte, scurgeți cam ¾ din supa în care au fiert într-un alt vas. Nu uitați să îndepărtați frunza de dafin!
  • Pasați legumele cu un blender de mână până când aveți o cremă fină și omogenă.
  • Reglați consistența cremei de legume - cât de groasă sau de lichidă o doriți - adăugând puțin câte puțin din supa păstrată deoparte. Potriviți gustul de sare.
  • Serviți supa cremă caldă. În funcție de preferințe puteți adăuga: crutoane din pâine, fulgi de chilli, oregano, ulei de măsline, suc de lămâie, fulgi de drojdie, pătrunjel proaspăt, etc.

Bine de știut:

Dacă vă mai rămâne supă în care au fiert legumele pe care nu o folosiți acum, nu o aruncați! Poate fi o excelentă bază pentru alte supe și ciorbe sau pentru sosuri. 
O puteți păstra 3-4 zile la frigider sau 3-4 luni și la congelator până când aveți nevoie de ea.
Valori nutriționale
Supă cremă de cartofi dulci
Valori per porție
Calorii
157
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
23838
IU
477
%
Calciu
 
75
mg
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
541 shares
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x