Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni

Publicat la 15 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

66 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această prăjitură fără coacere cu mascarpone, gem de căpșuni și ciocolată nu te ține lângă aragaz, dar va fi delicioasă și plină de arome!

Prăjitură fără coacere cu mascarpone

E vară, e cald, cui îi arde să aprindă cuptorul? Dar să recunoaștem că ne dorim, totuși, ceva bun și dulce la desert, nu-i așa? Am rețeta perfectă pentru această situație! O prăjitură fără coacere , cu blaturi din pișcoturi de șampanie și o cremă de mascarpone cu aroma fructelor preferate.

Prăjitura noastră va fi foarte arătoasă, dar mai ales va fi delicioasă. Bonus: se face incredibil de ușor și are destul de puține ingrediente, veți vedea! 😉

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rețeta de prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • Ce puteți schimba la rețetă
  • Alte rețete de prăjituri fără coacere pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni

Ca la fiecare rețetă, e important să știm care sunt ingredientele de bază, cele care nu pot lipsi din această rețetă de prăjitură rapidă și ce anume se poate înlocui cu altceva sau ce putem adapta după gusturile noastre:

  • pișcoturi de șampanie - ele sunt baza prăjiturii și salvarea noastră pentru că ne scutesc să aprindem cuptorul în aceste zile fierbinți. Se găsesc peste tot și nici nu sunt foarte scumpe.
  • mascarpone - este ingredientul de bază pentru crema acestei prăjituri. Avem nevoie de 500 g.
  • smântână pentru frișcă - vorbim despre smântână naturală, cu cel puțin 30% grăsime și nu de frișcă vegetală! O găsim în magazine, de obicei ambalată la cutiuțe de carton de 200 ml.
  • gemul preferat - cu siguranță aveți câteva borcane de gem în cămară, fie din producția de anul acesta, fie rămase de anul trecut. Alegeți un gem aromat și cu o culoare plăcută. Folosim aprox. 250 g de gem. Eu am preferat un gem de căpșuni, dar la fel de bine merge și unul de zmeură, de caise sau de afine. Gemul trebuie să aibă consistență normală, cu cât e mai gros, mai bine legat, cu atât mai bine! Evitați gemurile care sunt prea fluide ca să nu riscați ca acestea să înmoaie prea mult crema. Din punctul meu de vedere, dacă gemul are și bucăți de fructe prin el, e minunat!
  • zahăr pudră - combinația de mascarpone, frișcă și gem e posibil să nu fie suficient de dulce pentru gusturile voastre. Gustați crema după ce mixați toate ingredientele și decideți dacă vă mulțumește gustul sau mai este nevoie să adăugați zahăr. Zahărul pudră se dizolvă imediat, deci poate fi adăugat fără probleme.
  • extract de vanilie - pentru că aroma vaniliei se potrivește de minune aproape în orice desert. Firește că o puteți înlocui cu o altă aromă care vă place sau care se potrivește mai bine cu crema voastră. De exemplu, dacă aș folosi gem de caise, cred că mi-ar plăcea o aromă de rom sau de migdale.
  • ciocolată neagră - o folosim la glazura prăjiturii. Puteți folosi și ciocolată cu lapte sau ciocolată amăruie, dar cea neagră, în combinație cu smântâna pentru frișcă zic eu că echilibrează cel mai bine aromele din prăjitura aceasta.
  • fructe proaspete, mentă, busuioc - eu am decorat prăjitura cu căpșuni pentru că am folosit gem de căpșuni. Ar fi drăguț ca decorul să reflecte aromele din interior. Câteva frunzulițe de mentă proaspătă și busuioc roșu, merg și ele de minune la decor.
Prăjitură fără coacere cu mascarpone

Ce puteți schimba la rețetă

  • blatul - dacă nu aveți pișcoturi de șampanie, puteți face rapid un blat de ruladă din pandișpan, pe care să îl tăiați la dimensiunile potrivite pentru forma voastră
  • crema - pentru umplutură puteți folosi o cremă de mascarpone cu vișine sau cu alte fructe
  • decor - puteți decora prăjitura și cu ciocolată albă topită sau cu ciocolată rasă dacă nu vreți să o topiți

Alte rețete de prăjituri fără coacere pe care să le încercați

Rețetele de prăjituri simple, rapide și care se pot face fără să aprinzi cuptorul sunt întotdeauna binevenite, nu-i așa? Vă las mai jos câteva idei de deserturi cu muncă puțină, dar efect maxim. Sper să vă fie de folos și că veți dori să le încercați:

  1. prăjitură cu pișcoturi și banane
  2. prăjitură cu cremă de ciocolată, ricotta și fructe din compot
  3. Tiramisu la pahar
  4. napolitane cu cremă caramel și nuci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)

Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni

Această prăjitură fără coacere cu mascarpone, gem de căpșuni și ciocolată nu te ține lângă aragaz, dar va fi delicioasă și plină de arome!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

dimensiuni tavă 20x10x10 cm

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă ((min 30% grăsime))
  • 250 g gem de căpșuni
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 18 buc pișcoturi de șampanie
  • zahăr pudră - opțional, după gust

glazura

  • 70 g ciocolată neagră
  • 70 ml smântână pentru frișcă ((min 30% grăsime))

decor

  • 100 g căpșuni proaspete
  • frunze de mentă/busuioc roșu

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți într-un bol mascarpone și smântâna pentru frișcă. Mixați până când aveți o cremă omogenă care își păstrează bine forma.
  • Adăugați gemul și mixați din nou doar cât să omogenizați crema. Gustați crema și dacă o doriți mai dulce, adăugați zahăr pudră după gust.
  • Dați deoparte 5-6 linguri de cremă pentru decor. Păstrați-o la frigider până când aveți nevoie de ea.
  • Îmbrăcați tava în folie alimentară lăsând marginile mai lungi. Vom acoperi prăjitura cu ele.
  • Așezați 6 pișcoturi pe fundul formei, apoi jumătate din crema rămasă. Din nou un strat de pișcoturi și peste el restul de cremă.
  • Ultimul strat va fi de pișcoturi.
  • Acoperiți prăjitura cu marginile foliei alimentare și dați tava la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat de pe o zi pe alta.
  • Dacă lăsați suficient timp prăjitura la frigider, pișcoturile vor avea timp să se înmoaie perfect în contact cu crema. Dacă vă grăbiți și vreți să serviți prăjitura mai repede, atunci e de preferat să înmuiați pișcoturile pentru 1 secundă în zeamă de compot sau un sirop făcut din apă și zahăr.
  • A doua zi, răsturnați prăjitura pe un platou și o îmbrăcați pe toate părțile cu crema păstrată deoparte pentru decor.

glazura

  • Puneți ciocolata tăiata cuburi într-un vas și peste ea puneți smântâna pentru frișcă.
  • Topiți ciocolata la bain marie sau la microunde. Trebuie să obțineți un amestec fluid, omogen, de consistența unei smântâni lichide.
  • Lăsați glazura să se răcească înainte să o turnați peste prăjitură.
  • Turnați glazura peste prăjitura îmbrăcată în cremă și lăsați-o să curgă puțin și pe margini.
  • Decorați prăjitura cu jumătăți de căpșuni, frunze de mentă proaspătă și de busuioc roșu.
Valori nutriționale
Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
Valori per porție
Calorii
247
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
63
g
21
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
58
g
64
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură fără coacere cu mascarpone

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
66 shares

Comentarii

  1. Simona Pană a zis

    mai 30, 2024 at 8:26 pm

    5 stars
    Prăjitura este (a fost ????)foarte gustoasa și aspectuoasă! Ciocolata, căpșunile și menta sunt o combinație excelentă de culoare și gust!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 31, 2024 at 6:58 am

      Mă bucur foarte mult că a avut succes! Să vă fie de bine!

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x