Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

Rețete pentru dezlegările la pește

Publicat la 20 noiembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

13 shares

Cauți inspirație pentru un meniu pe bază de pește? Vezi aici cele mai bune 10 rețete pentru dezlegare la pește pe care să le faci în postul Crăciunului!

În timpul posturilor ortodoxe există zile în care biserica a rânduit să se facă dezlegare la pește , zile considerate ca o mângâiere acordată credincioșilor postitori.

M-am gândit că ar fi binevenită o postare în care să vă arăt cele 10 rețete pentru dezlegare la pește pe care v-aș recomanda cu drag să le încercați.

retete pentru dezlegare la peste

Fiind o mare iubitoare de pește, mi-a fost greu să aleg doar 10 rețete cu pește dintre cele aproape 100 care s-au adunat pe blog de-a lungul timpului.M-am străduit să propun rețete diverse, cu pești diferiți. Sper să vă placă și mai ales să vă fie de folos!

Și dacă după ce parcurgeți propunerile mele, încă mai aveți nevoie de inspirație, puteți răsfoi aici întreaga colecție de rețete cu pește 🙂

Mergi direct la:
  • 1. Macrou marinat
  • 2. File de somon în foietaj
  • 3. Ciorba din cap de pește
  • 4. Păstrăv cu ceapă
  • 5. Gulaș de pește
  • 6. Frigărui de somon
  • 7. Macrou la tavă
  • 8. Doradă la cuptor
  • 9. Biban de mare la cuptor
  • 10. Crap pe varză

1. Macrou marinat

Rețeta de macrou marinat se poate pregăti oricând în timpul anului, ba chiar și cu alți pești grași: hering, sardine, etc. Totuși, în postul Crăciunului, cred că ne prinde cel mai bine să avem câteva borcane de pește marinat în cămară. În zilele cu dezlegare la pește, avem micul dejun sau cina asigurate!

retete pentru dezlegare la peste_macrou marinat
Vezi rețeta de macrou marinat

2. File de somon în foietaj

Somonul învelit în aluat de foietaj, cu o garnitură de spanac sotat la tigaie poate fi servit și ca aperitiv, dacă facem pachețele mai mici, dar poate fi și un fel principal, servit cald, alături de o salată. Iar dacă se răcește, e numai bun de gustare sau de luat la pachet.

retete pentru dezlegare la peste_somon in foietaj
Vezi rețeta de somon în foietaj

3. Ciorba din cap de pește

Ciorba din capete de pește este o mâncare tradițională foarte des întâlnită mai ales în zona de sud-est a țării. Locuitorii de pe malurile Dunării se pricep să pregătească cele mai bune mâncăruri folosind tot ce se poate de la pește. Ei știu foarte bine că în capetele de pește se găsesc multe oase și cartilagii care prin fierbere, dau cel mai bun gust 😉

retete pentru dezlegare la peste_ciorba de peste
Vezi rețeta de ciorbă din cap de pește

4. Păstrăv cu ceapă

În această rețetă păstrăvul se gătește la cuptor, odată cu ceapa și rondelele de cartofi, iar la final, avem gata totul odată: atât carnea, cât și garnitura și ne putem așeza la masă 🙂

Cartofii vor fi foarte gustoși, fragezi și extrem de aromați de de la ardeiul gras, ceapa și vinul alb, iar sosul care se formează în tavă e o nebunie!

pastrav cu ceapa
Vezi rețeta de păstrăv pe pat ce ceapă

5. Gulaș de pește

Gulașul de pește este o mâncare consistentă și extraordinar de gustoasă. Se face cu rondele de pește mare, gras, cum ar fi crapul, novacul, somnul. Fiți generoși cu dozarea condimentelor la acest gulaș! Și cu zeama! Gulașul e o mâncare ușor picantă, concentrată și plină de arome.

gulas de peste
Vezi rețeta de gulaș de pește

6. Frigărui de somon

Foarte simplă este această rețetă de frigărui de somon cu legume! Și e la fel de ușor de făcut și dacă locuiți la bloc 😉 Bucățile suculente de somon alternează delicios cu legumele coapte și rumenite ușor pe grătar. Friptura și garnitura se gătesc deodată și aproape că nu mai au nevoie de nimic altceva decât, poate, de un pat de salată pe care să se odihnească.

frigarui de somon
Vezi rețeta de frigărui de somon

7. Macrou la tavă

Macroul e unul dintre peştii mei preferaţi. Nu numai că e foarte gustos şi sănătos, dar mi se pare şi foarte comod de gătit pentru că nu are solzi şi nici oase prea mari. Încercați si voi această rețetă de macrou la tavă. E pe cât de simplă, pe atât de bună!

macrou la tava
Vezi rețeta de macrou la tavă

8. Doradă la cuptor

O rețetă simplă și delicioasă de doradă la cuptor cu cartofi înmiresmați cu rozmarin și roșii cherry. Perfectă pentru prânz sau pentru cină.

Peștele și cartofii se gătesc deodată, în aceeași tavă, astfel că în maxim jumătate de oră ne putem așeza la masă. Avem gata și carnea, dar și garnitura și o singură tavă de spălat la final. Nu e grozav? 

dorada la cuptor
Vezi rețeta de doradă la cuptor

9. Biban de mare la cuptor

Bibanul de mare este un pește alb, nu e deloc gras, are oase puține, mari și ușor de îndepărtat. Este unul dintre cei mai gustoși pești. Gătiți-l simplu, la cuptor, cu câteva condimente și serviți-l alături de o salată bogată. Vă asigur că va fi pe gustul întregii familii!

Vezi rețeta de biban de mare

10. Crap pe varză

Chiar dacă vi se pare ciudată combinația de pește și varză, rețeta să știți că se face foarte des în zona de sud-est a țăii și e un fel de delicatesă locală. Este genul de mâncare care îți merge direct la suflet pentru că este extraordinar de gustoasă.

Eu ador mirosul ei atunci când o scot din cuptor. Miroase a varză călită și a pește la cuptor în același timp. Vă puteți imagina ceva mai minunat? 🙂

crap pe varza
Vezi rețeta de crap pe varză

Sper să vă fie de folos cele 10 rețete pentru dezlegare la pește alese de mine. Spuneți-mi în comentarii care dintre ele v-a tentat mai mult! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
13 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x