Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete dietetice

File de cod la cuptor cu muștar și parmezan

Publicat la 28 ianuarie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

82 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute! E aromat, delicios și sănătos, o rețetă de pește perfectă pentru familie! 

reteta file de cod la cuptor

Codul este un pește cu gust blând, versatil care se adaptează bine diverselor arome. În plus, este ușor de gătit prin mai metode comode: la grătar, la tigaie sau la cuptor. Preferatul meu este codul gătit la cuptor - minim de efort, fără fum și miros puternic în bucătărie. Iar rezultatul este atât de gustos!

Și redfish este un pește minunat, la fel de gustos și la fel de ușor de gătit. Dacă vă place peștele și mai ales peștele gătit la cuptor, încercați și rețeta mea de redfish la cuptor cu sos de unt!

Mergi direct la:
  • De ce să gătești file de cod la cuptor
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Întrebări frecvente
  • Cu ce să servești acest file de cod la cuptor
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

De ce să gătești file de cod la cuptor

  • Codul este un pește alb, slab, cu puține grăsimi, dar este o sursă excelentă de proteine.
  • Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, combinate creativ pentru a obține o crustă grozavă.
  • Este o rețetă rapidă. Peștele se gătește repede la cuptor, astfel că te poți așeza la masă în mai puțin de 30 de minute.
  • Este delicios! Peștele gătit după această rețetă rivalizează cu orice preparat pe care l-ai putea comanda la restaurant.
  • Fiind gătit la cuptor este o opțiune mai sănătoasă decât peștele prăjit.
  • Arată interesant și apetisant, așa că poate fi servit și la o masă la care ai musafiri.

Ingrediente

Avem nevoie de puține ingrediente pentru file de cod la cuptor. Mai jos puteți vedea lista acestora ca să vă asigurați că le aveți pe toate la îndemână.

ingrediente

pește

  • file de cod - cereți la pescărie file fără oase și fără piele

marinadă

  • muștar - puteți folosi orice muștar vă place, dar cel de Dijon, plin se semințe are farmecul lui
  • miere - să fie fluidă, nu zaharisită
  • suc de lămâie
  • ulei - de preferat ulei de măsline
  • sare și piper

crusta crocantă

  • pesmet - folosiți pesmet alb, pentru o culoare frumoasă. Dacă aveți pesmet Panko, e și mai bine, veți avea cea mai crocantă crustă!
  • boia - poate fi dulce sau iute dacă mâncați picant
  • parmezan ras
  • pătrunjel proaspăt - tocat fin

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Banner selgros

Preparare

pregatire marinada pentru reteta cod la cuptor

Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.

cod marinat

Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.

file de cod in tava acoperit cu pesmet

În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.

file de cod gatit la cuptor cu pesmet si parmezan

Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.

peste in tava

Cum se păstrează

Este de preferat ca peștele să fie consumat în ziua în care a fost gătit, mai ales dacă ați gătit pește congelat.

În funcție de cât de proaspăt a fost peștele la început, puteți păstra resturile la frigider, într-o caserolă cu capac 1-2 zile.

reteta file de cod la cuptor

Întrebări frecvente

Cod proaspăt sau congelat?

Din cauza distanțelor mari, de cele mai multe ori, congelarea este cea mai bună opțiune pentru peștii sălbatici de calitate, așa cum este codul.
Peștele sălbatic este pescuit și congelat rapid uneori chiar la bordul vaselor de pescuit, astfel încât își păstrează cel mai bine textura și calitățile.

La ce temperatură se gătește codul la cuptor?

Pentru cod la cuptor, setați cuptorul la 200 de grade. În funcție de grosimea fileului de cod, ar putea dura aproximativ 15 - 20 minute în cuptor.

Cu ce să servești acest file de cod la cuptor

Nu știi cu se să servești acest cod în crustă de pesmet? Te poți inspira din garniturile propuse pentru rețetele de somon la cuptor sau din rețetele sugerate mai jos:

  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
  • Scordolea (skordalia) - piure de cartofi aromat cu usturoi
    Scordolea (skordalia) - piure de cartofi aromat cu usturoi
  • Salată de crudități
    Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
  • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
    Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel

Alte rețete asemănătoare

Iubitori de pește? Iată mai jos și alte rețete pe care să le încercați:

  • Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta
    Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
  • Biban de mare cu legume și sos de roșii
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
  • Icre de crap si știucă pe platou festiv
    Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini
  • Hamsii prajite
    Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta file de cod la cuptor

File de cod la cuptor cu muștar și parmezan

Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g file de cod

marinadă

  • 2 linguri muștar de Dijon
  • 1 lingură miere
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 40 ml ulei de măsline
  • sare și piper

crusta crocantă

  • 3 linguri rase pesmet
  • 1 linguriță boia dulce
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjel tocat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
  • Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.
  • În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.
  • Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.
Valori nutriționale
File de cod la cuptor cu muștar și parmezan
Valori per porție
Calorii
343
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
24
g
37
%
Colesterol
 
66
mg
22
%
Carbohidrați
 
3
g
1
%
Fibre
 
0.3
g
1
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
28
g
56
%
Vitamina A
 
321
IU
6
%
Calciu
 
43
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
82 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x