Timp estimat pentru citit: 6 minute
Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute! E aromat, delicios și sănătos, o rețetă de pește perfectă pentru familie!
Codul este un pește cu gust blând, versatil care se adaptează bine diverselor arome. În plus, este ușor de gătit prin mai metode comode: la grătar, la tigaie sau la cuptor. Preferatul meu este codul gătit la cuptor - minim de efort, fără fum și miros puternic în bucătărie. Iar rezultatul este atât de gustos!
Și redfish este un pește minunat, la fel de gustos și la fel de ușor de gătit. Dacă vă place peștele și mai ales peștele gătit la cuptor, încercați și rețeta mea de redfish la cuptor cu sos de unt!
Mergi direct la:
De ce să gătești file de cod la cuptor
- Codul este un pește alb, slab, cu puține grăsimi, dar este o sursă excelentă de proteine.
- Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, combinate creativ pentru a obține o crustă grozavă.
- Este o rețetă rapidă. Peștele se gătește repede la cuptor, astfel că te poți așeza la masă în mai puțin de 30 de minute.
- Este delicios! Peștele gătit după această rețetă rivalizează cu orice preparat pe care l-ai putea comanda la restaurant.
- Fiind gătit la cuptor este o opțiune mai sănătoasă decât peștele prăjit.
- Arată interesant și apetisant, așa că poate fi servit și la o masă la care ai musafiri.
Ingrediente
Avem nevoie de puține ingrediente pentru file de cod la cuptor. Mai jos puteți vedea lista acestora ca să vă asigurați că le aveți pe toate la îndemână.
pește
- file de cod - cereți la pescărie file fără oase și fără piele
marinadă
- muștar - puteți folosi orice muștar vă place, dar cel de Dijon, plin se semințe are farmecul lui
- miere - să fie fluidă, nu zaharisită
- suc de lămâie
- ulei - de preferat ulei de măsline
- sare și piper
crusta crocantă
- pesmet - folosiți pesmet alb, pentru o culoare frumoasă. Dacă aveți pesmet Panko, e și mai bine, veți avea cea mai crocantă crustă!
- boia - poate fi dulce sau iute dacă mâncați picant
- parmezan ras
- pătrunjel proaspăt - tocat fin
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.
În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.
Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.
Cum se păstrează
Este de preferat ca peștele să fie consumat în ziua în care a fost gătit, mai ales dacă ați gătit pește congelat.
În funcție de cât de proaspăt a fost peștele la început, puteți păstra resturile la frigider, într-o caserolă cu capac 1-2 zile.
Întrebări frecvente
Din cauza distanțelor mari, de cele mai multe ori, congelarea este cea mai bună opțiune pentru peștii sălbatici de calitate, așa cum este codul.
Peștele sălbatic este pescuit și congelat rapid uneori chiar la bordul vaselor de pescuit, astfel încât își păstrează cel mai bine textura și calitățile.
Pentru cod la cuptor, setați cuptorul la 200 de grade. În funcție de grosimea fileului de cod, ar putea dura aproximativ 15 - 20 minute în cuptor.
Cu ce să servești acest file de cod la cuptor
Nu știi cu se să servești acest cod în crustă de pesmet? Te poți inspira din garniturile propuse pentru rețetele de somon la cuptor sau din rețetele sugerate mai jos:
Alte rețete asemănătoare
Iubitori de pește? Iată mai jos și alte rețete pe care să le încercați:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
File de cod la cuptor cu muștar și parmezan
Rețeta Video
Ingrediente
- 300 g file de cod
marinadă
- 2 linguri muștar de Dijon
- 1 lingură miere
- sucul de la ½ de lămâie
- 40 ml ulei de măsline
- sare și piper
crusta crocantă
- 3 linguri rase pesmet
- 1 linguriță boia dulce
- 3 linguri parmezan ras
- 1 lingură pătrunjel tocat
Instrucțiuni de preparare
- Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
- Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.
- În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.
- Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu