Timp estimat pentru citit: 8 minute
Această rețetă de pulpe cu cartofi la cuptor este atât de simplă și de delicioasă! Este mâncarea perfectă pentru un prânz sau cină și toată familia se va bucura de puiul fraged și suculent și de cartofii cremoși.
Ușor de făcut cu doar câteva ingrediente simple, această rețetă de pulpe de pui printre cuburi de cartofi la tavă este favorita multor familii. Probabil că oricine are deja ingredientele în bucătărie!
Rapid și ușor pregătim o tavă mare de friptură de pui cu garnitură care să sature pe toți cei adunați în jurul mesei. Avem nevoie de doar câteva minute pentru a pregăti carnea de pui și a tăia cartofii, apoi cuptorul se ocupă de restul!
Mâncarea aceasta simplă se potrivește cu orice salată. Încercați să o serviți cu castraveți murați de vară, cu o salată de crudități sau cu o salată de dovlecei cruzi.
Este o rețetă atât de ușoară încât oricine o poate face. Urmați rețeta pas cu pas de mai jos și veți avea de fiecare dată cele mai suculente pulpe și cei mai cremoși cartofi la cuptor.
Mergi direct la:
Ingrediente
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă și tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
- pulpe de pui - puteți alege pulpe întregi sau pulpe superioare, copănele. De preferat pulpe cu os și cu piele pentru că sunt mai gustoase și mai fragede.
- cartofi - folosiți de preferat cartofi roz care să își păstreze frumos forma după coacere. Cartofii albi sunt mai făinoși și mai potriviți pentru rețeta de piure de cartofi.
- roșii cherry - sunt opționale dar aduc multă aromă delicioasă în această mâncare
- ulei - pentru uns pulpele, cartofii și tava
- condimente - sare, piper, usturoi pudră și usturoi proaspăt, boia de ardei semințe de chimen
- ierburi aromatice - se potrivesc bine: rozmarin, cimbru, oregano sau puteți folosi verdețuri de Provence, un amestec care reunește mai multe ierburi în proporții variabile
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem pulpe cu cartofi la cuptor - rețeta pas cu pas
Puiul cu cartofi la tavă se face foarte ușor. Vă las mai jos pașii de preparare în imagini ușor de urmărit, pentru a obține cea mai bună mâncare:
- Puneți toate condimentele (mai puțin chimenul) într-un castronel și amestecați-le.
2. Ungeți pulpele cu 1 lingură de ulei și presărați amestec de condimente pe toate părțile.
3. Acoperiți pulpele cu folie alimentară și lăsați-le la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.
4. Curățați cartofii și îi tăiați felii sau cuburi mari. Puneți cartofii într-un castron, turnați o lingură de ulei, semințele de chimen și restul de condimente.
5. Acoperiți castronul cu capac și agitați vasul de câteva ori, astfel încât condimentele să se distribuie uniform.
6. Răsturnați cartofii într-o tavă mare unsă cu ulei. Nu puneți hârtie de copt! Printre cartofi așezați pulpele de pui condimentate, roșiile cherry și cățeii de usturoi. Turnați 150 ml de apă.
7. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și băgați-o în cuptorul preîncălzit la 220 grade fără ventilație (treapta înaltă la cuptoarele pe gaz) pentru 40 de minute.
8. Deschideți cuptorul, îndepărtați folia de aluminiu și mai turnați încă 150 ml de apă. Lăsați tava în cuptor încă 20-30 de minute, tot la 220 grade, sau până când pulpele și cartofii sunt frumos rumenite.
Ce puteți înlocui în rețetă
Vreți să adaptați rețeta după gusturile voastre sau după ingredientele pe care le aveți disponibile? Vă las mai jos câtea sugestii:
- pulpe de pui - puteți găti similar și alte tipuri de carne, de exemplu piept de pui carne de curcan, cârnați dietetici din carne de pasăre, ceafă de porc, cârnați tradiționali, etc.
- legume - puteți folosi și alte legume după preferințe. De exemplu: cartofi dulci, morcovi, păstrnac, ciuperci, dovlecei, vinete, etc.
Cum să servești aceste pulpe cu cartofi la cuptor
Iată câteva idei de salate pe care le puteți servi alături de această mâncare:
Cum se păstrează
Puteți păstra resturile de pui și cartofi la frigider într-o caserolă cu capac ermetic până la 4 zile.
Puteți îngheța resturile de carne de pui, dar nu vă recomand să congelați cartofii deoarece își modifică textura.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Asigurați-vă că uscați bine carnea înainte să o condimentați. Cu cât puiul este mai uscat, cu atât pielea va fi mai crocantă.
- Frecați puțin pulpele după ce ați presărat condimentele ca să vă asigurați că aromele se vor absorbi în carne și nu vor rămâne doar la suprafață.
- Nu puneți hârtie de copt în tavă! Metalul încins va usca puțin carnea și cartofii fără să fie nevoie să le întoarceți, pe când pe hârtie de copt acestea se vor găti înăbușit.
- Lăsați pulpele și cartofii să se odinească în tavă 5-10 minute după ce le scoateți din cuptor. Acest lucru permite sucurilor să se stabilieze în carne, și astfel puiul sa fi mai fraged și mai suculent.
Rețete asemănătoare
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe cu cartofi la cuptor - rețeta simplă și rapidă pas cu pas
Rețeta Video
Ingrediente
- 3-4 pulpe de pui (aprox. 1 kg)
- 1,5 kg cartofi (roz)
- câteva roșii cherry (optional)
- 3 linguri ulei
- 2 lingurițe sare
- 1 lingurită piper negru (măcinat proaspăt)
- 5-6 căței de usturoi
- 2 lingurițe pudră de usturoi
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 2 lingurițe amestec de ierburi de Provence (rozmarin, cimbru, oregano, măghiran, busuioc)
- 1 linguriță semințe de chimen
Instrucțiuni de preparare
- Puneți toate condimentele (mai puțin chimenul) într-un castronel și amestecați-le.
- Ungeți pulpele cu 1 lingură de ulei și presărați amestec de condimente pe toate părțile.
- Acoperiți pulpele cu folie alimentară și lăsați-le la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.
- Curățați cartofii și îi tăiați felii sau cuburi mari. Puneți cartofii într-un castron, turnați o llingură de ulei, semințele de chimen și restul de condimente.
- Acoperiți castronul cu capac și agitați vasul de câteva ori, astfel încât condimentele să se distribuie uniform.
- Răsturnați cartofii într-o tavă mare unsă cu ulei. Nu puneți hârtie de copt! Printre cartofi așezați pulpele de pui condimentate, roșiile cherry și cățeii de usturoi. Turnați 150 ml de apă.
- Acoperiți tava cu folie de aluminiu și băgați-o în cuptorul preîncălzit la 220 grade fără ventilație (treapta înaltă la cuptoarele pe gaz) pentru 40 de minute.
- Deschideți cuptorul, îndepărtați folia de aluminiu și mai turnați încă 150 ml de apă. Lăsați tava în cuptor încă 20-30 de minute, tot la 220 grade, sau până când pulpele și cartofii sunt frumos rumenite.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu