• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpe de pui cu bere la cuptor - o rețetă simplă, plină de arome

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 13 sept. 2025 · Publicată: 1 feb. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
33 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Aceste pulpe de pui cu bere la cuptor sunt incredibil de fragede, suculente și perfect rumenite. Carnea de pui este generos condimentată și gătită până capătă o crustă rumenă și crocantă iar la interior e atât de bine gătită încât se desprinde de pe os. Rețeta aceasta te va cuceri de la prima încercare!

pulpe de pui cu bere în tava

Avem aici niște pulpe fragede de pui înăbușite cu unt și bere, pline de arome bogate! Carnea se servește alături de sosul grozav format în tavă. Rețeta e delicioasă și e perfectă pentru prânz sau cină. Masa va gata în mai puțin de o oră, iar carnea suculentă se asortează excelent cu orice salată și cu orice garnitură vă place.

Noi am mâncat aceste pulpe de pui cu bere alături de un piure de cartofi pufos și o salată de sfeclă roșie, dar merg la el de bine și cu paste fierte, o garnitură de orez sau cartofi dulci.

pulpe de pui cu bere în farfurie cu piure de cartofi si felii de sfecla rosie
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Care e cea mai bună bere pentru pui la cuptor?
  • Cum facem pulpe de pui cu bere la cuptor - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete delicioase cu carne de pui
  • Garnituri de cartofi pentru pulpe de pui cu bere la cuptor
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

La finalul postării, găsiți caseta cu rețeta completă de unde o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iar mai jos puteți vedea dintr-o privire dacă aveți tot ce vă trebuie pentru rețeta de pulpe de pui în sos de bere la cuptor.

ingrediente pulpe de pui cu bere la cuptor
  • pulpe de pui - proaspete, de bună calitate
  • bere - eu am folosit o bere nefiltrată, cu gust intens și robust.
  • ceapă uscată - îmbogățește cu aroma ei sosul de bere din tavă
  • usturoi - îi punem de asemenea în berea din tavă ca să aromatizeze sosul
  • unt - îl folosim ca să ungem tava și vom pune cubulețe mici de unt peste pulpele de pui. Untul se a topi în cuptor, va hidrata carnea și va forma deasupra o crustă superbă.
  • condimente - boia de ardei, usturoi uscat, piper boabe și piper măcinat, rozmarin, coajă rasă de lămâie
  • fulgi de chilli - opțional, dacă vreți să dați o notă picantă preparatului

Care e cea mai bună bere pentru pui la cuptor?

Iată cea mai bună veste: chiar nu contează ce bere folosești. Poate fi chiar și bere fără alcool. Singura condiție ar fi să nu folosești una dintre berile acelea dulci, cu aromă pregnantă de fructe. În rest, pune orice bere blondă, neagră, filtrată sau nefiltrată ai în casă și friptura va ieși grozavă!

De-a lungul timpului am tot făcut pui cu bere la cuptor și am avut ocazia să folosesc diferite tipuri de bere. Rezultatul a fost același de fiecare dată: o carne grozav de fragedă. Poate mici nuanțe de aromă, dar sunt aproape insesizabile, zău că nu merită să vă bateți capul cu asta!

Vom folosi cam jumătate de sticlă de bere la rețeta asta, așa că scoateți o bere rece din frigider și bucurați-vă de restul în timp ce gătiți.

Cum facem pulpe de pui cu bere la cuptor - rețeta pas cu pas

Rețeta este foarte ușoară, nu trebuie decât să condimentăm carnea, să o așezăm în tavă și să turnăm bere peste ea. Apoi cuptorul face toată magia. Dar haideți să o luăm pas cu pas! Vă arăt fiecare etapă în imagini ca să obțineți cea mai grozavă friptură!

pulpe de pui în castron condimentate

1. Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.

cubulete de unt asezate peste carne

2. Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.

bere turnata in tava cu pulpe de pui

3. Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.

tavă acoperită cu folie de aluminiu în cuptor

4. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

pulpe de pui stropite cu sos de bere

5. După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.

pulpe de pui cu bere în tavă cu condimente

6. Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.

Ce puteți înlocui în rețetă

În rețeta de pulpe de pui cu bere la cuptor, poți să faci diverse modificări pentru a o adapta potrivi gusturilor și preferințelor personale. Iată câteva idei:

  • pulpe de pui - puteți folosi pulpe întregi sau doar copănele. Rețeta iese foarte bine și cu pulpe dezosate, fără piele. Carnea va fi fragedă și gustoasă, dar crusta nu va fi la fel de frumoasă. Puteți folosi și piept de pui, dar timpul de gătire ar trebui să fie mai scurt pentru că acesta se gătește mai repede.
  • legume - puteți adăuga în tavă și câteva rădăcinoase întregi sau tăiate bastonașe sau rondele: morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel.
  • arome noi - puteți experimenta cu aromele după preferințe. De exemplu puteți marina carnea într-o marinadă cu condimente, miere, muștar și suc de lămâie pentru a obține un gust mai interesant.
pulpe de pui cu bere în tava

Cum se păstrează

Dacă nu le consumați imediat, așteptați ca pulpele să se răcească foarte bine la temperatura camerei, apoi le așezați într-o caserolă cu capac și le puteți păstra la frigider pentru 2-3 zile.

Pulpele de pui gătite astfel pot fi păstrate și la congelator timp de aproximativ 2-3 luni fără să-și piardă calitatea.

pulpe de pui cu bere în tava

Alte rețete delicioase cu carne de pui

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii
    Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii
  • Mâncare de gutui cu carne de pui
    Mâncare de gutui cu carne de pui - rețeta de pulpe de pui cu gutui
  • Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
    Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
  • mancare de mazare cu carne de pui
    Mâncare de mazăre cu carne de pui - condimentele care îi dau gust

Garnituri de cartofi pentru pulpe de pui cu bere la cuptor

Iată mai jos câteva idei de garnituri care se potrivesc de minune lângă aceste pulpe fragede și aromate.

  • Cartofi dulci la cuptor
    Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
  • cartofi țărănești la tigaie
    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
  • piure de cartofi de post
    Piure de cartofi de post - pufos, cremos și delicios

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pulpe de pui cu bere în tava

Pulpe de pui cu bere la cuptor

Pulpe de pui cu bere la cuptor, incredibil de fragede, suculente cu o crustă rumenă și crocantă. Rețeta te va cuceri de la prima încercare!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 pulpe întregi
  • 300 ml bere
  • 1 ceapă uscată
  • 4-5 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 1 linguriță boia de ardei
  • ½ linguriță fulgi de chilli
  • 1 linguriță usturoi uscat
  • 1 linguriță piper boabe
  • 3-4 crenguțe rozmarin
  • coaja rasă de la ¼ de lămâie
  • sare și piper măcinat (după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.
    pulpe de pui în castron condimentate
  • Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.
    cubulete de unt asezate peste carne
  • Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.
    bere turnata in tava cu pulpe de pui
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
    tavă acoperită cu folie de aluminiu în cuptor
  • După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.
    pulpe de pui stropite cu sos de bere
  • Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.
    pulpe de pui cu bere în tavă cu condimente
Nutrition Facts
Pulpe de pui cu bere la cuptor
Amount per Serving
Calorii
410
% Daily Value*
Grăsimi
 
29
g
45
%
Colesterol
 
141
mg
47
%
Carbohidrați
 
8
g
3
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
22
g
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
33 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.