• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpe de pui cu bere la cuptor - o rețetă simplă, plină de arome

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 13 sept. 2025 · Publicată: 1 feb. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
31 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Aceste pulpe de pui cu bere la cuptor sunt incredibil de fragede, suculente și perfect rumenite. Carnea de pui este generos condimentată și gătită până capătă o crustă rumenă și crocantă iar la interior e atât de bine gătită încât se desprinde de pe os. Rețeta aceasta te va cuceri de la prima încercare!

pulpe de pui cu bere în tava

Avem aici niște pulpe fragede de pui înăbușite cu unt și bere, pline de arome bogate! Carnea se servește alături de sosul grozav format în tavă. Rețeta e delicioasă și e perfectă pentru prânz sau cină. Masa va gata în mai puțin de o oră, iar carnea suculentă se asortează excelent cu orice salată și cu orice garnitură vă place.

Noi am mâncat aceste pulpe de pui cu bere alături de un piure de cartofi pufos și o salată de sfeclă roșie, dar merg la el de bine și cu paste fierte, o garnitură de orez sau cartofi dulci.

pulpe de pui cu bere în farfurie cu piure de cartofi si felii de sfecla rosie
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Care e cea mai bună bere pentru pui la cuptor?
  • Cum facem pulpe de pui cu bere la cuptor - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete delicioase cu carne de pui
  • Garnituri de cartofi pentru pulpe de pui cu bere la cuptor
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

La finalul postării, găsiți caseta cu rețeta completă de unde o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iar mai jos puteți vedea dintr-o privire dacă aveți tot ce vă trebuie pentru rețeta de pulpe de pui în sos de bere la cuptor.

ingrediente pulpe de pui cu bere la cuptor
  • pulpe de pui - proaspete, de bună calitate
  • bere - eu am folosit o bere nefiltrată, cu gust intens și robust.
  • ceapă uscată - îmbogățește cu aroma ei sosul de bere din tavă
  • usturoi - îi punem de asemenea în berea din tavă ca să aromatizeze sosul
  • unt - îl folosim ca să ungem tava și vom pune cubulețe mici de unt peste pulpele de pui. Untul se a topi în cuptor, va hidrata carnea și va forma deasupra o crustă superbă.
  • condimente - boia de ardei, usturoi uscat, piper boabe și piper măcinat, rozmarin, coajă rasă de lămâie
  • fulgi de chilli - opțional, dacă vreți să dați o notă picantă preparatului

Care e cea mai bună bere pentru pui la cuptor?

Iată cea mai bună veste: chiar nu contează ce bere folosești. Poate fi chiar și bere fără alcool. Singura condiție ar fi să nu folosești una dintre berile acelea dulci, cu aromă pregnantă de fructe. În rest, pune orice bere blondă, neagră, filtrată sau nefiltrată ai în casă și friptura va ieși grozavă!

De-a lungul timpului am tot făcut pui cu bere la cuptor și am avut ocazia să folosesc diferite tipuri de bere. Rezultatul a fost același de fiecare dată: o carne grozav de fragedă. Poate mici nuanțe de aromă, dar sunt aproape insesizabile, zău că nu merită să vă bateți capul cu asta!

Vom folosi cam jumătate de sticlă de bere la rețeta asta, așa că scoateți o bere rece din frigider și bucurați-vă de restul în timp ce gătiți.

Cum facem pulpe de pui cu bere la cuptor - rețeta pas cu pas

Rețeta este foarte ușoară, nu trebuie decât să condimentăm carnea, să o așezăm în tavă și să turnăm bere peste ea. Apoi cuptorul face toată magia. Dar haideți să o luăm pas cu pas! Vă arăt fiecare etapă în imagini ca să obțineți cea mai grozavă friptură!

pulpe de pui în castron condimentate

1. Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.

cubulete de unt asezate peste carne

2. Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.

bere turnata in tava cu pulpe de pui

3. Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.

tavă acoperită cu folie de aluminiu în cuptor

4. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

pulpe de pui stropite cu sos de bere

5. După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.

pulpe de pui cu bere în tavă cu condimente

6. Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.

Ce puteți înlocui în rețetă

În rețeta de pulpe de pui cu bere la cuptor, poți să faci diverse modificări pentru a o adapta potrivi gusturilor și preferințelor personale. Iată câteva idei:

  • pulpe de pui - puteți folosi pulpe întregi sau doar copănele. Rețeta iese foarte bine și cu pulpe dezosate, fără piele. Carnea va fi fragedă și gustoasă, dar crusta nu va fi la fel de frumoasă. Puteți folosi și piept de pui, dar timpul de gătire ar trebui să fie mai scurt pentru că acesta se gătește mai repede.
  • legume - puteți adăuga în tavă și câteva rădăcinoase întregi sau tăiate bastonașe sau rondele: morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel.
  • arome noi - puteți experimenta cu aromele după preferințe. De exemplu puteți marina carnea într-o marinadă cu condimente, miere, muștar și suc de lămâie pentru a obține un gust mai interesant.
pulpe de pui cu bere în tava

Cum se păstrează

Dacă nu le consumați imediat, așteptați ca pulpele să se răcească foarte bine la temperatura camerei, apoi le așezați într-o caserolă cu capac și le puteți păstra la frigider pentru 2-3 zile.

Pulpele de pui gătite astfel pot fi păstrate și la congelator timp de aproximativ 2-3 luni fără să-și piardă calitatea.

pulpe de pui cu bere în tava

Alte rețete delicioase cu carne de pui

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii
    Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii
  • Mâncare de gutui cu carne de pui
    Mâncare de gutui cu carne de pui - rețeta de pulpe de pui cu gutui
  • Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
    Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
  • mancare de mazare cu carne de pui
    Mâncare de mazăre cu carne de pui - condimentele care îi dau gust

Garnituri de cartofi pentru pulpe de pui cu bere la cuptor

Iată mai jos câteva idei de garnituri care se potrivesc de minune lângă aceste pulpe fragede și aromate.

  • Cartofi dulci la cuptor
    Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
  • cartofi țărănești la tigaie
    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
  • piure de cartofi de post
    Piure de cartofi de post - pufos, cremos și delicios

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pulpe de pui cu bere în tava

Pulpe de pui cu bere la cuptor

Pulpe de pui cu bere la cuptor, incredibil de fragede, suculente cu o crustă rumenă și crocantă. Rețeta te va cuceri de la prima încercare!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 pulpe întregi
  • 300 ml bere
  • 1 ceapă uscată
  • 4-5 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 1 linguriță boia de ardei
  • ½ linguriță fulgi de chilli
  • 1 linguriță usturoi uscat
  • 1 linguriță piper boabe
  • 3-4 crenguțe rozmarin
  • coaja rasă de la ¼ de lămâie
  • sare și piper măcinat (după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.
    pulpe de pui în castron condimentate
  • Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.
    cubulete de unt asezate peste carne
  • Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.
    bere turnata in tava cu pulpe de pui
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
    tavă acoperită cu folie de aluminiu în cuptor
  • După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.
    pulpe de pui stropite cu sos de bere
  • Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.
    pulpe de pui cu bere în tavă cu condimente
Nutrition Facts
Pulpe de pui cu bere la cuptor
Amount per Serving
Calorii
410
% Daily Value*
Grăsimi
 
29
g
45
%
Colesterol
 
141
mg
47
%
Carbohidrați
 
8
g
3
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
22
g
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
31 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.