• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 2 feb. 2025 · Publicată: 18 oct. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
255 shares
Mergi la rețetă

Ce ziceți, facem azi o salată de spanac cu brânză și șnițel de pui tăiat cubulețe? 🙂 Nimic mai simplu, mai plin de vitamine și mai bun!

Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

Eu am descoperit tare greu spanacul baby. Nu știu de ce nu am avut încredere în el. Cred că îl vedeam acolo, în supermarket, la raftul cu salate ambalate în pungi și mi se părea așa, că e conservat, nu știu cum, că nu e proaspăt. Dar odată ce l-am descoperit și am trecut peste reticențele pe care le aveam, îl includ destul de des în meniu.

Am folosit acest spanac la salata de paste cu porumb (rețeta aici) sau la salata de post cu tofu crocant (rețeta aici), dar și la tigaia cu creveți și orez (o găsești aici). L-am mai pus, firește și în alte rețete care nu au ajuns pe blog, de exemplu în omlete și în sandvișuri. Spanacul baby de fapt e fraged, crocant și bun și îmi salvează de multe ori "porția de verde" necesară.

Mod de preparare salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

Salata de azi e simplă și rapidă, ca orice salată, cu condiția să aveți deja șnițelele făcute. În caz că nu le aveți, vă las două rețete care să vă fie de ajutor: șnițele din piept de curcan prăjite în ulei și preferatele mele și ale cititorilor: șnițele din piept de pui cu susan făcute la cuptor. Orice rețetă de șnițele ați alege, vor merge de minune tăiate cubulețe și strecurate în salata asta alături de câteva cuburi de brânză, felii de roșii, ardei gras și bineînțeles, spanacul de la care am pornit 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 100 g spanac baby (o caserolă)
  • 1-2 roșii (depinde de mărime)
  • ½ de ardei gras
  • 1 șnițel de pui
  • 50 g brânză
  • sare după gust

dressing

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la ½ de lămâie

opțional

  • semințe de in (dovleac, floarea soarelui, pin, etc)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați spanacul și mai tăiați din codițe dacă este cazul.
  • Tăiați roșiile felii, ardeiul gras fâșii.
  • Tăiați șnițelul și brânza cubulețe.
  • Faceți un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie și puțină sare.
  • Puneți toate ingredientele într-un bol, tunrați dressingul și amestecați.
  • Lăsați salata deoparte timp de 5-7 minute ca să se întrepătrundă aromele.
  • Serviți salata imediat, presărată cu semințe la alegere.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

Poftă bună la salată de spanac cu brânză și șnițel de pui!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.
    Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • Salată de vară cu roșii zemoase și castraveți proaspeți, ca la mamaia
    Salată de vară țărănească cu roșii și castraveți – rețeta simplă și gustoasă ca la mamaia
255 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.