De când mă ştiu, creierul pane a fost preferatul meu. De fapt nici nu-mi imaginam creierul pregătit altfel. Asta până de curând, când am mâncat la ziua unei prietene tartine cu pastă de creier şi m-am îndrăgostit pe loc. Pasta de creier e cremoasă, fină şi catifelată, un adevărat deliciu! Şi se face foarte, foarte uşor 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- aprox. 300 g creier de porc
- 1 lingurita ulei de masline (sau unt)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- ½ de ceapa uscata tocata marunt (eu am folosit partea alba de la 2 cepe verzi)
- sare
- piper
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mod de preparare pastă de creier
- creierul se curata foarte bine de pielite si se spala in mai multe ape
- se pune la fiert in apa cu sare
- se lasa sa se raceasca
- se adauga ceapa tocata, uleiul(sau untul) si zeama de lamaie
- se paseaza cu mixerul vertical
- se potriveste de sare si piper dupa gust
- se serveste pe tartine de paine sau rondele de rosii, castraveti, ardei gras
Sunt convinsă că o să vă placă şi vouă, aşa cum şi pentru mine a fost dragoste la prima degustare. Pasta de creier merge foarte bine cu legume crude, cu ceapă verde sau cu măsline, dar se combină de minune şi cu câteva feliuţe de gogoşari în oţet 😉
Poftă bună!
Lasă un comentariu