Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Cheesecake cu căpşuni fără coacere

41 shares
Mergi la rețetă

Cheesecake cu căpşuni fără coacere, un desert cremos, aromat şi răcoritor. Folosim ingrediente simple și e gata în doar câteva minute.

Am văzut reţeta asta de cheesecake cu căpşuni fără coacere pe mai multe site-uri culinare americane, se pare că e la mare modă peste ocean.  

Cum sunt adepta reţelor cât mai simple şi mai rapide mi-a făcut imediat cu ochiul, pentru că nu necesită fierbere sau coacere, ci toate ingredientele se folosesc reci şi se asamblează imediat. A meritat încercarea.

cheesecake cu căpșuni fără coacere

Cu doar câteva ingrediente, în 30 de minute avem un desert pe cinste. Mi-am propus să o mai repet, periodic, cu toate fructele de sezon . Urmează cireşele, caisele, piersicile, strugurii şi tot aşa 🙂

Dacă preferați cheesecake-ul clasic, încercați rețeta mea de cheesecake cremos cu vișine, gătit la cuptor sau pe cea de cheesecake cu Oreo, fără coacere.

Mergi direct la:
  • Ingrdiente pentru cheesecake cu căpșuni fără coacere
  • Preparare
  • Cum se servește
  • Alte deserturi grozave cu căpșuni
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrdiente pentru cheesecake cu căpșuni fără coacere

Avem nevoie de foarte puține ingrediente pentru această rețetă și poate că le aveți în casă chiar acum. Iată care sunt ingredientele principale pentru un cheesecake cu căpșuni delicios:

  • Căpșuni - firește, le preferăm pe cele proaspete, dulci și foarte bine coapte. Nu le gătim, doar presărăm o parte din ele cu zahăr.
  • Stratul de brânză – folosim o brânză slabă dar pufoasă, gen ricotta sau chiar urdă de-a noastră, în amestec cu frișcă bătută.
  • Biscuiții - folosim biscuiți digestivi sau graham, pentru că au cea mai potrivită textură pentru baza unui cheesecake.

Preparare

  1. Pregătiți căpșunile: tăiați fructele cubulețe, lăsând câteva jumătăți pentru ornat. Peste căpșunile tăiate cuburi presărați zahărul brun și amestecați.
  2. Crusta:  zdrobiți biscuiții într-un robot de bucătărie sau un chopper electric până când obțineți o textură de nisip fin. Optional, adăugați un vârf de linguriță de scorțișoară pudră.
  3. Stratul de brânză: bateți smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră folosind un mixer de mână, apoi încorporați crema de brânză și extractul de vanilie.
  4. Asamblare: puneți "nisipul" de biscuiți în pahare sau în borcane și presați ușor cu dosul unei linguri. Distribuiți în fiecare borcan căpșunile cuburi amestecate cu zahăr brun, apoi împărțiți și amestecul de brânză.
  5. Decor: așezați deasupra căpșunile tăiate jumătăți și frunze proaspete de mentă.
cheesecake cu căpșuni fără coacere

Cum se servește

  • Cheesecake cu căpșuni fără coacere, este un excelent desert monoporție, ideal de servit atunci când aveți multe persoane la masă. Dacă îl asamblați în pahare de unică folosință, va fi ușor de transportat și îl puteți lua și la picnic.
  • Este un desert grozav într-o zi de vară, când ne dorim mâncăruri mai ușoare sau este potrivit după o masă grea și copioasă.

Alte deserturi grozave cu căpșuni

Iubiți căpșunile? Și eu! De aceea am pe blog o colecție bogată de deserturi delicioase cu căpșuni. Vă las mai jos câteva idei simple și bune pe care sigur veți dori să le încercați:

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • Tiramisu cu capsuni
    Tiramisu cu căpșuni - cea mai bună rețetă
cheesecake cu căpșuni la pahar

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

cheesecake cu căpșuni fără coacere

Cheese cake cu căpşuni fără coacere

Cheesecake cu căpşuni fără coacere, un desert cremos, aromat şi răcoritor. Folosim ingrediente simple și e gata în doar câteva minute.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric
mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

  • 100 g biscuiţi (digestivi sau graham)
  • un vârf de linguriță de scorțișoară
  • 150 g brânză (Philadelphia, ricotta, urdă)
  • 100 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 400 g căpşuni proaspete
  • 1 lingură zahăr brun
  • frunze de mentă proaspătă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiți căpșunile: tăiați fructele cubulețe, lăsând câteva jumătăți pentru ornat. Peste căpșunile tăiate cuburi presărați zahărul brun și amestecați.
  • Crusta:  zdrobiți biscuiții într-un robot de bucătărie sau un chopper electric până când obțineți o textură de nisip fin. Adăugați scorțișoara și omogenizați (opțional)
  • Stratul de brânză: bateți smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră folosind un mixer de mână, apoi încorporați crema de brânză și extractul de vanilie.
  • Asamblare: puneți "nisipul" de biscuiți în pahare sau în borcane și presați ușor cu dosul unei linguri. Distribuiți în fiecare borcan căpșunile cuburi amestecate cu zahăr brun, apoi împărțiți și amestecul de brânză.
  • Decorați cu căpșunile tăiate jumătăți și cu frunze proaspete de mentă.
Valori nutriționale
Cheese cake cu căpşuni fără coacere
Valori per porție
Calorii
293
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
48
mg
16
%
Carbohidrați
 
29
g
10
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
12
g
13
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
549
IU
11
%
Calciu
 
130
mg
13
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de cheese cake cu căpşuni ca să o preparaţi mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu 🙂

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • Victoria Sponge Cake
    Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • Prajitura pufoasa cu capsuni
    Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
41 shares

Comentarii

  1. Irina a zis

    iunie 07, 2014 at 9:21 am

    am vazut si eu ceva asemanator, dar cu mai multe feluri de fructe puse in straturi, intr-un vas mare de sticla.Aratau foarte imbietor.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 07, 2014 at 10:27 am

      Cu mai multe fructe cred ca e si mai buna 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.