Biscuiţi cu unt, fragezi, cu aromă de vanilie și bucățele de ciocolată care se topesc în gură. Un răsfăț minunat lângă o ceașcă de ceai sau de cafea.
O fi vara anotimpul îngheţatelor şi al fructelor, dar facem ce facem şi până la urmă tot se iveşte o situaţie în care parcă am ronţăi ceva bun.
Că e la birou, că e la picnic, în tren, sau dimineaţa la cafea, inevitabil se iveşte ocazia să ne delectăm cu nişte biscuiţei care e de preferat să fie făcuţi de noi, acasă.
Şi dacă biscuţeii sunt fragezi cu aromă bogată de unt şi vanilie și mai au şi ciocolată din loc în loc, e şi mai bine! 🙂
Eu am făcut acești biscuiţi cu unt şi bucăţele de ciocolată din rețeta pe care v-o arăt astăzi pentru ziua tatălui meu, iar cei care au rămas după ce au plecat musafirii, i-am combinat cu o îngheţată cu nuci şi stafide. A fost o combinație foarte reușită, biscuiții mei au mers de minune lângă înghețată!
Dacă și voi sunteți amatori de deserturi mici lângă ceașcă de cafea, vă recomand să încercați și fursecurile cu magiun de prune și nuci. Sunt absolut minunate!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g unt gras, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 300 g făină
- 1 ou întreg
- seminţele de la ½ de păstaie de vanilie
- 100 g perluţe de ciocolată (sau o ciocolată amăruie mărunţită cu cuţitul)
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Se freacă untul cu oul, zahărul, sarea şi seminţele de vanilie până când zahărul s-a dizolvat şi am obtinut consistenţa unei creme.
- Se adaugă făina şi se încorporează în crema de unt.
- Se adaugă perluţele de ciocolată în aluat şi se amestecă cu o lingură pentru a se distribui uniform în toată masa acestuia.
- Se dă aluatul la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
- Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se pregătesc două tăvi tapetate cu hârtie de copt.
- Scoatem aluatul de la frigider. Va fi rece dar moale, se va putea modela. Formăm cu palmele biluţe de aproximativ aceeaşi mărime pe care le aplatizăm apăsându-le cu fundul unui pahar.
- Le aşezăm în tavă lăsând cam 2 cm intre ele pentru că se mai lăţesc la copt.
- Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade.
- Coacem biscuiţii doar până când încep să se rumenească pe margini, apoi scoatem tava din cuptor.
- Pentru că sunt foarte fragezi, îi lăsăm să se răcească în tavă şi abia apoi îi transferăm pe platouri.
- Pot fi păstraţi până la o săptămână în cutii de carton sau de tablă cu capac.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de biscuiţi cu ciocolată pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Poftă bună!
vavaly a zis
in sfarsit am facut si eu biscuitii. cum au iesit? bestiali :). cei mai buni biscuiti pe care i-am facut eu vreodata.
au insa un singur defect: se mananca prea repede. m-a luat si rasul cand am citit ca pot fi pastrati o saptamana... abia au ramas cativa pe a doua zi sa ia Dante la scoala.
dar sigur voi mai face cantitate tripla, sa am ce pune si la pastrare .
Iuliana a zis
:)))) da, trebuia sa precizez ca pot fi pastrati o saptamana daca pleci de-acasa sau cam asa ceva :)))
vavaly a zis
clar. sau daca esti singura, la dieta, si le faci ptr musafirii care vin abia in weekend :))
Andreea Denisa a zis
Vreau vreau vreau !!! 🙂
Iuliana a zis
Avem! Dam la toata lumea 🙂
Claudia a zis
buuuni! Vreau si eu cativa 🙂
Iuliana a zis
Pentru tine oricati! Iti dau si toata tava daca vrei 🙂