N-o să vă mint: chifteluţele prăjite clasic în ulei încins, făcute ca la mama acasă sunt un pic mai gustoase decât cele făcute la cuptor 🙂 Dar ce să facem, uneori noi, sau cei dragi nouă trebuie să ţină un regim recomandat de medic sau chiar o dietă. Sau poate doar ne-am decis să eliminăm prăjelile din viaţa noastră şi să mâncăm cât mai sănătos cu putinţă şi atunci trebuie să ne adaptăm şi reţetele noului stil de viaţă impus de doctor sau ales de bună voie.
Din fericire avem variante care ne aduc nu numai beneficii pentru sănătate, dar ne uşurează şi munca în bucătărie. Adio fum, adio ulei sărit pe tot aragazul! Totul devine foarte simplu şi comod cu chifteluţele băgate la cuptor. Şi dacă sunt dintr-o carne mai slabă, cum e pieptul de curcan, cu atât mai bine!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru aprox. 24 de bucăţi
- 1 piept de curcan (aprox. 500 g)
- 1 morcov mic
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 căţel de usturoi
- 1 ou
- 1 vârf de linguriţă de cimbru uscat
- 1-2 linguri de ulei pentru format chifteluţele
- sare şi piper după gust
- mărar proaspăt tocat - opţional (eu nu am pus)
Instrucțiuni de preparare
- Eu am băgat la robot pieptul de curcan împreună cu toate legumele din listă, inclusiv usturoiul. Voi, dacă cumva aveţi carnea deja tocată, puteţi da prin robot doar legumele sau, şi mai simplu, le puteţi da pe răzătoarea cu găuri mici.
- Amestecaţi carnea cu oul bătut, legumele tocate sau rase şi condimentaţi cu cimbru uscat, sare şi piper după gust.
- Cu mâinile uşor unse cu ulei formaţi chifteluţele pe care le aşezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Daţi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Chifteluţele se vor rumeni doar pe partea de jos, unde sunt în contact cu tava.
- După cele 15 minute, deschideţi uşa şi întoarceţi chifteluţele pe partea cealaltă. Le mai lăsaţi încă 5 minute, doar cât să se rumenească puţin şi pe cealaltă parte şi sunt gata.
- Sunt bune şi calde, dar şi reci şi pot fi servite alături de un sos tzatziki la fel de dietetic.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poate doriți sa încercați și alte rețete de chifteluțe gustoase. Click pe pozele de mai jos pentru a vedea rețetele:
andreea
Buna, as putea sa folosesc acest piept de curcan dezosat?
Multumesc.
Iuliana
Hai sa fim oameni seriosi, sa ne facem business-urile corect si sa nu subestimam inteligenta celorlalti, ok? Foloseste ce piept de curcan vrei, nu e nevoie sa-mi arati mie link-uri si poze :))
Dana Lalici
Am facut si eu din astea si au iesit delicioase!! daca le mananci mustar, e mica diferenta fata de chiftelutele prajite. Eu am pus patrunjel mult in loc de marar si am renuntat la cartof, in spiritul dietei. Si tare mi-a mai placut rezultatul!!
Iuliana
Ai dreptate, sunt perfecte pentru dieta. Pup, Danuta!
Claudia
Mi-ai facut pofta cu ele, sa stii 🙂
Arata imbietor si cred ca sunt bune chiar daca sunt dietetice 🙂
Iuliana
Da, sunt bune si asa ne-prajite in ulei. Am facut cateva si cu sos de rosii si mi-au placut 🙂