Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Paste cu carne tocată la cuptor

Publicat la 19 mai 2015 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

516 shares
Mergi la rețetă

Cauți o idee savuroasă și gustoasă pentru prânz? Încearcă această rețetă de paste cu carne tocată la cuptor! Sunt delicioase, se fac ușor și nu au nevoie de nimic mai mult lângă ele. Sunt pur și simplu perfecte!

Paste cu carne tocata la cuptor_reteta

Reţeta aceasta e o mâncare pe care o primeam des în copilărie, doar că pe atunci se numea "macaronadă". Denumirea venea, firește, de la macaroanele cu care se făcea pe vremea aceea când nu se găseau altfel de paste .

Cam în aceeași idee cu rețeta de astăzi este și cea de spaghete cu sos bolognese cu deosebirea că nu se bagă la cuptor și nu are mozzarella care să se topească atât de delicios deasupra.

În schimb, dacă cumva aveți deja făcut un sos bolognese pe care poate l-ați păstrat la frigider sau la congelator, îl puteți folosi cu succes în rețeta de mai jos.

Paste cu carne tocata la cuptor_reteta
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Extra-sfaturi
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru rețeta de paste cu carne tocată la cuptor sunt destul de puține și de simple. Poate doar mirodeniile sunt mai multe pentru că ele dau gustul și savoarea sosului de carne.

  • carne tocată - recomand să folosiți amestec de porc și vită, dar dacă nu aveți va fi foarte bine și cu un singur fel de carne
  • paste - la alegere, dar eu aș opta pentru paste scurte și groase gen fussilli sau penne. Desigur, ar fi minunat dacă ați găsi macaroane din acelea groase ca pe vremuri!
  • legume - pentru gust și textură folosim ceapă, usturoi și morcov
  • puțin ulei - pentru călit legumele
  • brânzeturi - recomand parmezan și mozzarella , dar dacă nu aveți puteți înlocui cu cașcaval.
  • suc de roșii - pentru gust, culoare și un pic de aciditate
  • vin roșu - chiar dacă aveți copii, vă recomand să nu renunțați la el. Alcoolul se evaporă imediat, dar aroma aceea deosebită rămâne și face diferența.
  • condimente - dafin, cimbru, chimen, sare și piper, firește, toate după gustul fiecăruia

Extra-sfaturi

  • Fierbeți pastele doar pe trei sferturi, nu de tot. Ele se vor mai găti și în cuptor și se vor îmbiba cu sosul delicios de carne tocată.
  • Nu țineți pastele cu carne în cuptor mai mult decât este nevoie pentru că se vor usca și nu ne dorim asta. Sunt mult mai bune dacă rămân ușor suculente. Timp de gătire: maxim 20-25 de minute la 180 de grade.
  • Pastele cu carne tocată și sos de roșii gătite la cuptor sunt delicioase imediat, cât sunt încă calde, chiar dacă nu veți reuși să tăiați porții care să arate frumos. După ce se răcesc se porționează mai bine, dar nu mai sunt la fel de bune.
  • Dacă mai rămân pentru a doua zi, le puteți încălzi pentru câteva minute în cuptor sau la microunde.
  • Puteți congela pastele cu carne tocată în caserole cu capac pentru 2-3 luni.
Paste cu carne tocata la cuptor_reteta

Alte rețete asemănătoare

  • Musaca de cartofi cu carne de pui
    Musaca cu carne de pui şi ciuperci
  • placinta cu carne tocata
    Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
  • Ardei umpluţi cu carne tocată
    Ardei Umpluți cu Carne Tocată - Rețetă Clasică și Savuroasă
  • Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
    Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Paste cu carne tocata la cuptor_reteta

Paste cu carne tocată la cuptor

Cauți o idee savuroasă și gustoasă pentru prânz? Încearcă această rețetă de paste cu carne tocată la cuptor!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g carne tocată de vită
  • 250 g carne tocată de porc
  • 250 g paste (de preferat penne, fusilli, macaroane)
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov mic
  • 50 ml ulei
  • 2 căței usturoi
  • 200 ml suc de roșii
  • 120 ml vin roșu
  • 50 g parmezan
  • 50 g mozzarella rasă (sau cașcaval)
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • ½ linguriță seminţe de chimen (opțional)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați ceapa mărunt, zdrobiți usturoiul, iar morcovul dați-l pe răzătoare. Puneți-le pe toate la călit în 50 ml de ulei pentru 4-5 minute cât să se înmoaie ceapa și să se dezvolte aromele.
    caliti legumele
  • Adăugați carnea şi amestecați ca să se desfacă bulgării care se formează. Puneți condimentele, sucul de roșii și vinul și lăsați sosul să fiarbă timp de 30 de minute. Amestecați din când în când să nu se lipească de cratiță
    fierbem carnea tocata cu suc de rosii si vin
  • Dați cratița deoparte și adăugați parmezanul ras. Amestecați.
    adaugam parmezan ras peste sosul de carne tocata
  • Între timp puneţi pastele la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte cam pe trei sferturi, le scurgeţi de apă și le puneți peste sosul de carne. Amestecați.
    punem pastele fierte
  • Turnați compoziţia într-o formă unsă cu ulei, care va merge la cuptor. Presăraţi deasupra mozzarella şi băgaţi tava în cuptorul pre-încins la 180 de grade.
    presaram mozzarella rasa
  • Pastele cu carne tocată sunt gata în aproximativ 20 de minute, după ce s-a topit mozzarella şi au început să se rumenească ușor pe margini.
    Paste cu carne tocata la cuptor_reteta
  • Serviți pastele imediat, presărate cu pătrunjel proaspăt.
    Paste cu carne tocata la cuptor_reteta
  • Dacă mai rămân pentru a doua zi le puteți lua la pachet într-o caserolă de sticlă și se încălzesc uşor în cuptor sau la microunde.
    Pastele cu carne tocata se pot lua si la pachet
Valori nutriționale
Paste cu carne tocată la cuptor
Valori per porție
Calorii
536
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
30
g
46
%
Colesterol
 
72
mg
24
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
25
g
50
%
Vitamina A
 
1671
IU
33
%
Calciu
 
177
mg
18
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
516 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x