Pentru că ne-au plăcut aşa de mult palmierii cu scorţişoară pe care i-am făcut nu demult, m-am hotărât să încerc şi o variaţiune pe aceeaşi temă, dar la care să adaug cubuleţe mici de mere şi nuci. Am obţinut un desert crocant, cu arome irezistiblie de măr copt şi scorţişoară. Nu vă spun cât de frumos mirosea în toată casa când am scos rulourile din cuptor! Dar poate îi încercaţi şi voi şi vă veţi convinge 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 1 foaie de aluat de foietaj
- 2 mere
- 1 mână de nuci
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de scorţişoară
- 1 ou bătut pentru uns pe deasupra (opţional)
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiţi aluat congelat, lăsaţi-l la dezgheţat la temperatura camerei, conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Se taie merele cubuleţe cât mai mici, iar nucile se mărunţesc şi ele cu cuţitul.
- Se aşează merele şi nucile peste foaia de aluat, se presară cu zahăr şi scorţişoară, apoi se rulează cât mai strâns foietajul.
- Se înfăşoară aluatul umplut într-o folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin jumătate de oră. Dacă vă grăbiţi, îl puteţi lăsa în congelator 10-15 minute. Facem acest lucru ca să îl putem tăia mai uşor şi mai frumos.
- Aluatul umplut cu mere şi nuci se taie felii cam de 2 cm grosime şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Dacă nu ţineţi post, ungeţi fiecare rulou cu puţin ou bătut. Vor căpăta o culoare mai frumoasă şi un aspect mai apetisant. Pentru că eu le-am făcut într-o zi de post, am sărit peste pasul acesta.
- Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 200 de grade şi temperatura se va păstra pe toată durata coacerii.
- Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute sau până când rulourile încep să se rumenească.
- Se pot servi şi calde, dar mie îmi plac mai mult după ce se răcesc, pentru că devin crocante.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Rulourile astea sunt excelente seara sau dimineaţa, lângă o cană de ceai. Ca să fim în ton, noi le-am asortat cu un ceai cu arome de pere şi scorţişoară de la Libris şi a fost o gustare minunată 🙂
Nu uitaţi că puteţi printa rulouri din foietaj cu mere şi nuci pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Pentru reţeta de azi m-am inspirat de la Mihaela, în cadrul Provocării Secrete de Mai, a cărei gazdă este Claudia de la Lecturi şi Arome.
Poftă bună!
Claudia
🙂 Ce draguta esti, Iuliana! <3
Multumesc mult pentru urari 🙂
Un rulou pentru un proaspat ambasador mai ai? :p
Iuliana
Pentru un proaspat ambasador facem rulouri proaspete 🙂