• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort de turtă dulce cu cremă de brânză

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 16 dec. 2023 · Publicată: 9 dec. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
171 shares
Mergi la rețetă

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Tortul acesta special, decorat cu figurine de turtă dulce are arome specifice de iarnă, este uşor de făcut şi cu siguranţă va aduce multe zâmbete şi veselie în jurul mesei.

Ideea acestui tort pleacă de la figurinele de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr a căror reţetă v-am povestit-o de curând. Practic, după ce faceţi turta dulce, păstraţi deoparte câteva figurine pe care le veţi folosi la decorarea tortului.

Mergi direct la:
  • Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios
  • Alte torturi speciale pentru Crăciun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios

Eu mi-am dorit un tort înalt, de aceea am făcut 2 blaturi de aceeaşi mărime pe care le-am tăiat pe orizontală. Am obținut în acest fel 4 straturi.

Pentru aromatizare am folosit condimente pentru turtă dulce măcinate şi combinate de mine. Am pus câte puţin din toate: scorţişoară, anason, ghimbir, nucşoară, cuişoare şi piper. 

Găsiţi în magazine plicuri cu mirodenii pentru turtă dulce gata măcinate.  Sunt o variantă foarte bună şi comod de folosit dacă nu doriţi sau nu aveţi la îndemână condimente pe care să le măcinaţi voi acasă.

Blaturile sunt puţin umede şi se vor înmuia si mai mult în contact cu crema de brânză, deci nu au nevoie de însiropare. Crema este fină şi delicioasă. Avem de fapt un amestec de frişcă naturală, fină și aerată şi o cremă de brânză gen Philadelphia care se asortează de minune cu aromele puternice din blat.

Per ansamblu vom avea un desert uşor, foarte potrivit pentru a fi servit chiar şi după un meniu bogat aşa cum sunt de obicei meniurile noastre de Crăciun sau de Revelion.

Alte torturi speciale pentru Crăciun

  • Tort de biscuiti cu ciocolata
    Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
  • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
    Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
  • Tort Medovik
    Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel
spatulă

Ingrediente
 

blaturile - 2 forme cu diametrul de 18 cm

  • 200 ml ulei
  • 120 g zahăr alb
  • 100 g miere lichidă
  • 3 ouă
  • 280 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri mix de condimente pentru turtă dulce

crema

  • 400 g cremă de brânză (gen Philadelphia)
  • 600 g smântână pentru frişcă (cu 32% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pudră de vanilie
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • zeama de la ½ lămâie mică

decor

  • 12-15 figurine de turtă dulce

Instrucțiuni de preparare
 

blaturile

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în forme, sau le ungeţi cu ulei şi le tapetaţi cu făină. Dacă nu aveţi 2 forme identice va trebui să coaceţi separat cele 2 blaturi.
  • Bateţi cu mixerul cele 3 ouă, împreună cu zahărul, mierea şi uleiul până când ouăle se albesc şi compoziţia îşi măreşte volumul.
  • Turnati apoi toate componentele solide: făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele pentru turtă dulce în proporţiile dorite.
  • Repartizați compoziţia în mod egal în cele două forme şi daţi blaturile la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt coapte şi în interior.
  • Lăsați blaturile să se răcească foarte bine (eventual de pe o zi pe alta) înainte de a le felia.

crema

  • Bateţi smântâna până obţineţi o frişcă fermă şi frumos aerată.
  • Amestecaţi brânza cu frişca, zahărul pudră şi aromele până obţineţi o cremă omogenă. La final încorporaţi şi sucul de lămâie.

asamblare şi decor

  • Feliaţi blaturile în jumătate pe orizontală. Veţi avea acum 4 blaturi de tort.
  • Împărţiţi (din ochi) crema în 5 părţi egale.
  • Aşezaţi primul blat pe un platou potrivit ca mărime, apoi un strat de cremă şi tot aşa până la ultimul blat.
  • Cu crema rămasă îmbrăcaţi tortul pe exterior.
  • Aşezaţi de jur împrejurul tortului figurine de turtă dulce decorate cu glazură de zahăr pe care le lipiţi folosind puţină cremă.
  • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Nutrition Facts
Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
Amount per Serving
Calorii
702
% Daily Value*
Grăsimi
 
49
g
75
%
Colesterol
 
131
mg
44
%
Carbohidrați
 
62
g
21
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
31
g
34
%
Proteine
 
9
g
18
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
171 shares

Comentarii

  1. imprimante etichete a zis

    decembrie 13, 2017 at 11:36 am

    trebuie sa recunoasc ca arata fantastic

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 14, 2017 at 11:04 pm

      Multumesc! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.