Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort de turtă dulce cu cremă de brânză

Publicat la 9 decembrie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

171 shares
Mergi la rețetă

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Tortul acesta special, decorat cu figurine de turtă dulce are arome specifice de iarnă, este uşor de făcut şi cu siguranţă va aduce multe zâmbete şi veselie în jurul mesei.

Ideea acestui tort pleacă de la figurinele de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr a căror reţetă v-am povestit-o de curând. Practic, după ce faceţi turta dulce, păstraţi deoparte câteva figurine pe care le veţi folosi la decorarea tortului.

Mergi direct la:
  • Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios
  • Alte torturi speciale pentru Crăciun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios

Eu mi-am dorit un tort înalt, de aceea am făcut 2 blaturi de aceeaşi mărime pe care le-am tăiat pe orizontală. Am obținut în acest fel 4 straturi.

Pentru aromatizare am folosit condimente pentru turtă dulce măcinate şi combinate de mine. Am pus câte puţin din toate: scorţişoară, anason, ghimbir, nucşoară, cuişoare şi piper. 

Găsiţi în magazine plicuri cu mirodenii pentru turtă dulce gata măcinate.  Sunt o variantă foarte bună şi comod de folosit dacă nu doriţi sau nu aveţi la îndemână condimente pe care să le măcinaţi voi acasă.

Blaturile sunt puţin umede şi se vor înmuia si mai mult în contact cu crema de brânză, deci nu au nevoie de însiropare. Crema este fină şi delicioasă. Avem de fapt un amestec de frişcă naturală, fină și aerată şi o cremă de brânză gen Philadelphia care se asortează de minune cu aromele puternice din blat.

Per ansamblu vom avea un desert uşor, foarte potrivit pentru a fi servit chiar şi după un meniu bogat aşa cum sunt de obicei meniurile noastre de Crăciun sau de Revelion.

Alte torturi speciale pentru Crăciun

  • Tort de biscuiti cu ciocolata
    Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
  • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
    Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
  • Tort Medovik
    Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel
spatulă

Ingrediente
 

blaturile - 2 forme cu diametrul de 18 cm

  • 200 ml ulei
  • 120 g zahăr alb
  • 100 g miere lichidă
  • 3 ouă
  • 280 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri mix de condimente pentru turtă dulce

crema

  • 400 g cremă de brânză (gen Philadelphia)
  • 600 g smântână pentru frişcă (cu 32% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pudră de vanilie
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • zeama de la ½ lămâie mică

decor

  • 12-15 figurine de turtă dulce

Instrucțiuni de preparare
 

blaturile

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în forme, sau le ungeţi cu ulei şi le tapetaţi cu făină. Dacă nu aveţi 2 forme identice va trebui să coaceţi separat cele 2 blaturi.
  • Bateţi cu mixerul cele 3 ouă, împreună cu zahărul, mierea şi uleiul până când ouăle se albesc şi compoziţia îşi măreşte volumul.
  • Turnati apoi toate componentele solide: făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele pentru turtă dulce în proporţiile dorite.
  • Repartizați compoziţia în mod egal în cele două forme şi daţi blaturile la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt coapte şi în interior.
  • Lăsați blaturile să se răcească foarte bine (eventual de pe o zi pe alta) înainte de a le felia.

crema

  • Bateţi smântâna până obţineţi o frişcă fermă şi frumos aerată.
  • Amestecaţi brânza cu frişca, zahărul pudră şi aromele până obţineţi o cremă omogenă. La final încorporaţi şi sucul de lămâie.

asamblare şi decor

  • Feliaţi blaturile în jumătate pe orizontală. Veţi avea acum 4 blaturi de tort.
  • Împărţiţi (din ochi) crema în 5 părţi egale.
  • Aşezaţi primul blat pe un platou potrivit ca mărime, apoi un strat de cremă şi tot aşa până la ultimul blat.
  • Cu crema rămasă îmbrăcaţi tortul pe exterior.
  • Aşezaţi de jur împrejurul tortului figurine de turtă dulce decorate cu glazură de zahăr pe care le lipiţi folosind puţină cremă.
  • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Valori nutriționale
Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
Valori per porție
Calorii
702
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
49
g
75
%
Colesterol
 
131
mg
44
%
Carbohidrați
 
62
g
21
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
31
g
34
%
Proteine
 
9
g
18
%
Vitamina A
 
1242
IU
25
%
Calciu
 
94
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
171 shares

Comentarii

  1. imprimante etichete a zis

    decembrie 13, 2017 at 11:36 am

    trebuie sa recunoasc ca arata fantastic

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 14, 2017 at 11:04 pm

      Multumesc! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x