Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

10 rețete cu caise care vor deveni preferatele tale

Publicat la 19 iulie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

544 shares

Rețete cu caise. Rețete de vară. Deserturi diverse, simple și delicioase, pe care le vei iubi și pe care le vei face foarte des pentru familia ta.

Vara e în toi, iar piața e plină de caise. Nu știu cum e pe la voi, dar aici, la Galați, caisele sunt multe, extraordinar de dulci, de aromate și destul de ieftine anul ăsta.

Din păcate, vor dispărea cât de curând și tare dor ne va fi de ele până vara viitoare. Prin orice metodă le-am conserva: dulcețuri, compoturi sau la congelator, așa cum sunt caisele de vară, nimic nu e!

De aceea m-am gândit ca acum, pe ultima sută de metri, să strâng laolaltă cele mai frumoase și mai bune 10 rețete cu caise ale mele. Sper să vă inspire și pe voi colecția mea, să încercați rețetele și să vă bucurați de aroma minunată a caiselor proaspete, acum, cât încă le mai găsim 🙂

10 rețete cu caise care vor deveni preferatele tale

Click pe titlu sau pe fiecare fotografie pentru a ajunge la rețetă

1. Chec cu caise

E unul dintre cele mai ușoare deserturi care pot exista. Pufos și aromat, e un desert minunat sau îl puteți servi la micul dejun lângă un pahar cu lapte. Dacă plecați în vacanță, un chec cu caise făcut cu o zi înainte, feliat și pus la pachet, va înveseli drumul până la destinație 🙂

Chec pufos cu caise
Click pe fotografie pentru rețetă

2. Tartă cu caise

Tarta aceasta cu caise are blat crocant, cu gust bun de unt și o umplutură bogată de caise dulci-acrișoare. Eu i-am mai aruncat câteva coacăze roșii și am decorat-o cu frunzulițe de mentă proaspătă. E o încântare, nici nu-ți vine să crezi că e gata în mai puțin de o oră! 😉

Tarta crumble cu caise
Click pe fotografie pentru rețetă

3. Calfoutis cu caise

Clafoutis este un desert franțuzesc la origine. Sună complicat, dar de fapt nu e decât o clătita uriașă, cu fructe, făcută la cuptor. E minunată atât caldă cât și rece, iar dacă o îmbogățiți cu puțină smântână sau cu o cupa de înghețată, veți avea un desert irezistibil! Noi de multe ori nu mai avem răbdare nici măcar să se răcorească și ne repezim la el de cum îl scot din cuptor! 😀

Clafoutis cu caise
Click pe fotografie pentru rețetă

4. Pandișpan la tavă, cu caise și cireșe

Desert mai ieftin și mai spornic decât un pandișpan nu cred să existe! Eu i-am presărat și câțiva fulgi de migdale pentru o textura crocantă și un aspect mai frumos. Prăjitura asta va fi preferată tuturor! 🙂

Pandişpan cu caise şi cireşe
Click pe fotografie pentru rețetă

5. Înghețată de caise

E prea cald afară? Se rezolvă cu o înghețată delicioasă ! Nu, nu aveți nevoie de o mașină de înghețată pentru a o prepara! Rețeta mea e gata în 10 minute, dacă aveți deja fructele tăiate mărunt și congelate. Banana din compoziție o face cremoasă, caisele îi dau acestei înghețate o aromă minunată, iar fulgii de migdale aduc un plus de textură. E o rețetă de păstrat la colecție! 😉

Inghetata vegana de caise cu cocos si migdale
Click pe fotografie pentru rețetă

6. Prăjitura răsturnată cu caise

Această prăjitură e mereu la modă! Aroma caiselor e atât de delicios completată de cea a untului! Serviți-o pudrată cu zahăr vanilat, sau cu un glob de înghețată de vanilie deasupra. Va fi desertul ideal într-o zi frumoasă de vară!

Prăjitură răsturnată cu caise
Click pe fotografie pentru rețetă

7. Tartă de post cu caise şi afine

Vă puteți bucura de un desert bun cu caise, chiar dacă țineți post, sau aveți un stil de viață vegan. Tarta de mai jos, cu caise și afine are blat crocant, fără unt sau margarină. Și da, este la fel de delicioasă, pe cât de apetisant arată în fotografie. Decorați-o cu câteva frunzulițe de mentă, va fi și mai arătoasă! 😉

Tartă de post cu caise şi afineTartă de post cu caise şi afine
Click pe fotografie pentru rețetă

8. Fursecuri de post cu gem de caise și rom

Tot un desert vegan și tot bun! Cu siguranță faceți gem de caise în perioada asta. Puteți folosi câteva linguri de gem că să încercați aceste fursecuri delicate și aromate. Însoțiți cu ele cafeaua de dimineață sau puneți-le lângă o ceașcă de ceai. O să vă placă! E una dintre cele mai accesate rețete de pe blog 😉

Fursecuri de post cu gem de caise si rom
Click pe fotografie pentru rețetă

9. Plăcintă cu caise

Cu siguranță ați făcut plăcintă cu brânză, cu mere, cu dovleac....dar plăcintă cu caise ați făcut vreodată? A mea e crocantă și e atât de bună! Și pentru ca lucrurile să fie cât se poate de simple, am folosit foi de plăcintă cumpărate. E desertul cu care îmi surprind musafirii, pentru că nu știu de ce, dar nimeni nu se așteaptă să găsească aroma minunată a caiselor într-o plăcintă aparent banală 😉

Plăcintă crocantă cu caise şi migdale
Click pe fotografie pentru rețetă

10. Chisăliță de caise

Chisălița e un desert țărănesc care multora le amintește de copilăria la țară, la bunici. Căci așa erau bunicii: știau să facă bunătăți magice din mai nimic. Chisălița e de fapt un compot de caise îngroșat cu mălai sau cu făină. În unele zone se numește orșav sau orșavă. Chisălița e bună și caldă , dar mai ales rece, de la frigider, e o adevărată alinare într-o zi prea fierbinte de vară.

Chisăliță de caise îngroșată cu mălai
Click pe fotografie pentru rețetă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
544 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x