Rețete cu caise. Rețete de vară. Deserturi diverse, simple și delicioase, pe care le vei iubi și pe care le vei face foarte des pentru familia ta.
Vara e în toi, iar piața e plină de caise. Nu știu cum e pe la voi, dar aici, la Galați, caisele sunt multe, extraordinar de dulci, de aromate și destul de ieftine anul ăsta.
Din păcate, vor dispărea cât de curând și tare dor ne va fi de ele până vara viitoare. Prin orice metodă le-am conserva: dulcețuri, compoturi sau la congelator, așa cum sunt caisele de vară, nimic nu e!
De aceea m-am gândit ca acum, pe ultima sută de metri, să strâng laolaltă cele mai frumoase și mai bune 10 rețete cu caise ale mele. Sper să vă inspire și pe voi colecția mea, să încercați rețetele și să vă bucurați de aroma minunată a caiselor proaspete, acum, cât încă le mai găsim 🙂
10 rețete cu caise care vor deveni preferatele tale
Click pe titlu sau pe fiecare fotografie pentru a ajunge la rețetă
1. Chec cu caise
E unul dintre cele mai ușoare deserturi care pot exista. Pufos și aromat, e un desert minunat sau îl puteți servi la micul dejun lângă un pahar cu lapte. Dacă plecați în vacanță, un chec cu caise făcut cu o zi înainte, feliat și pus la pachet, va înveseli drumul până la destinație 🙂
2. Tartă cu caise
Tarta aceasta cu caise are blat crocant, cu gust bun de unt și o umplutură bogată de caise dulci-acrișoare. Eu i-am mai aruncat câteva coacăze roșii și am decorat-o cu frunzulițe de mentă proaspătă. E o încântare, nici nu-ți vine să crezi că e gata în mai puțin de o oră! 😉
3. Calfoutis cu caise
Clafoutis este un desert franțuzesc la origine. Sună complicat, dar de fapt nu e decât o clătita uriașă, cu fructe, făcută la cuptor. E minunată atât caldă cât și rece, iar dacă o îmbogățiți cu puțină smântână sau cu o cupa de înghețată, veți avea un desert irezistibil! Noi de multe ori nu mai avem răbdare nici măcar să se răcorească și ne repezim la el de cum îl scot din cuptor! 😀
4. Pandișpan la tavă, cu caise și cireșe
Desert mai ieftin și mai spornic decât un pandișpan nu cred să existe! Eu i-am presărat și câțiva fulgi de migdale pentru o textura crocantă și un aspect mai frumos. Prăjitura asta va fi preferată tuturor! 🙂
5. Înghețată de caise
E prea cald afară? Se rezolvă cu o înghețată delicioasă ! Nu, nu aveți nevoie de o mașină de înghețată pentru a o prepara! Rețeta mea e gata în 10 minute, dacă aveți deja fructele tăiate mărunt și congelate. Banana din compoziție o face cremoasă, caisele îi dau acestei înghețate o aromă minunată, iar fulgii de migdale aduc un plus de textură. E o rețetă de păstrat la colecție! 😉
6. Prăjitura răsturnată cu caise
Această prăjitură e mereu la modă! Aroma caiselor e atât de delicios completată de cea a untului! Serviți-o pudrată cu zahăr vanilat, sau cu un glob de înghețată de vanilie deasupra. Va fi desertul ideal într-o zi frumoasă de vară!
7. Tartă de post cu caise şi afine
Vă puteți bucura de un desert bun cu caise, chiar dacă țineți post, sau aveți un stil de viață vegan. Tarta de mai jos, cu caise și afine are blat crocant, fără unt sau margarină. Și da, este la fel de delicioasă, pe cât de apetisant arată în fotografie. Decorați-o cu câteva frunzulițe de mentă, va fi și mai arătoasă! 😉
8. Fursecuri de post cu gem de caise și rom
Tot un desert vegan și tot bun! Cu siguranță faceți gem de caise în perioada asta. Puteți folosi câteva linguri de gem că să încercați aceste fursecuri delicate și aromate. Însoțiți cu ele cafeaua de dimineață sau puneți-le lângă o ceașcă de ceai. O să vă placă! E una dintre cele mai accesate rețete de pe blog 😉
9. Plăcintă cu caise
Cu siguranță ați făcut plăcintă cu brânză, cu mere, cu dovleac....dar plăcintă cu caise ați făcut vreodată? A mea e crocantă și e atât de bună! Și pentru ca lucrurile să fie cât se poate de simple, am folosit foi de plăcintă cumpărate. E desertul cu care îmi surprind musafirii, pentru că nu știu de ce, dar nimeni nu se așteaptă să găsească aroma minunată a caiselor într-o plăcintă aparent banală 😉
10. Chisăliță de caise
Chisălița e un desert țărănesc care multora le amintește de copilăria la țară, la bunici. Căci așa erau bunicii: știau să facă bunătăți magice din mai nimic. Chisălița e de fapt un compot de caise îngroșat cu mălai sau cu făină. În unele zone se numește orșav sau orșavă. Chisălița e bună și caldă , dar mai ales rece, de la frigider, e o adevărată alinare într-o zi prea fierbinte de vară.
Lasă un comentariu