• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry

    Publicat la 3 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry. Peștele și cartofii se gătesc în aceeași tavă și sunt gata în același timp. Delicios, simplu și rapid!

    E vară, e foarte cald și fug de bucătărie și mai ales de cuptor cât de mult pot. Așa e și la voi? Dacă da, atunci rețeta de azi pică la fix pentru că e simplă, rapidă, cu multe arome și mai ales, desigur, delicioasă.

    Peștele și cartofii se gătesc împreună într-o singură tavă și sunt gata cam în 40 de minute. Atunci când scoți tava din cuptor, însemnă că deja masa e gata și cei dragi și înfometați ai tăi, se pot așeza în jurul ei.

    Păstrăv la cuptor cu cartofi

    Păstrăvul este peștele perfect pentru rețetele de genul acesta. Face echipă bună cu rondelele de cartofi rumene și cu roșiile cherry coapte și aromate. Păstrăvul are destul de puține oase și pentru că avem atât de multe păstrăvării în România, îl găsim cu ușurință în stare proaspătă la pescărie, ar fi păcat să îl cumpărăm congelat.

    Selgros

    Dacă și vouă vă place păstrăvul, vă las mai jos câteva rețete deosebite pe care le puteți încerca:

    • păstrăv cu portocale
    • păstrăv pe pat de ceapă
    • păstrăv cu sos toscan

    Mod de preparare păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry

    Ca să vă conving cât de ușor se face această rețetă, o avem și în format video pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți mai jos.

    Iar dacă încă nu v-ați abonat la canal, acum este momentul să o faceți! Publicăm rețete noi de două ori pe săptămână, frumoase și explicite, pentru ca vouă să vă fie ușor să le preparați pentru familia voastră. Click aici pentru abonare >>> Canal YouTube Bucate Aromate.

    • Amestec de ierburi aromate
    • Pastrav

    Cartofii au nevoie de ceva mai mult timp de gătire decât peștele, de aceea îi introducem în cuptor cu 15-20 de minute înainte. Între timp, noi ne ocupăm de sosul cu care vom unge păstrăvii.

    Sosul se face foarte simplu, doar amestecăm câteva ingrediente: ulei de măsline, suc de lămâie, pătrunjel, usturoi și condimente după gust.

    Pastrav in tava

    Mie îmi place ca atunci când este gata, să așez peștele pe un pat de salată verde, cu roșiile cherry în jurul lui. Rondelele de cartofi le scot separat într-un bol din care fiecare să își pună atât cât dorește.

    Sunt convinsă că veți iubi și voi această rețetă simplă și gustoasă. Vă aștept cu fotografii și comentarii să îmi spuneți cum a ieșit! Poftă bună! 🙂

    Pastrav la cuptor cu cartofi si rosii cherry

    Păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 40 minutes
    Timp total: 50 minutes
    Număr de porții: 2 porții

    Echipamente necesare

    tavă de copt

    Ingrediente
     

    • 2 buc. păstrăv eviscerat
    • 4-5 cartofi (aprox. 350 g)
    • 8-10 roșii cherry
    • ½ legătură de pătrunjel
    • 1 linguriță rozmarin
    • 30 ml de ulei de măsline
    • 4-5 căței de usturoi
    • sucul de la o lămâie
    • ½ lămâie tăiată felii
    • 2-3 fire cimbru proaspăt sau uscat
    • sare și piper după gust
    • în plus - puțin ulei pentru uns tava

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
    • Curățăm cartofii și îi tăiem felii groase de ½ cm.
    • Ungem cu ulei o tavă care va merge la cuptor și punem cartofii în tavă.
    • Presărăm cartofii cu: sare, piper, rozmarin și usturoi tocat. Amestecăm pentru ca toate condimentele să se distribuie uniform pe feliile de cartofi.
    • Punem peste cartofi roșiile cherry, crenguțele de cimbru și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
    • Într-un bol pregătim sosul cu care vom unge peștele. Amestecăm: sucul de lămâie, ulei de măsline, pătrunjel tocat mărunt, puțin rozmarin, usturoiul trecut prin presă, sare și piper.
    • Scoatem tava din cuptor și punem păstrăvii peste cartofi. Ungem peștele atât la exterior cât și la interior cu sosul pregătit mai sus. În interiorul peștilor punem felii de lămâie.
    • Dăm peștele la cuptor pentru 20 de minute.
    • Așezăm peștele pe un platou, iar cartofii îi scoatem separat într-un bol. Servim cu salată verde.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry
    Valori per porție
    Calorii
    284
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    15
    g
    23
    %
    Colesterol
     
    1
    mg
    0
    %
    Carbohidrați
     
    34
    g
    11
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    3
    g
    3
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    Vitamina A
     
    337
    IU
    7
    %
    Calciu
     
    33
    mg
    3
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    • Pastrav la cuptor cu cartofi si rosii cherry
    Cartofi rumeniti

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Tartine cu guacamole și creveți - rapid și delicios
    • Doradă la cuptor cu ierburi aromatice
    • Pește prăjit în mălai - cu mujdei și mămăliguță
    • Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.