Păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry. Peștele și cartofii se gătesc în aceeași tavă și sunt gata în același timp. Delicios, simplu și rapid!
E vară, e foarte cald și fug de bucătărie și mai ales de cuptor cât de mult pot. Așa e și la voi? Dacă da, atunci rețeta de azi pică la fix pentru că e simplă, rapidă, cu multe arome și mai ales, desigur, delicioasă.
Peștele și cartofii se gătesc împreună într-o singură tavă și sunt gata cam în 40 de minute. Atunci când scoți tava din cuptor, însemnă că deja masa e gata și cei dragi și înfometați ai tăi, se pot așeza în jurul ei.

Păstrăvul este peștele perfect pentru rețetele de genul acesta. Face echipă bună cu rondelele de cartofi rumene și cu roșiile cherry coapte și aromate. Păstrăvul are destul de puține oase și pentru că avem atât de multe păstrăvării în România, îl găsim cu ușurință în stare proaspătă la pescărie, ar fi păcat să îl cumpărăm congelat.

Dacă și vouă vă place păstrăvul, vă las mai jos câteva rețete deosebite pe care le puteți încerca:
Mod de preparare păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry
Ca să vă conving cât de ușor se face această rețetă, o avem și în format video pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți mai jos.
Iar dacă încă nu v-ați abonat la canal, acum este momentul să o faceți! Publicăm rețete noi de două ori pe săptămână, frumoase și explicite, pentru ca vouă să vă fie ușor să le preparați pentru familia voastră. Click aici pentru abonare >>> Canal YouTube Bucate Aromate.
Cartofii au nevoie de ceva mai mult timp de gătire decât peștele, de aceea îi introducem în cuptor cu 15-20 de minute înainte. Între timp, noi ne ocupăm de sosul cu care vom unge păstrăvii.
Sosul se face foarte simplu, doar amestecăm câteva ingrediente: ulei de măsline, suc de lămâie, pătrunjel, usturoi și condimente după gust.

Mie îmi place ca atunci când este gata, să așez peștele pe un pat de salată verde, cu roșiile cherry în jurul lui. Rondelele de cartofi le scot separat într-un bol din care fiecare să își pună atât cât dorește.
Sunt convinsă că veți iubi și voi această rețetă simplă și gustoasă. Vă aștept cu fotografii și comentarii să îmi spuneți cum a ieșit! Poftă bună! 🙂

Păstrăv la cuptor cu cartofi și roșii cherry
Tipărește Salvează pe Pinterest Părerea taEchipamente necesare
Ingrediente
- 2 buc. păstrăv eviscerat
- 4-5 cartofi (aprox. 350 g)
- 8-10 roșii cherry
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță rozmarin
- 30 ml de ulei de măsline
- 4-5 căței de usturoi
- sucul de la o lămâie
- 1/2 lămâie tăiată felii
- 2-3 fire cimbru proaspăt sau uscat
- sare și piper după gust
- în plus – puțin ulei pentru uns tava
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 180 de grade.
- Curățăm cartofii și îi tăiem felii groase de 1/2 cm.
- Ungem cu ulei o tavă care va merge la cuptor și punem cartofii în tavă.
- Presărăm cartofii cu: sare, piper, rozmarin și usturoi tocat. Amestecăm pentru ca toate condimentele să se distribuie uniform pe feliile de cartofi.
- Punem peste cartofi roșiile cherry, crenguțele de cimbru și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
- Într-un bol pregătim sosul cu care vom unge peștele. Amestecăm: sucul de lămâie, ulei de măsline, pătrunjel tocat mărunt, puțin rozmarin, usturoiul trecut prin presă, sare și piper.
- Scoatem tava din cuptor și punem păstrăvii peste cartofi. Ungem peștele atât la exterior cât și la interior cu sosul pregătit mai sus. În interiorul peștilor punem felii de lămâie.
- Dăm peștele la cuptor pentru 20 de minute.
- Așezăm peștele pe un platou, iar cartofii îi scoatem separat într-un bol. Servim cu salată verde.
Rețeta Video
Note
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative. Nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produsele pe care le folosesc și le recomand.

Lasă un răspuns