Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu dovlecei

Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

Publicat la 12 iulie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

40 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Această pizza cu blat de dovlecei rași și topping de mozzarela, cașcaval și salam este perfectă pentru prânz sau pentru o cină rapidă și gustoasă. Este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de gustul unei pizza fără a-și compromite dieta. Încercați această rețetă și bucurați-vă de o pizza delicioasă și sănătoasă!

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Blatul de dovlecei este ușor de preparat și nu necesită mult timp. Spre deosebire de blatul clasic de pizza, cel cu dovlecei rași va fi ușor crocant la exterior, în timp ce la interior rămâne moale și suculent. Este foarte gustos și e o modalitate ușoară de a include mai multe legume în meniu.

Topping-ul de pizza este la fel de important ca și blatul. Pentru această rețetă, am ales: cașcaval, mozzarela, salam, roșii și busuioc, dar voi puteți folosi și alte ingrediente care vă plac. Adăugați la final câteva frunze de busuioc proaspăt pentru aromă și pentru a înveseli aspectul.

Reteta pizza pe blat de dovlecei
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pizza
  • Alte rețete cu dovlecei
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

E foarte simplă rețeta de pizza pe blat de dovlecei și tot așa sunt și ingredientele: simple, ieftine și accesibile. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

Iată ce ne trebuie:

blat de dovlecei pentru pizza

  • 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână grasă
  • 4 linguri cu vârf făină
  • piper
  • 1 lingură ulei

topping pentru pizza

  • 80 g salam
  • 80 g cașcaval ras
  • 50 g mozarella
  • 1 roșie
  • busuioc
  • usturoi - opțional

Vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Preparare

Spre deosebire de pizza clasică, la pizza cu dovlecei este nevoie să coacem blatul înainte pentru a fi siguri că este bine pătruns și în interior. Vom coace mai întâi blatul în tigaie, pe ambele părți până când se rumenește ușor.

Apoi punem toppingul și vom introduce pizza în cuptor pentru câteva minute ca să se rumenească puțin și să se topească brânzeturile.

Iată mai jos rețeta pas cu pas, în imagini.

dovlecei rasi pe razatoare pentru blt de pizza

Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.

cum se face blat de pizza cu dovlecei

Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.

blat de pizza cu dovlecei copt in tigaie

Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.

topping pentru pizza

După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.

pizza cu blat de dovlecei la cuptor

Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Cum se păstrează

Pizza cu dovlecei este foarte gustoasă imediat după gătire, cât timp brânzeturile sunt calde și topite, de accea vă recomand să faceți atât cât puteți mânca.

Dacă totuși a mai rămas sau dacă doriți să o luați la pachet, o puteți păstra de pe zi pe alta la frigider, într-o caserolă cu capac. Când doriți să o serviți, o încălziți ușor în cuptor sau la microunde.

Extra-sfaturi

  • Dacă doriți să faceți blatul mai crocant, puteți adăuga puțin pesmet în amestecul de dovlecel.
  • Puteți folosi orice topping preferați, cum ar fi: ciuperci, boabe de porumb, măsline, ardei sau ceapă.
  • Puteți înlocui salamul cu ton din conservă, șuncă sau bacon pentru o variantă mai gustoasă.

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de brânză în loc de cașcaval și mozzarela?

Da, puteți folosi orice tip de brânză preferați, dar ideal ar fi să folosiți o brânză care să se topească ușor și frumos în cuptor.

Pot face blatul de dovlecei în avans?

Da, puteți face blatul cu o zi înainte și să-l păstrați în frigider până când sunteți gata să faceți pizza.

Pot congela pizza cu blat de dovlecei?

Da, puteți congela pizza după ce a fost coaptă. Împărțiți în porții individuale înainte de congelare pentru a fi mai ușor de încălzit ulterior.

Alte rețete de pizza

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pizza rapida
    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant, fără dospire
  • Pizza cu şuncă şi ciuperci
    Pizza cu şuncă şi ciuperci, rețeta italiană delicioasă
  • pizza
    Pizza cu legume şi şuncă
  • Pizza cu broccoli si sunca de pui
    Pizza cu broccoli şi şuncă de pui

Alte rețete cu dovlecei

Iubitori de dovlecei? Iată și alte rețete simple și gustoase:

  • dovlecei pane
    Dovlecei pane - șnițele crocante de dovlecei
  • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
    Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
  • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
    Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

Pizza cu blat de dovlecei, mozzarela și salam este perfectă pentru o masă rapidă și gustoasă. O opțiune sănătoasă fără a compromite dieta!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza 24 cm
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

blat de dovlecei pentru pizza

  • 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână grasă
  • 4 linguri cu vârf făină
  • piper
  • 1 lingură ulei

topping de pizza

  • 80 g salam
  • 80 g cașcaval ras
  • 50 g mozarella
  • 1 roșie
  • busuioc
  • usturoi - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

blat de dovlecei pentru pizza

  • Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.
    dovlecei rasi pe razatoare pentru blt de pizza
  • Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.
    cum se face blat de pizza cu dovlecei
  • Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.
    blat de pizza cu dovlecei copt in tigaie
  • După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.
    topping pentru pizza
  • Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.
    pizza cu blat de dovlecei la cuptor
  • Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.
    Reteta pizza pe blat de dovlecei
Valori nutriționale
Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
Valori per porție
Calorii
1200
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
81
g
125
%
Colesterol
 
425
mg
142
%
Carbohidrați
 
53
g
18
%
Fibre
 
6
g
25
%
Zahăr
 
16
g
18
%
Proteine
 
66
g
132
%
Vitamina A
 
3279
IU
66
%
Calciu
 
957
mg
96
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
  • reteta traditionala de ciulama de dovlecei cu smantana si marar
    Rețeta de ciulama de dovlecei cu smântână și mărar - rapidă și gustoasă
40 shares

Comentarii

  1. Eleonora a zis

    iulie 22, 2023 at 5:13 pm

    5 stars
    Felicitări pentru ideea deosebită! Chiar a ieșit foarte bine blatul. Eu am facut 2 pizza căci ai mei au mofturi fiecare dar le-am copt pe amândouă odată și a fost nevoie de timp mai mult la cuptor dar depinde de aparatul fiecăruia.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 23, 2023 at 7:04 am

      Mă bucur tare mult că ați încercat rețeta și că v-a plăcut. Așa este, timpul la cuptor se poate ajusta.
      Mulțumesc! O zi frumoasă!

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x