• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu dovlecei

Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 iun. 2024 · Publicată: 12 iul. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
41 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Această pizza cu blat de dovlecei rași și topping de mozzarela, cașcaval și salam este perfectă pentru prânz sau pentru o cină rapidă și gustoasă. Este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de gustul unei pizza fără a-și compromite dieta. Încercați această rețetă și bucurați-vă de o pizza delicioasă și sănătoasă!

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Blatul de dovlecei este ușor de preparat și nu necesită mult timp. Spre deosebire de blatul clasic de pizza, cel cu dovlecei rași va fi ușor crocant la exterior, în timp ce la interior rămâne moale și suculent. Este foarte gustos și e o modalitate ușoară de a include mai multe legume în meniu.

Topping-ul de pizza este la fel de important ca și blatul. Pentru această rețetă, am ales: cașcaval, mozzarela, salam, roșii și busuioc, dar voi puteți folosi și alte ingrediente care vă plac. Adăugați la final câteva frunze de busuioc proaspăt pentru aromă și pentru a înveseli aspectul.

Reteta pizza pe blat de dovlecei
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pizza
  • Alte rețete cu dovlecei
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

E foarte simplă rețeta de pizza pe blat de dovlecei și tot așa sunt și ingredientele: simple, ieftine și accesibile. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

Iată ce ne trebuie:

blat de dovlecei pentru pizza

  • 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână grasă
  • 4 linguri cu vârf făină
  • piper
  • 1 lingură ulei

topping pentru pizza

  • 80 g salam
  • 80 g cașcaval ras
  • 50 g mozarella
  • 1 roșie
  • busuioc
  • usturoi - opțional

Vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Preparare

Spre deosebire de pizza clasică, la pizza cu dovlecei este nevoie să coacem blatul înainte pentru a fi siguri că este bine pătruns și în interior. Vom coace mai întâi blatul în tigaie, pe ambele părți până când se rumenește ușor.

Apoi punem toppingul și vom introduce pizza în cuptor pentru câteva minute ca să se rumenească puțin și să se topească brânzeturile.

Iată mai jos rețeta pas cu pas, în imagini.

dovlecei rasi pe razatoare pentru blt de pizza

Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.

cum se face blat de pizza cu dovlecei

Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.

blat de pizza cu dovlecei copt in tigaie

Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.

topping pentru pizza

După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.

pizza cu blat de dovlecei la cuptor

Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Cum se păstrează

Pizza cu dovlecei este foarte gustoasă imediat după gătire, cât timp brânzeturile sunt calde și topite, de accea vă recomand să faceți atât cât puteți mânca.

Dacă totuși a mai rămas sau dacă doriți să o luați la pachet, o puteți păstra de pe zi pe alta la frigider, într-o caserolă cu capac. Când doriți să o serviți, o încălziți ușor în cuptor sau la microunde.

Extra-sfaturi

  • Dacă doriți să faceți blatul mai crocant, puteți adăuga puțin pesmet în amestecul de dovlecel.
  • Puteți folosi orice topping preferați, cum ar fi: ciuperci, boabe de porumb, măsline, ardei sau ceapă.
  • Puteți înlocui salamul cu ton din conservă, șuncă sau bacon pentru o variantă mai gustoasă.

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de brânză în loc de cașcaval și mozzarela?

Da, puteți folosi orice tip de brânză preferați, dar ideal ar fi să folosiți o brânză care să se topească ușor și frumos în cuptor.

Pot face blatul de dovlecei în avans?

Da, puteți face blatul cu o zi înainte și să-l păstrați în frigider până când sunteți gata să faceți pizza.

Pot congela pizza cu blat de dovlecei?

Da, puteți congela pizza după ce a fost coaptă. Împărțiți în porții individuale înainte de congelare pentru a fi mai ușor de încălzit ulterior.

Alte rețete de pizza

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pizza rapida
    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant, fără dospire
  • Pizza cu şuncă şi ciuperci
    Pizza cu şuncă şi ciuperci, rețeta italiană delicioasă
  • pizza
    Pizza cu legume şi şuncă
  • Pizza cu broccoli si sunca de pui
    Pizza cu broccoli şi şuncă de pui

Alte rețete cu dovlecei

Iubitori de dovlecei? Iată și alte rețete simple și gustoase:

  • dovlecei pane
    Dovlecei pane - șnițele crocante de dovlecei
  • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
    Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
  • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
    Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta pizza pe blat de dovlecei

Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

Pizza cu blat de dovlecei, mozzarela și salam este perfectă pentru o masă rapidă și gustoasă. O opțiune sănătoasă fără a compromite dieta!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza 24 cm
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

blat de dovlecei pentru pizza

  • 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână grasă
  • 4 linguri cu vârf făină
  • piper
  • 1 lingură ulei

topping de pizza

  • 80 g salam
  • 80 g cașcaval ras
  • 50 g mozarella
  • 1 roșie
  • busuioc
  • usturoi - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

blat de dovlecei pentru pizza

  • Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.
    dovlecei rasi pe razatoare pentru blt de pizza
  • Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.
    cum se face blat de pizza cu dovlecei
  • Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.
    blat de pizza cu dovlecei copt in tigaie
  • După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.
    topping pentru pizza
  • Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.
    pizza cu blat de dovlecei la cuptor
  • Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.
    Reteta pizza pe blat de dovlecei
Nutrition Facts
Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
Amount per Serving
Calorii
1200
% Daily Value*
Grăsimi
 
81
g
125
%
Colesterol
 
425
mg
142
%
Carbohidrați
 
53
g
18
%
Fibre
 
6
g
25
%
Zahăr
 
16
g
18
%
Proteine
 
66
g
132
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.
    Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
41 shares

Comentarii

  1. Eleonora a zis

    iulie 22, 2023 at 5:13 pm

    5 stars
    Felicitări pentru ideea deosebită! Chiar a ieșit foarte bine blatul. Eu am facut 2 pizza căci ai mei au mofturi fiecare dar le-am copt pe amândouă odată și a fost nevoie de timp mai mult la cuptor dar depinde de aparatul fiecăruia.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 23, 2023 at 7:04 am

      Mă bucur tare mult că ați încercat rețeta și că v-a plăcut. Așa este, timpul la cuptor se poate ajusta.
      Mulțumesc! O zi frumoasă!

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.