• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Checuri

Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 7 iun. 2025 · Publicată: 10 oct. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 17 comentarii
2020 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Cu această rețetă ușoară veți obține 2 tăvi mari cu chec pufos cu lapte și cacao! Este o rețetă veche de chec, de pe vremuri, când ingredientele se măsurau simplu, cu cana dar le veți găsi în rețetă și exprimate în grame, așa că puteți proceda cum vă este mai ușor.

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Acest chec simplu cu lapte , fără unt, este un desert ieftin, spornic, dar absolut delicios! Checul are miez moale și pufos, dar cu o textură densă. Este gustos, sățios și perfect pentru orice ocazie.

Proporția dintre ingredientele rețetei face ca acest chec să se păstreze la fel de moale și de fraged chiar și o săptămână! Va fi la fel de bun ca în prima zi!

Veți găsi mai jos rețeta pentru 2 tăvi mari de chec și la cât este de bun, vă sfătuiesc să nu o înjumătățiți. Promit că se va mânca pâna la ultima firimitură!

Iar dacă iubiți checurile, încercați și rețeta mea de pandișpan fără praf de copt sau minunatul chec cu lămâie și mac după rețeta lui Ottolenghi.

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 2 tăvi mari de chec - 31x11x8 cm
  • Cum se face acest chec pufos cu lapte și cacao
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Cu ce poți servi acest chec pufos cu lapte și cacao
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 2 tăvi mari de chec - 31x11x8 cm

Iată mai jos ce vă trebuie pentru acest chec pufos cu lapte și cacao:

  • 9 ouă mărime M (550 g)
  • 2 căni de zahăr tos (600g)
  • 1 cană şi ½ de ulei de floarea soarelui (470 g)
  • 1 cană şi ½ de lapte 3,5 % grăsime (400 g)
  • 4 căni şi ½ de făină tip 000 (880 g)
  • 10 g praf de copt (2 lingurițe) - se poate înlocui cu bicarbonat și un acid (sare de lămâie, suc de lămâie sau oțet)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 3 linguri cacao (30 g)
  • 1 lingură sare (20 g)
  • 4 linguri miez de nucă tocat grosier (30 g)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 lingură extract de cafea
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra

Cum se face acest chec pufos cu lapte și cacao

albusuri batute spuma

Mixați albușurile cu un praf de sare până devin o spumă fermă care nu cade de pe teluri. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr (din ochi) și mixați din nou, până când albușurile se întâresc și devin ferme și lucioase.

galbenusuri mixate cu zahar

În alt vas mixați gălbenuşurile cu restul de zahăr și coaja de lămâie până se deschid la culoare și își dublează volumul.

lapte turnat in castron

Încorporați uleiul, continuând să mixați, apoi turnați extractul de vanilie și laptele.

albusuri incorporate in galbenusuri

Încorporați spuma de albuşuri în amestecul de gălbenuşuri, puțin câte puțin amestecând uşor cu o spatulă sau cu un tel de mână.

făină incorporată în aluat de chec

Amestecați făina cu praful de copt şi o încorporați în compoziţia de mai sus, dar nu toată deodată, ci în 3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă. Veți obține un aluat legat, dar destul de fluid.

incorporam faina si cacaoa

Dați deoparte, într-un alt castron, cam un sfert din aluat. Cerneți aici pudra de cacao, turnați extractul de cafea și omogenizați.

aluat turnat in tavi de chec

În tăvile tapetate cu hârtie de copt turnați alternativ un strat de aluat alb, un strat mai subțire de aluat cu cacao şi tot aşa, având grijă să distribuiți aluaturile egal în cele două forme.

aluat de cec marmorat cu cacao

Amestecați ușor cu o furculiță ca să combinați cele 2 aluaturi pentru a obține un efect marmorat în secțiune. Presărați deasupra nuca tocată mărunt.

reteta chec pufos cu lapte - la cuptor

Coaceți ambele checuri deodată, timp de aprox. 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt bine coapte și în mjloc.

reteta chec pufos cu lapte - pudrat cu zahar

Lăsați checurile să se răcească pe un grătar și înainte să le feliati, le puteți presăra cu zahăr pudră.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • Cacao - pentru copii, se poate înlocui cu pudră de carob (roșcove)
  • Miez de nucă - puteți renunța la el sau îl puteți înlocui cu alune, migdale, fistic, etc.
  • Lapte - puteți folosi un lapte vegetal, de exemplu de migdale sau de ovăz, soia sau chiar apă
  • Zahăr - dacă nu doriți să folosiți zahăr, îl puteți înlocui cu un îndulcitor natural, de exemplu green sugar sau eritritol.

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Echipamente necesare

Rețetele vechi, exprimate în căni, se bazează pe proporția dintre ingrediente. Atât timp cât proporția se păstrează, veți obține un chec perfect! De aceea este important ca toate ingredientele să fie măsurate cu aceeași cană sau cu aceeași lingură. Folosiți o cană obișnuită, de ceai, de 250 ml.

Aveți nevoie, de asemenea de un mixer. Dacă aveți un mixer cu picior, vă ușurează mult munca, dar vă descurcați perfect și cu mixer simplu, de mână.

Dacă faceți 2 checuri, alegeți vase mari, încăpătoare, pentru că 9 ouă mixate spumă înseamnă un volum mare de aluat.

Cum se păstrează

Checul pufos cu lapte și cacao se poate păstra la temperatura camerei până la o săptămână. Păstrați-l învelit în folie alimentară ca să nu se usuce.

De asemenea, checul se poate păstra și la congelator timp de 3-4 luni, fie întreg, tăiat în jumătate sau feliat. Ambalați-l în pungi groase, speciale pentru congelat. Când doriți să îl consumați, e suficient să îl scoateți din pungă și îl lăsați să se decongeleze lent, la temperatura camerei.

reteta chec pufos cu lapte-pastrare in folie

Extra-sfaturi

  • Chiar dacă folosim praf de copt, pentru a obține un chec pufos este important să bateți foarte bine gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă.
  • Încorporați spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri, ulei și lapte cu răbdare și cu mișcări ușoare, de jos în sus pentru a nu scoate afară aerul înglobat prin mixare.
  • De asemenea, nu amestecați prea mult aluatul după ce adăugați făina pentru a nu-l face prea dens.
  • Dacă vi se pare că checurile se rumenesc prea tare, deschideți ușa cuptorului, le acoperiți cu o hârtie de copt și continuați coacerea.
  • Atenție, rețeta este pentru 2 tăvi mari de 31x11x8 cm. Dacă aveți tăvi mai mici, pregătiți 3 forme!
  • Dacă nu doriți să faceți chec, puteți coace aluatul în orice altă tavă doriți fie ea pătrată sau rotundă. Laura Laurențiu explică foarte bine cum să adaptați rețetele la tava pe care o aveți la dispoziție.
reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Întrebări frecvente

Pot folosi unt în loc de ulei?

Da, puteți folosi unt topit și răcit sau un amestec de unt și ulei.

Pot face acest chec fără praf de copt?

Da, puteți renunța la praful de copt dacă aveți grijă să mixați foarte bine albușurile și gălbenușurile. Totuși, trebuie să știți că fără praf de copt checul nu va crește la fel de frumos și nu va fi la fel de pufos.

Pot folosi bicarbonat?

Da, puteți folosi bicarbonat stins în puțin suc de lămâie sau oțet.

Pot adăuga stafide sau nuci în aluat?

Da, puteți adăuga de exemplu stafide în aluatul alb și nuci tocate grosier în aluatul cu cacao.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Chec cu vișine și cacao
    Chec cu vișine proaspete sau congelate. Rețeta de pandișpan pufos cu cacao și fructe.
  • Banana Bread cu ciocolata
    Banana Bread cu ciocolată - cel mai bun chec cu banane
  • Chec pufos cu caise
    Chec pufos cu caise, simplu și rapid
  • Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale
    Chec din albușuri cu cacao și migdale - rețetă simplă și delicioasă

Cu ce poți servi acest chec pufos cu lapte și cacao

O felie din acest cec pufos cu lapte și cacao se potrivește foarte bine lângă o cafea, un pahar cu lapte sau alte băuturi calde. Iată mai jos câteva sugestii:

  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Lapte de aur cu turmeric
    Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
  • pahar cu ceai de fructe goji cu lamaie si frunze de menta
    Ceai de fructe goji cu lămâie
  • Ceai de ghimbir
    Ceai de ghimbir

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana pentru 2 tăvi

Cu această rețetă ușoară veți obține 2 tăvi mari cu chec pufos cu lapte și cacao! Ingredientele se măsoară simplu, cu cana sau în grame, după cum vă este mai ușor.
5 from 42 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 checuri mari
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
tava chec 31x11x8 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru 2 tăvi mari de chec/cozonac - 31x11x8 cm

  • 9 ouă mărime M (550 g)
  • 2 căni de zahăr tos (600g)
  • 1 cană şi ½ de ulei de floarea soarelui (470 g)
  • 1 cană şi ½ de lapte 3,5 % grăsime (400 g)
  • 4 căni şi ½ de făină tip 000 (880 g)
  • 10 g praf de copt (2 lingurițe)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 3 linguri cacao (30 g)
  • 1 lingură sare (20 g)
  • 4 linguri miez de nucă tocat grosier (30 g)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 lingură extract de cafea
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până devin o spumă fermă care nu cade de pe teluri. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr (din ochi) și mixați din nou până când albușurile se întâresc și devin ferme și lucioase.
    albusuri batute spuma
  • În alt vas mixați gălbenuşurile cu restul de zahăr și coaja de lămâie până se deschid la culoare și își măresc volumul.
    galbenusuri mixate cu zahar
  • Încorporați uleiul, continuând să mixați, apoi turnați extractul de vanilie și laptele.
    lapte turnat in castron
  • Încorporați spuma de albuşuri în amestecul de gălbenuşuri, puțin câte puțin amestecând uşor cu o spatulă sau cu un tel de mână.
    albusuri incorporate in galbenusuri
  • Amestecați făina cu praful de copt şi o încorporați în compoziţia de mai sus, dar nu toată deodată, ci în 3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă. Veți obține un aluat legat, dar destul de fluid.
    făină incorporată în aluat de chec
  • Dați deoparte, într-un alt castron, cam un sfert din aluat. Cerneți aici pudra de cacao, turnați extractul de cafea și omogenizați.
    incorporam faina si cacaoa
  • În tăvile tapetate cu hârtie de copt turnați alternativ un strat de aluat alb, un strat mai subțire de aluat cu cacao şi tot aşa, având grijă să distribuiți aluaturile egal în cele două forme.
    aluat de chec turnat in tavi
  • Amestecați ușor cu o furculiță ca să combinați cele 2 aluaturi pentru a obține un efect marmorat în secțiune. Presărați deasupra nuca tocată mărunt.
    aluat de cec marmorat cu cacao
  • Coaceți ambele checuri deodată, timp de aprox. 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt bine coapte și în mijloc.
    reteta chec pufos cu lapte - la cuptor
  • Lăsați checurile să se răcească pe un grătar și înainte să le feliati, le puteți presăra cu zahăr pudră.
    reteta chec pufos cu lapte - pudrat cu zahar
  • Checul se menține proaspăt mai multe zile dacă îl păstraţi învelit în hârtie sau în folie alimentară.
    reteta chec pufos cu lapte-pastrare in folie

Bine de știut:

    • Chiar dacă folosim praf de copt, pentru a obține un chec pufos este important să bateți foarte bine gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă.
    • Încorporați spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri, ulei și lapte cu răbdare și cu mișcări ușoare, de jos în sus pentru a nu scoate afară aerul înglobat prin mixare.
    • De asemenea, nu amestecați prea mult aluatul după ce adăugați făina pentru a nu-l face prea dens.
    • Dacă vi se pare că checurile se rumenesc prea tare, deschideți ușa cuptorului, le acoperiți cu o hârtie de copt și continuați coacerea.
    • Atenție, rețeta este pentru 2 tăvi mari de 31x11x8 cm. Dacă aveți tăvi mai mici, pregătiți 3 forme!
    • Dacă nu doriți să faceți chec, puteți coace aluatul în orice altă tavă doriți fie ea pătrată sau rotundă. Laura Laurențiu explică foarte bine cum să adaptați rețetele la tava pe care o aveți la dispoziție.
  •  
  •  
  •  
Nutrition Facts
Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana pentru 2 tăvi
Amount per Serving
Calorii
5481
% Daily Value*
Grăsimi
 
285
g
438
%
Colesterol
 
1047
mg
349
%
Carbohidrați
 
657
g
219
%
Fibre
 
18
g
75
%
Zahăr
 
312
g
347
%
Proteine
 
92
g
184
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • doua felii de chec pufos zebra cu cacao si un pahar cu lapte
    Chec zebră cu cana – rețeta simplă și pufoasă pentru orice ocazie
  • felii de chec umed cu ciocolata
    Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
2020 shares

Comentarii

  1. Cristina a zis

    august 31, 2024 at 6:26 pm

    5 stars
    Am urmat cantitatile in grame. Am pus miere in loc de zahar, in rest am respectat totul si a iesit foarte bun.
    Parerea mea este ca nu se poate sa nu iasa daca se bat foarte bine albusurile si galbenusurile.
    Multumesc pentru reteta! O sa mai fac si altele de la dvs., toate arata foarte bine 😊

    Răspunde
  2. florica dajeh a zis

    decembrie 08, 2023 at 3:38 pm

    5 stars
    Gresite toate cantitatile in grame. Mai bine respectati cantitatile initiale adica masurati cu cana.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 08, 2023 at 3:40 pm

      Nu e nimic greșit!

      Răspunde
    • Daniela a zis

      februarie 11, 2024 at 9:44 pm

      Gresite cantitatile. Am stricat ingredientele degeaba!!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        februarie 12, 2024 at 7:37 am

        Îmi pare rău că nu v-a ieșit, dar cantitățile sunt corecte. Fac checul acestsa de 20 de ani și a fost făcut cu succes de foarte mulți abonați de pe YouTube. Mai bine gândiți-vă unde ați greșit. Poate nu ați măsurat ceva corect.

        Răspunde
      • R. P. Suzana a zis

        martie 17, 2024 at 3:14 pm

        5 stars
        Minunat chec, l-am copt o oră și cinci minute! Mulțumesc!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 17, 2024 at 4:07 pm

          Mă bucur mult că v-a plăcut!

          Răspunde
      • Dan Luciano Govella a zis

        martie 04, 2025 at 1:04 pm

        5 stars
        Fara praf de copt nu devine pufos checul?
        Daca tot batem separat albusul si galbenusul ar trebui sa creasca la frl dw frumos. Eu l-am facut fara praf de copt si a iesit trasnet.
        Multumesc.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 04, 2025 at 7:29 pm

          Cu plăcere! Mă bucur că a ieșit bine.

          Răspunde
    • Kristina a zis

      februarie 27, 2025 at 8:59 am

      5 stars
      Buna dimineata doamna Iuliana!
      As vrea sa fac chec dupa reteta dvs., dar caut o reteta anume pe care nu o mai gasesc pe site momentan,nu inteleg de ce…am mai facut-o de mai multe ori atunci cand am descoperit-o si a devenit reteta de chec favorita si imi pare asa rau ca nu am scris-o in caietul meu de retete,atunci…este vorba de reteta de chec despre care in articolul respectiv ne-ati povestit ca ati primit chec de pomana de la o doamna in varsta si v-a placut tare mult! Si apoi ati mers si ati cerut reteta doamnei respective…
      Este cumva aceasta reteta de chec,caci din cate imi amintesc ingredientele erau masurate cu cana si era cu lapte cum este acesta?…dar nu mai gasesc articolul cu povestioara respectiva de aceea nu sunt sigura ca este aceasta reteta…
      Va multumesc anticipat pt raspuns!
      Aveti un site minunat cu retete minunate,am invatat si invat multe de la dvs,este unu din site-urile mele preferate unde caut intai retete atunci cand vreau ceva bun sa fac si sa merg la sigur,caci am incercat multe retete si toate au iesit f bine!💐🤗

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        februarie 27, 2025 at 1:17 pm

        Da, îmi cer scuze, să știți că este exact același chec, aceleași ingrediente. Am schimbat textul când am filmat rețeta și am dat cantitățile și în căni și în grame ca să fie bine pentru toată lumea. Mulțumesc foarte mult pentru gândurile bune! Spor în toate! 🤗

        Răspunde
        • Kristina a zis

          martie 01, 2025 at 12:29 am

          5 stars
          Multumesc mult! Da,am făcut rețetă aceasta, foarte buna,o recomand!
          Sunteți minunata! Dumnezeu sa va binecuvânteze cu sănătate și putere în continuare sa ne mai fiți alături prin rețetele Dvs,mult timp de acum înainte!
          Eu va admir și va stimez foarte mult!
          Cu drag, Kristina!

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            martie 01, 2025 at 7:35 am

            Mulțumesc din suflet, Kristina! Numai bine și ție!

  3. Luminita a zis

    octombrie 12, 2023 at 10:13 pm

    Buna.la chec,nu ai trecut si cantitatile.merci mult

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 12, 2023 at 11:02 pm

      Sunt trecute jos, în caseta de rețetă de unde le puteți salva sau tipări.

      Răspunde
      • Alexandra a zis

        martie 15, 2025 at 10:47 am

        5 stars
        Este cea mai buna reteta și mi-au ieșit 3 checuri! Am avut mari probleme cu cantitatea mare de coca, am folosit oala de ciorba ca nu m-am gandit ca iese atat de pufos si mult! Dar a iesit atat de bun! Am o rugăminte: se poate un calcul pentru o cantitatea injumatatita? Eu am facut matematic pe jumătate si am incercat cu cantitatile pe jumatate dar nu mi-a crescut,ceva am greșit. Daca se poate pentru o tava? Mulțumesc!!!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 16, 2025 at 7:33 am

          Așa este, cantitatea de aluat e destul de mare, de aceea am și scris în rețetă să alegeți vase încăpătoare.
          Nu e o rețetă pretențioasă, ar trebui să crească chiar cu mici variații de făină sau lichid. Probabil că nu ai spumat suficient ouăle sau ai măsurat greșit praful de copt. Dacă vrei să înjumatățești cantitățile poți folosi ingredientele de mai jos:
          4 ouă M sau L
          250 g zahăr
          200 g ulei
          210 g lapte
          420 g făină
          6 g praf de copt
          coaja rasă de la 1 lămâie
          15 g cacao
          8 g sare
          15 g miez de nucă tocat grosier
          1 linguriță extract de vanilie
          ½ linguriță extract de cafea
          Succes! Îți mulțumesc și eu pentru mesaj!

          Răspunde
5 from 42 votes (35 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.