Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Checuri

Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Publicat la 10 octombrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 17 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1788 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Cu această rețetă ușoară veți obține 2 tăvi mari cu chec pufos cu lapte și cacao! Este o rețetă veche de chec, de pe vremuri, când ingredientele se măsurau simplu, cu cana dar le veți găsi în rețetă și exprimate în grame, așa că puteți proceda cum vă este mai ușor.

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Acest chec simplu cu lapte , fără unt, este un desert ieftin, spornic, dar absolut delicios! Checul are miez moale și pufos, dar cu o textură densă. Este gustos, sățios și perfect pentru orice ocazie.

Proporția dintre ingredientele rețetei face ca acest chec să se păstreze la fel de moale și de fraged chiar și o săptămână! Va fi la fel de bun ca în prima zi!

Veți găsi mai jos rețeta pentru 2 tăvi mari de chec și la cât este de bun, vă sfătuiesc să nu o înjumătățiți. Promit că se va mânca pâna la ultima firimitură!

Iar dacă iubiți checurile, încercați și rețeta mea de pandișpan fără praf de copt sau minunatul chec cu lămâie și mac după rețeta lui Ottolenghi.

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face acest chec pufos cu lapte și cacao
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Cu ce poți servi acest chec pufos cu lapte și cacao
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor, atât exprimate în căni și linguri, cât și în grame le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă de unde o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iată mai jos ce vă trebuie pentru acest chec pufos cu lapte și cacao:

  • ouă - mărime M
  • zahăr tos 
  • ulei - de floarea soarelui 
  • lapte - integral cu 3,5 % grăsime
  • făină - de patiserie, tip 000 
  • praf de copt - se poate înlocui cu bicarbonat și un acid (sare de lămâie, suc de lămâie sau oțet)
  • arome - coaja rasă de lămâie, extract de vanilie, extract de cafea sau alte arome după preferințe
  • pudră de cacao 
  • sare
  • miez de nucă - tocat grosier pentru presărat deasupra
  • zahăr pudră - opțional, pentru finisat

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face acest chec pufos cu lapte și cacao

albusuri batute spuma

Mixați albușurile cu un praf de sare până devin o spumă fermă care nu cade de pe teluri. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr (din ochi) și mixați din nou, până când albușurile se întâresc și devin ferme și lucioase.

galbenusuri mixate cu zahar

În alt vas mixați gălbenuşurile cu restul de zahăr și coaja de lămâie până se deschid la culoare și își dublează volumul.

lapte turnat in castron

Încorporați uleiul, continuând să mixați, apoi turnați extractul de vanilie și laptele.

albusuri incorporate in galbenusuri

Încorporați spuma de albuşuri în amestecul de gălbenuşuri, puțin câte puțin amestecând uşor cu o spatulă sau cu un tel de mână.

făină incorporată în aluat de chec

Amestecați făina cu praful de copt şi o încorporați în compoziţia de mai sus, dar nu toată deodată, ci în 3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă. Veți obține un aluat legat, dar destul de fluid.

incorporam faina si cacaoa

Dați deoparte, într-un alt castron, cam un sfert din aluat. Cerneți aici pudra de cacao, turnați extractul de cafea și omogenizați.

aluat turnat in tavi de chec

În tăvile tapetate cu hârtie de copt turnați alternativ un strat de aluat alb, un strat mai subțire de aluat cu cacao şi tot aşa, având grijă să distribuiți aluaturile egal în cele două forme.

aluat de cec marmorat cu cacao

Amestecați ușor cu o furculiță ca să combinați cele 2 aluaturi pentru a obține un efect marmorat în secțiune. Presărați deasupra nuca tocată mărunt.

reteta chec pufos cu lapte - la cuptor

Coaceți ambele checuri deodată, timp de aprox. 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt bine coapte și în mjloc.

reteta chec pufos cu lapte - pudrat cu zahar

Lăsați checurile să se răcească pe un grătar și înainte să le feliati, le puteți presăra cu zahăr pudră.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • Cacao - pentru copii, se poate înlocui cu pudră de carob (roșcove)
  • Miez de nucă - puteți renunța la el sau îl puteți înlocui cu alune, migdale, fistic, etc.
  • Lapte - puteți folosi un lapte vegetal, de exemplu de migdale sau de ovăz, soia sau chiar apă
  • Zahăr - dacă nu doriți să folosiți zahăr, îl puteți înlocui cu un îndulcitor natural, de exemplu green sugar sau eritritol.

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Echipamente necesare

Rețetele vechi, exprimate în căni, se bazează pe proporția dintre ingrediente. Atât timp cât proporția se păstrează, veți obține un chec perfect! De aceea este important ca toate ingredientele să fie măsurate cu aceeași cană sau cu aceeași lingură. Folosiți o cană obișnuită, de ceai, de 250 ml.

Aveți nevoie, de asemenea de un mixer. Dacă aveți un mixer cu picior, vă ușurează mult munca, dar vă descurcați perfect și cu mixer simplu, de mână.

Dacă faceți 2 checuri, alegeți vase mari, încăpătoare, pentru că 9 ouă mixate spumă înseamnă un volum mare de aluat.

Cum se păstrează

Checul pufos cu lapte și cacao se poate păstra la temperatura camerei până la o săptămână. Păstrați-l învelit în folie alimentară ca să nu se usuce.

De asemenea, checul se poate păstra și la congelator timp de 3-4 luni, fie întreg, tăiat în jumătate sau feliat. Ambalați-l în pungi groase, speciale pentru congelat. Când doriți să îl consumați, e suficient să îl scoateți din pungă și îl lăsați să se decongeleze lent, la temperatura camerei.

reteta chec pufos cu lapte-pastrare in folie

Extra-sfaturi

  • Chiar dacă folosim praf de copt, pentru a obține un chec pufos este important să bateți foarte bine gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă.
  • Încorporați spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri, ulei și lapte cu răbdare și cu mișcări ușoare, de jos în sus pentru a nu scoate afară aerul înglobat prin mixare.
  • De asemenea, nu amestecați prea mult aluatul după ce adăugați făina pentru a nu-l face prea dens.
  • Dacă vi se pare că checurile se rumenesc prea tare, deschideți ușa cuptorului, le acoperiți cu o hârtie de copt și continuați coacerea.
  • Atenție, rețeta este pentru 2 tăvi mari de 31x11x8 cm. Dacă aveți tăvi mai mici, pregătiți 3 forme!
  • Dacă nu doriți să faceți chec, puteți coace aluatul în orice altă tavă doriți fie ea pătrată sau rotundă. Laura Laurențiu explică foarte bine cum să adaptați rețetele la tava pe care o aveți la dispoziție.
reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Întrebări frecvente

Pot folosi unt în loc de ulei?

Da, puteți folosi unt topit și răcit sau un amestec de unt și ulei.

Pot face acest chec fără praf de copt?

Da, puteți renunța la praful de copt dacă aveți grijă să mixați foarte bine albușurile și gălbenușurile. Totuși, trebuie să știți că fără praf de copt checul nu va crește la fel de frumos și nu va fi la fel de pufos.

Pot folosi bicarbonat?

Da, puteți folosi bicarbonat stins în puțin suc de lămâie sau oțet.

Pot adăuga stafide sau nuci în aluat?

Da, puteți adăuga de exemplu stafide în aluatul alb și nuci tocate grosier în aluatul cu cacao.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Chec cu vișine și cacao
    Chec cu vișine proaspete sau congelate. Rețeta de pandișpan pufos cu cacao și fructe.
  • Banana Bread cu ciocolata
    Banana Bread cu ciocolată - cel mai bun chec cu banane
  • Chec pufos cu caise
    Chec pufos cu caise, simplu și rapid
  • Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale
    Chec din albușuri cu cacao și migdale – rețetă simplă și delicioasă

Cu ce poți servi acest chec pufos cu lapte și cacao

O felie din acest cec pufos cu lapte și cacao se potrivește foarte bine lângă o cafea, un pahar cu lapte sau alte băuturi calde. Iată mai jos câteva sugestii:

  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Lapte de aur cu turmeric
    Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
  • pahar cu ceai de fructe goji cu lamaie si frunze de menta
    Ceai de fructe goji cu lămâie
  • Ceai de ghimbir
    Ceai de ghimbir

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi

Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana pentru 2 tăvi

Cu această rețetă ușoară veți obține 2 tăvi mari cu chec pufos cu lapte și cacao! Ingredientele se măsoară simplu, cu cana sau în grame, după cum vă este mai ușor.
5 from 42 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 checuri mari
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
tava chec 31x11x8 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru 2 tăvi mari de chec/cozonac - 31x11x8 cm

  • 9 ouă mărime M (550 g)
  • 2 căni de zahăr tos (600g)
  • 1 cană şi ½ de ulei de floarea soarelui (470 g)
  • 1 cană şi ½ de lapte 3,5 % grăsime (400 g)
  • 4 căni şi ½ de făină tip 000 (880 g)
  • 10 g praf de copt (2 lingurițe)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 3 linguri cacao (30 g)
  • 1 lingură sare (20 g)
  • 4 linguri miez de nucă tocat grosier (30 g)
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 lingură extract de cafea
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până devin o spumă fermă care nu cade de pe teluri. Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr (din ochi) și mixați din nou până când albușurile se întâresc și devin ferme și lucioase.
    albusuri batute spuma
  • În alt vas mixați gălbenuşurile cu restul de zahăr și coaja de lămâie până se deschid la culoare și își măresc volumul.
    galbenusuri mixate cu zahar
  • Încorporați uleiul, continuând să mixați, apoi turnați extractul de vanilie și laptele.
    lapte turnat in castron
  • Încorporați spuma de albuşuri în amestecul de gălbenuşuri, puțin câte puțin amestecând uşor cu o spatulă sau cu un tel de mână.
    albusuri incorporate in galbenusuri
  • Amestecați făina cu praful de copt şi o încorporați în compoziţia de mai sus, dar nu toată deodată, ci în 3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă. Veți obține un aluat legat, dar destul de fluid.
    făină incorporată în aluat de chec
  • Dați deoparte, într-un alt castron, cam un sfert din aluat. Cerneți aici pudra de cacao, turnați extractul de cafea și omogenizați.
    incorporam faina si cacaoa
  • În tăvile tapetate cu hârtie de copt turnați alternativ un strat de aluat alb, un strat mai subțire de aluat cu cacao şi tot aşa, având grijă să distribuiți aluaturile egal în cele două forme.
    aluat de chec turnat in tavi
  • Amestecați ușor cu o furculiță ca să combinați cele 2 aluaturi pentru a obține un efect marmorat în secțiune. Presărați deasupra nuca tocată mărunt.
    aluat de cec marmorat cu cacao
  • Coaceți ambele checuri deodată, timp de aprox. 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt bine coapte și în mijloc.
    reteta chec pufos cu lapte - la cuptor
  • Lăsați checurile să se răcească pe un grătar și înainte să le feliati, le puteți presăra cu zahăr pudră.
    reteta chec pufos cu lapte - pudrat cu zahar
  • Checul se menține proaspăt mai multe zile dacă îl păstraţi învelit în hârtie sau în folie alimentară.
    reteta chec pufos cu lapte-pastrare in folie

Bine de știut:

    • Chiar dacă folosim praf de copt, pentru a obține un chec pufos este important să bateți foarte bine gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă.
    • Încorporați spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri, ulei și lapte cu răbdare și cu mișcări ușoare, de jos în sus pentru a nu scoate afară aerul înglobat prin mixare.
    • De asemenea, nu amestecați prea mult aluatul după ce adăugați făina pentru a nu-l face prea dens.
    • Dacă vi se pare că checurile se rumenesc prea tare, deschideți ușa cuptorului, le acoperiți cu o hârtie de copt și continuați coacerea.
    • Atenție, rețeta este pentru 2 tăvi mari de 31x11x8 cm. Dacă aveți tăvi mai mici, pregătiți 3 forme!
    • Dacă nu doriți să faceți chec, puteți coace aluatul în orice altă tavă doriți fie ea pătrată sau rotundă. Laura Laurențiu explică foarte bine cum să adaptați rețetele la tava pe care o aveți la dispoziție.
  •  
  •  
  •  
Valori nutriționale
Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana pentru 2 tăvi
Valori per porție
Calorii
5481
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
285
g
438
%
Colesterol
 
1047
mg
349
%
Carbohidrați
 
657
g
219
%
Fibre
 
18
g
75
%
Zahăr
 
312
g
347
%
Proteine
 
92
g
184
%
Vitamina A
 
1812
IU
36
%
Calciu
 
503
mg
50
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de chec umed cu ciocolata
    Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
  • trei felii taiate de chec cu nuci
    Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas
1788 shares

Comentarii

  1. Cristina a zis

    august 31, 2024 at 6:26 pm

    5 stars
    Am urmat cantitatile in grame. Am pus miere in loc de zahar, in rest am respectat totul si a iesit foarte bun.
    Parerea mea este ca nu se poate sa nu iasa daca se bat foarte bine albusurile si galbenusurile.
    Multumesc pentru reteta! O sa mai fac si altele de la dvs., toate arata foarte bine 😊

    Răspunde
  2. florica dajeh a zis

    decembrie 08, 2023 at 3:38 pm

    5 stars
    Gresite toate cantitatile in grame. Mai bine respectati cantitatile initiale adica masurati cu cana.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 08, 2023 at 3:40 pm

      Nu e nimic greșit!

      Răspunde
    • Daniela a zis

      februarie 11, 2024 at 9:44 pm

      Gresite cantitatile. Am stricat ingredientele degeaba!!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        februarie 12, 2024 at 7:37 am

        Îmi pare rău că nu v-a ieșit, dar cantitățile sunt corecte. Fac checul acestsa de 20 de ani și a fost făcut cu succes de foarte mulți abonați de pe YouTube. Mai bine gândiți-vă unde ați greșit. Poate nu ați măsurat ceva corect.

        Răspunde
      • R. P. Suzana a zis

        martie 17, 2024 at 3:14 pm

        5 stars
        Minunat chec, l-am copt o oră și cinci minute! Mulțumesc!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 17, 2024 at 4:07 pm

          Mă bucur mult că v-a plăcut!

          Răspunde
      • Dan Luciano Govella a zis

        martie 04, 2025 at 1:04 pm

        5 stars
        Fara praf de copt nu devine pufos checul?
        Daca tot batem separat albusul si galbenusul ar trebui sa creasca la frl dw frumos. Eu l-am facut fara praf de copt si a iesit trasnet.
        Multumesc.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 04, 2025 at 7:29 pm

          Cu plăcere! Mă bucur că a ieșit bine.

          Răspunde
    • Kristina a zis

      februarie 27, 2025 at 8:59 am

      5 stars
      Buna dimineata doamna Iuliana!
      As vrea sa fac chec dupa reteta dvs., dar caut o reteta anume pe care nu o mai gasesc pe site momentan,nu inteleg de ce…am mai facut-o de mai multe ori atunci cand am descoperit-o si a devenit reteta de chec favorita si imi pare asa rau ca nu am scris-o in caietul meu de retete,atunci…este vorba de reteta de chec despre care in articolul respectiv ne-ati povestit ca ati primit chec de pomana de la o doamna in varsta si v-a placut tare mult! Si apoi ati mers si ati cerut reteta doamnei respective…
      Este cumva aceasta reteta de chec,caci din cate imi amintesc ingredientele erau masurate cu cana si era cu lapte cum este acesta?…dar nu mai gasesc articolul cu povestioara respectiva de aceea nu sunt sigura ca este aceasta reteta…
      Va multumesc anticipat pt raspuns!
      Aveti un site minunat cu retete minunate,am invatat si invat multe de la dvs,este unu din site-urile mele preferate unde caut intai retete atunci cand vreau ceva bun sa fac si sa merg la sigur,caci am incercat multe retete si toate au iesit f bine!💐🤗

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        februarie 27, 2025 at 1:17 pm

        Da, îmi cer scuze, să știți că este exact același chec, aceleași ingrediente. Am schimbat textul când am filmat rețeta și am dat cantitățile și în căni și în grame ca să fie bine pentru toată lumea. Mulțumesc foarte mult pentru gândurile bune! Spor în toate! 🤗

        Răspunde
        • Kristina a zis

          martie 01, 2025 at 12:29 am

          5 stars
          Multumesc mult! Da,am făcut rețetă aceasta, foarte buna,o recomand!
          Sunteți minunata! Dumnezeu sa va binecuvânteze cu sănătate și putere în continuare sa ne mai fiți alături prin rețetele Dvs,mult timp de acum înainte!
          Eu va admir și va stimez foarte mult!
          Cu drag, Kristina!

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            martie 01, 2025 at 7:35 am

            Mulțumesc din suflet, Kristina! Numai bine și ție!

  3. Luminita a zis

    octombrie 12, 2023 at 10:13 pm

    Buna.la chec,nu ai trecut si cantitatile.merci mult

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 12, 2023 at 11:02 pm

      Sunt trecute jos, în caseta de rețetă de unde le puteți salva sau tipări.

      Răspunde
      • Alexandra a zis

        martie 15, 2025 at 10:47 am

        5 stars
        Este cea mai buna reteta și mi-au ieșit 3 checuri! Am avut mari probleme cu cantitatea mare de coca, am folosit oala de ciorba ca nu m-am gandit ca iese atat de pufos si mult! Dar a iesit atat de bun! Am o rugăminte: se poate un calcul pentru o cantitatea injumatatita? Eu am facut matematic pe jumătate si am incercat cu cantitatile pe jumatate dar nu mi-a crescut,ceva am greșit. Daca se poate pentru o tava? Mulțumesc!!!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 16, 2025 at 7:33 am

          Așa este, cantitatea de aluat e destul de mare, de aceea am și scris în rețetă să alegeți vase încăpătoare.
          Nu e o rețetă pretențioasă, ar trebui să crească chiar cu mici variații de făină sau lichid. Probabil că nu ai spumat suficient ouăle sau ai măsurat greșit praful de copt. Dacă vrei să înjumatățești cantitățile poți folosi ingredientele de mai jos:
          4 ouă M sau L
          250 g zahăr
          200 g ulei
          210 g lapte
          420 g făină
          6 g praf de copt
          coaja rasă de la 1 lămâie
          15 g cacao
          8 g sare
          15 g miez de nucă tocat grosier
          1 linguriță extract de vanilie
          ½ linguriță extract de cafea
          Succes! Îți mulțumesc și eu pentru mesaj!

          Răspunde
5 from 42 votes (35 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x