• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Băuturi reci

Cum să faci lapte de migdale acasă - 2 ingrediente și 10 minute!

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 feb. 2025 · Publicată: 19 mart. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
6 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Cum să faci lapte de migdale acasă cu doar 2 ingrediente, 10 minute și un blender!

Pentru lapte de migdale de casă ai nevoie doar de migdale crude și apă. Nu conține conservanți, agenți de îngroșare și emulgatori, precum cutiile cu lapte vegetal cumpărate din magazin.

În plus, această rețetă vă permite să controlați conținutul de zahăr , să alegeți aromele care vă plac și să vă jucați cu concentrația laptelui după preferințe.

lapte de migdale turnat in pahar

Laptele de migdale este o băutură din ce în ce mai populară atât în cafenele și restaurante, cât și pentru consumul casnic. Nu conține lactate, deci poate fi consumat și de către persoanele cu intoleranță la lactoză, este foarte apreciat de vegani și de către cei care țin posturile ortodoxe și mai ales este fin cremos și are un gust foarte plăcut.

Migdalele se găsesc ușor, nu sunt foarte scumpe, iar dacă aveți un blender care să le mărunțească, laptele vegetal proaspăt și delicios e gata în 2 minute!

Sticla si cana cu lapte de migdale
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru lapte de migdale
  • Cum facem lapte de migdale acasă - rețeta pas cu pas
  • La ce se folosește laptele de migdale
  • Ce facem cu pulpa de migdale rămasă?
  • Cum se păstrează laptele de migdale
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte băuturi sănătoase de casă
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru lapte de migdale

Pentru rețeta de bază aveți nevoie de doar două ingrediente în laptele de migdale de casă: migdale crude și apă! Pornind de aici, puteți modifica rețeta după preferințe adăugând un praf de sare, un îndulcitor sau aroma preferată.

Cantitățile exacte ale ingredientelor pe care eu le-am folosit, le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

migdale crude

Cum alegem migdalele pentru lapte de migdale

Laptele de migdale de casă se face cu migdale crude . Dacă găsiți migdale organice, e și mai bine.

Nu folosiți pentru lapte migdale prăjite, coapte sau sărate, deoarece uleiul și sarea ajungând în lapte îi vor modifica aroma. În plus, migdalele coapte sunt uscate, deshidratate și din ele nu veți obține o băutură foarte cremoasă.

Cum facem lapte de migdale acasă - rețeta pas cu pas

Laptele de migdale făcut în casă are 3 etape de preparare: înmuiere, amestecare și strecurare. Rețea e foarte ușoară și am detaliat-o mai jos, pas cu pas:

migdale crude puse la hidratat in apa

1. Puneți migdalele într-un castron și turnați peste ele apă cât să le acopere foarte bine. Lăsați-le la hidratat peste noapte. Cu cât sunt mai bine hidratate, cu atât mai cremos va fi laptele.

migdale in sita clatite cu apa rece

2. A doua zi, scurgeți migdalele de apa în care au stat și le clătiți bine cu apă proaspătă.

apa turnata in blender peste migdale

3. Puneți migdalele în vasul blenderului, adăugați apa (eu am pus 800 ml) și sarea. Opțional, tot acum puneți curmale sau alt îndulcitor și vanilia.

lapte de migdale la blender

4. Pulsați întrerupt de 2-3 ori până când se zdrobesc migdalele, apoi mixați continuu la putere medie până se formează un amestec omogen alb și opac.

stoarcere lapte de migdale

5. Strecurați lichidul obținut printr-o sită foarte deasă în care puneți tifon în 3-4 straturi. Eu am folosit un săculeț prin care strecor brânza de vaci.

sticla cu lapte de migdale pastrata la frigider

6. Lichidul strecurat este laptele de migdale. Dacă nu îl consumați imediat, păstrați-l la frigider până la 3 zile.

La ce se folosește laptele de migdale

Laptele de migdale se consumă ca atare, se adaugă în ceai sau cafea sau se poate încorpora în alte preparate dulci sau sărate ca înlocuitor al laptelui obișnuit.

Îl puteți folosi de exemplu pentru a face un delicios griș cu lapte sau orez cu lapte, la prăjitura de post cu bulion sau, în varianta sărată, puteți face cu el sosul bechamel pentru o lasagna de post cu ciuperci.

Vă las mai jos 4 idei de băuturi reconfortante la care să folosiți laptele de migdale proaspăt preparat:

  • Lapte de aur cu turmeric
    Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
  • Cacao caldă - un miracol într-o ceaşcă
    Cacao caldă - o băutură minune
  • Lapte cu caramel, miere si scortisoara
    Lapte cu caramel, miere şi scorţişoară
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

Ce facem cu pulpa de migdale rămasă?

După prepararea laptelui de migdale veți rămâne cu o cantitate consistentă de pulpă de migdale măcinată. Este foarte valoroasă și se poate folosi în multe moduri, așa că nu o aruncați!

Pulpa de migdale rămasă se usucă în cuptor, la 100 de grade pentru aprox. 60-90 de minute pentru a elimina umiditatea.

pulpa de migdale macinate la uscat in cuptor

Apoi se poate măcina în blender până la o granulație foarte fină, obținând astfel o făină de migdale perfectă pentru a fi încorporată de exemplu într-un blat de tort cu migdale sau în câteva fursecuri cu migdale.

Mie îmi place să o păstrez așa, ușor granulată într-un borcan cu capac și să o presar peste iaurt, peste înghețată sau să o pun în bolul cu porridge pentru micul dejun.

Pulpa de migdale macinate

Mai puteți folosi migdalele mărunțite ca decor pentru prăjituri și torturi de casă sau o puteți integra de exemplu în rețeta de salam de biscuiți sau în orice rețetă care cere miez de nucă măcinat.

Cum se păstrează laptele de migdale

E de preferat să consumați laptele de migdale proaspăt, imediat după preparare și la cât de ușor se face, chiar nu este nevoie să faceți în plus.

Dacă totuși ați făcut mai mult, laptele de migdale se poate păstra la frigider până la 3 zile într-o sticlă cu capac.

Lapte de migdale

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Cu cât lăsați migdalale mai mult la înmuiat, cu atât veți obține un lapte mai cremos. Dacă e foarte cald în bucătărie e de preferat să acoperiți vasul și să îl păstrați la frigider.
  • Puteți face laptele oricât de concentrat sau de diluat vă place. Raportul cel mai uzual de migdale la apă este de 1:4 pentru o consistență medie.
  • Dacă nu îl consumați imediat, ci îl păstrați la frigider, e bine să agitați sticla înainte de folosire deoarece particulele mai grele din migdale se depun la fundul recipientului.

Întrebări frecvente

Pot folosi laptele de migdale în rețete care cer lapte obișnuit?

Da, laptele de migdale poate fi folosit ca substitut pentru laptele obișnuit în majoritatea rețetelor.

Laptele de migdale făcut acasă are aceleași valori nutriționale ca cel cumpărat din magazin?

Laptele de migdale făcut acasă conține mai multe nutrienți și are mai puțini aditivi decât varianta cumpărată din magazin.

Laptele de migdale are gluten?

Migdalele în sine nu conțin gluten, așa că laptele de migdale făcut acasă, doar din migdale proaspete și apă este și el un produs complet fără gluten. Pentru laptele de migdale cumpărat din magazine, este important să verificați eticheta, deoarece unele produse pot fi fabricate în instalații care procesează și alte ingrediente care conțin gluten.

Câte calorii are laptele de migdale?

Laptele de migdale neîndulcit, făcut în casă, în proporția de 1:4 (1 parte migdale și 4 părți apă) are aproximativ 30 de kilocalorii la un pahar de 200 ml. Pentru laptele de midale cumpărat valorile nutriționale pot fi diferite de la marcă la marcă și le găsiți scrise pe eticheta produsului.

Alte băuturi sănătoase de casă

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Sirop de catina cu miere
    Sirop de cătină cu miere - Rețetă naturală la rece, perfectă pentru imunitate
  • Şodou - leacul bunicii pentru durerile în gât
    Şodou - leacul bunicii pentru durerile în gât
  • Ceai de ghimbir
    Ceai de ghimbir
  • Suc de sfeclă roșie cu morcov
    Suc de sfeclă roșie cu morcov și mandarine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sticla si cana cu lapte de migdale

Cum să faci lapte de migdale acasă - 2 ingrediente și 10 minute!

Cum să faci lapte de migdale acasă cu 2 ingrediente în 10 minute! Controlați conținutul de zahăr, concentrația și aromele după preferințe!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender
blender

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g migdale crude
  • 500-900 ml apă (după cât de concentrat doriți să fie laptele)
  • un praf de sare
  • 1-2 curmale mici opțional (opțional, sau alt îndulcitor)
  • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți migdalele într-un castron și turnați peste ele apă cât să le acopere foarte bine. Lăsați-le la hidratat peste noapte. Cu cât sunt mai bine hidratate, cu atât mai cremos va fi laptele.
    migdale crude puse la hidratat in apa
  • A doua zi, scurgeți migdalele de apa în care au stat și le clătiți bine cu apă proaspătă.
    migdale in sita clatite cu apa rece
  • Puneți migdalele în vasul blenderului, adăugați apa (eu am pus 800 ml) și sarea. Opțional, tot acum puneți curmale sau alt îndulcitor și vanilia.
    apa turnata in blender peste migdale
  • Pulsați întrerupt de 2-3 ori până când se zdrobesc migdalele, apoi mixați continuu la putere medie până se formează un amestec omogen alb și opac.
    lapte de migdale la blender
  • Strecurați lichidul obținut printr-o sită foarte deasă în care puneți tifon în 3-4 straturi. Eu am folosit un săculeț prin care strecor brânza de vaci.
    stoarcere lapte de migdale
  • Lichidul strecurat este laptele de migdale. Dacă nu îl consumați imediat, păstrați-l la frigider până la 3 zile.
    sticla cu lapte de migdale pastrata la frigider
  • Pulpa de migdale rămasă după strecurarea laptelui o puneți într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și o uscați în cuptor la 100 de grade pentru aprox. 60-90 de minute.
    pulpa de migdale macinate la uscat in cuptor
  • După răcire, păstrați migdalele măcinate într-un borcan și folosiți-o ca topping pentru iaurt sau porridge sau ca ingredient pentru fursecuri, prăjituri, smoothies, etc.
    pulpa de mogdale pastrata in borcan

Bine de știut:

  • Cu cât lăsați migdalale mai mult la înmuiat, cu atât veți obține un lapte mai cremos. Dacă e foarte cald în bucătărie e de preferat să acoperiți vasul și să îl păstrați la frigider.
  • Puteți face laptele oricât de concentrat sau de diluat vă place. Raportul cel mai uzual de migdale la apă este de 1:4 pentru o consistentă medie.
  • Dacă nu îl consumați imediat, ci îl păstrați la frigider, e bine să agitați sticla înainte de folosire deoarece particulele mai grele din migdale se depun la fundul recipientului.
Nutrition Facts
Cum să faci lapte de migdale acasă - 2 ingrediente și 10 minute!
Amount per Serving
Calorii
28
% Daily Value*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
0.2
g
0
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie vegan cu banane
    Smoothie vegan cu banane, portocale și turmeric
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
6 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.