• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Ceai de fructe goji cu lămâie

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 27 iul. 2022 · Publicată: 3 apr. 2014 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 19 comentarii
194 shares
Mergi la rețetă

Începe-ți dimineața cu un ceai de fructe goji cu lămâie pentru a-ți păstra tonusul și starea de bine pe tot parcursul zilei!

pahar cu ceai de fructe goji cu lamaie si frunze de menta

Modul în care ne începem dimineţile este foarte important pentru starea noastră de bine pe parcursul întregii zile. Să încercăm, aşadar să începem ziua hidratându-ne cu un ceai deosebit de fin din fructe goji , pe care nu întâmplător tibetanii le numesc "fructele fericirii" 😉

Vă recomand să încercaţi şi ceaiul de turmeric cu miere de albine. E foarte bun, atât dacă sunteţi la dietă, dar şi în sezonul rece, ca adjuvant împotriva răcelilor.

Mergi direct la:
  • De ce să consumi ceai de fructe goji?
  • Alte idei de rețete cu fructe goji
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Alte băuturi sănătoase pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

De ce să consumi ceai de fructe goji?

Fructele goji sunt cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare. Ele sunt de asemenea foarte bogate în vitaminele C, B1, B2, E, minerale, oligoelemente  şi aminoacizi. Dacă le folosești la ceai, prelucrarea termică este minimă și ai parte de toate aceste beneficii în cel mai simplu și mai rapid mod. În plus, goji devin moi când în apa fierbinte și sunt foarte ușor de digerat.

Alte idei de rețete cu fructe goji

De când am aflat despre beneficiile fructelor goji, am căutat noi moduri de a le introduce mai des în alimentație. Astfel, am făcut cele mai delicioase fursecuri cu goji, am descoperit că dau gust, culoare și aromă într-o limonadă cu goji, le-am pus și într-o pâine dulce pentru micul dejun şi le-am încercat chiar și într-un gem de goji care mi-a plăcut foarte mult.

bauturi sanatoase

Ingrediente

  1. fructe goji
  2. lămâie
  3. miere de albine sau alt îndulcitor
  4. mentă
  5. apă plată sau filtrată

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

  • Aduceți apa la temperatura de fierbere.
  • Puneți într-o cană: fructele goji, mierea și feliile de lămâie.
  • Turnați apa fierbinte în cană și lăsați deoparte timp de 8-10 minute
  • Decorați cu frunze de mentă și beți ceaiul cât e proaspăt.
  • La final e bine sa consumați și fructele hidratate, sunt delicioase și aduc un plus de antioxidanți.

Alte băuturi sănătoase pe care să le încercați

  • Lapte de aur cu turmeric
    Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
  • Ceai de ghimbir
    Ceai de ghimbir
  • Cacao caldă - un miracol într-o ceaşcă
    Cacao caldă - o băutură minune

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pahar cu ceai de fructe goji cu lamaie si frunze de menta

Ceai de fructe goji

Începe-ți dimineața cu un ceai de fructe goji cu lămâie pentru a-ți păstra tonusul și starea de bine pe tot parcursul zilei!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 30 g fructe goji
  • 2-3 felii de lămâie
  • 1 linguriță miere de albine (sau alt îndulcitor)
  • 300 ml de apa (plată sau filtrată)
  • câteva frunze de mentă

după gust mai puteți adăuga:

  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • un pliculet de ceai verde sau negru
  • putin ghimbir pudra sau proaspat ras
  • coaja macinata de portocala

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aduceți apa la temperatura de fierbere.
  • Puneți într-o cană: fructele goji, mierea și feliile de lămâie.
  • Turnați apa fierbinte în cană și lăsați deoparte timp de 8-10 minute
  • Decorați cu frunze de mentă și beți ceaiul cât e proaspăt.
  • La final e bine sa consumați și fructele hidratate, sunt delicioase și aduc un plus de antioxidanți.
Nutrition Facts
Ceai de fructe goji
Amount per Serving
Calorii
3
% Daily Value*
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Zahăr
 
1
g
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
ceai de goji cu lamaie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
194 shares

Comentarii

  1. steriana a zis

    noiembrie 22, 2024 at 9:38 pm

    5 stars
    Buna ziua doamna Iuliana
    Multumesc pentru retetele dumneavoastra ,tot ce am incercat pina acum au fost foarte bune
    Asa cum a-ti spus toti ar trebuie sa avem in gradina noastra un pui de gojii ,al mea are deja 10 anisori si produce pina iarna
    In primii doi ani eu l-am acoperit fii foarte frig (Canada-40 ) dar in urmatorii ani totul a decurs normal ,
    Fructele sale eu le congelez ,intrebarea mea este a -ti folosit pentru ceai si gojii congelate sau proaspete
    Multumesc frumos si va doresc multa sanatate cai mai buna decit toate si la cit mai multe retete

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 23, 2024 at 8:02 am

      Da, puteți face ceai și cu goji proaspete sau congelate. Pe cele congelate le puneți direct așa în apă clocotită, nu e nevoie să le decongelați înainte. Mulțumesc și eu foarte mult pentru mesaj și pentru gândurile bune. Sănătate și numai bine vă doresc!

      Răspunde
      • steriana a zis

        noiembrie 25, 2024 at 8:59 pm

        5 stars
        Multumesc ,multa sanatate

        Răspunde
  2. Goji Bio Brasov a zis

    ianuarie 22, 2018 at 11:28 am

    Fructele de Goji sunt foarte benefice pentru organism, de aceea fiecare dintre noi ar trebui să deținem arbuști de Goji în gradina pentru a ne bucura de beneficiile fructelor proaspete pe tot parcursul verii. Nu sunt greu de cultivat si îngrijit, iar cu ajutor specializat si sfaturi utile oricine poate creste un copacel „de sanatate”.

    Răspunde
  3. Cristina a zis

    noiembrie 06, 2016 at 1:25 pm

    Deci bem ceaiu dimineata si seara cate o cana inainte de maincare sau dupa

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 06, 2016 at 10:36 pm

      Nu conteaza, il poti bea oricand, pana la 4 cesti pe zi.

      Răspunde
  4. delia a zis

    martie 03, 2016 at 11:35 am

    Face ceva daca mananci dupa ce bei ceaiul

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 03, 2016 at 11:49 am

      Nu face nimic, poti manca linistita 🙂

      Răspunde
  5. Ion Burciu a zis

    ianuarie 14, 2016 at 8:15 pm

    Vă rog să-mi spuneți câte câte căni se recomandă să fie bute zilnic ? Este corect să se bea și seara ?
    Mulțumesc !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 14, 2016 at 8:28 pm

      Puteti bea 3-4 cani pe zi si da, se poate bea si seara deoarece nu afecteaza somnul.

      Răspunde
      • Ion Burciu a zis

        ianuarie 14, 2016 at 10:25 pm

        Doamna Iuliana,mă surprinde promtitudinea răspunsului Dvs.Mulțumesc ! Vă mai întreb încă ceva,și gata,nu o să vă mai deranjez : Cele 30 fructe goji uscate,cântăresc cam 4g.Am citit alte comentarii în care se recomandă peste 10g,chiar 50g. pe zi.Ați constatat Dvs.că sunt suficiente cele 4g,pentru o cană de 300ml ? Eu,cred că Dvs.când ați specificat acea cantitate,ați avut un temei serios,dar mi-ar face plăcere să-mi mai întăriți încă odată ”oferta” Dvs. Fiți binecuvântată ! P.S. și încă ceva; eu folosesc și un medicament antiagregant(clopidogrel),credeți că ar fi bine ca în perioada folosirii ceaiului să renunț la medicament ?

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          ianuarie 14, 2016 at 10:43 pm

          Nefiind medic, m-am documentat pe internet si pentru a evita orice riscuri, am preferat sa iau in considerare cantitatea minima de fructe goji. Daca beti 4 ceaiuri pe zi, asta inseamna 12 g de goji pe zi, ceea ce se afla in intervalul recomandat si pe alte site-uri. Nu cunosc interactiunile cu medicamente. Ca sa fiti sigur, cred ca ar trebui sa intrebati un medic sau un farmacist despre acest lucru. Multa sanatate va doresc!

          Răspunde
          • Ion Burciu a zis

            ianuarie 15, 2016 at 2:05 pm

            Am înțeles !
            Domnul sa va indrepte inima spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos! (2Tes.3:5)

  6. alina a zis

    ianuarie 03, 2015 at 9:13 pm

    Super bun ceaiul , consum zilnic. Sanatos!!!

    Răspunde
  7. Laura a zis

    noiembrie 27, 2014 at 6:21 pm

    Este delicios !!!

    Răspunde
  8. ghita lucretia a zis

    noiembrie 16, 2014 at 10:28 pm

    l-am incercat e minunat

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 17, 2014 at 8:10 am

      ma bucur ca ti-a placut, Lucretia! 🙂

      Răspunde
  9. Ingrid a zis

    aprilie 03, 2014 at 1:34 pm

    Nu stiu cum o fi ceaiul, dar fotografia este fooarte reusita! Te imbie!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 03, 2014 at 9:17 pm

      Ceaiul e fin, nu foarte aromat si usor dulceag. Si fotogenic 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.