Fructele goji, destul de puţin cunoscute la noi, sunt folosite în Tibet de mai bine de 2000 de ani. Numite şi "elixirul tinereţii", goji sunt un cadou de la natură: o sursă importantă de vitamina C, minerale, polizaharide, aminoacizi, uleiuri esențiale și alte elemente importante în păstrarea sănătăţii noastre. Goji întăreşte sistemul imunitar, echilibrează glicemia şi protejează ficatul.
Gemul de goji are o aromă subtilă, este delicat, are o culoare minunată şi se face foarte uşor, o să vedeţi! 😉
Mod de preparare pentru rețeta de gem de goji
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 5 linguri cu fructe goji
- 350 ml apa
- 1 plic cu gelatina
- indulcitor dupa gust (eu folosesc xilitol)
- sucul de la o jumatate de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie intreaga
Instrucțiuni de preparare
- goji se lasa cam 30 de minute la inmuiat in apa cat sa le acopere bine
- se scurge apa si se pun la fiert in apa curata, cu zeama de lamaie si indulcitor dupa gust
- cand fructele sunt moi, se da vasul deoparte si se adauga coaja rasa de lamaie
- gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece, apoi se incalzeste la bain marie pana devine lichida si omogena
- se toarna gelatina, se amesteca si se lasa gemul sa se raceasca complet
- se paseaza cu blenderul cat doriti de fin (eu nu l-am vrut sa fie chiar pasta, am lasat si bucati de fructe intregi)
- chiar daca pare prea lichid, nu va speriati, se va intari frumos cand il bagati la frigider
- se pastreaza la rece, in borcan cu capac
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mie mi s-a părut ca aroma cojii de lămâie se îmbină cel mai bine cu cea a fructelor goji. Daca nu vă place, o puteți înlocui cu o păstaie de vanilie sau esența de vanilie.
Sper că v-am convins să încercaţi reţeta. Sunt convinsă că o să vă placă, chiar dacă nu urmaţi dieta Dukan.
Mie îmi place foarte mult aroma gemului de goji. Îl folosesc la aromatizarea budincii din făină de ovăz, a grisului cu lapte, la clătite și la brioșe. Şi sigur îmi mai vin şi alte idei 😉
Poftă bună!
pansy
Ce frumusele sunt vasele de prezentare ! Unde le-ai cumparat ?
Iuliana
Le-am primit cadou, fac parte dintr-un set cu mai multe chestii micute pentru masa 🙂