• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Tocăniță de cartofi cu ardei copți

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 21 nov. 2023 · Publicată: 25 iul. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
773 shares
Mergi la rețetă

Încercați astăzi această rețetă de tocăniță de cartofi cu ardei copți. Este o mâncare de post simplă, delicioasă și sățioasă!

Astăzi unii dintre voi țin post - aici mă includ și pe mine - așadar v-am adus o rețetă ieftină și ușor de făcut, numai bună pentru o astfel de zi.

Chiar dacă poate nu e vremea lor când citiți rețeta aceasta, cu siguranță aveți prin congelator o pungă de ardei copți pusă la păstrare care abia așteaptă să fie transformată în ceva bun.

Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Mergi direct la:
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu ardei copți
  • Mod de preparare tocăniță de cartofi cu ardei copți
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Întrebări frecvente

Se poate face tocănița și cu ardei copți congelați?

Da, va fi la fel de bună și cu ardei congelați. Înainte de gătire, trebuie să lăsați ardeii să se dezghețe peste noapte la frigider sau la temperatura camerei.

Cum se păstrează tocănița de ardei copți

Puteți face mai multe porții și o păstrați la frigider, în vase cu capac până la 4 zile. Pentru servire o încălziți în cuptor sau la microunde.

Alte rețete cu ardei copți

Ardeii copți sunt delicioși și dau un gust deosebit chiar și celor mai banale mâncăruri, cum ar fi o biată tocăniță, o porție de paste, de orez sau o salată.

Despre supa cremă de ardei copți v-am povestit deja, sper că ați încercat-o și că v-a plăcut. Am mai povestit cândva pe blog și despre pasta de năut cu ardei copți care ne salvează în mod delicios micul dejun sau cina.

Tot în zilele de post mai fac și tocăniță de ardei copți cu mămăliguță. Rețeta e oarecum asemănătoare cu cea de astăzi, doar că nu are cartofi. Puteți vedea mai jos rețeta video postată pe canalul meu de YouTube .

Sunt atâtea rețete gustoase în care putem strecura ardeii copți! Stați pe-aproape, mai urmează! 😉

Vă recomand să încercați și rețeta mea de musaca de post cu ciuperci. O să vă placă mult! 😉

Mod de preparare tocăniță de cartofi cu ardei copți

Mare lucru nu e de povestit despre tocănița asta, e foarte ușor de făcut mai ales dacă aveți ardeii copți dinainte.

Atâta doar aș zice, că e parcă mai gustoasă și mai arătoasă dacă folosiți ardei kapia sau cu ardei grași roșii. Cei verzi au coaja mai subțire și sunt potriviți mai degrabă pentru rețeta de ardei umpluți cu orez și legume.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tocăniță de cartofi cu ardei copți

Tocăniță de cartofi cu ardei copți

Tocăniță de cartofi cu ardei copți, o rețetă de simplă, ieftină și delicioasă. O bucurie pentru toată familia!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4-5 ardei copți (de preferat kapia sau ardei gras roșu)
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 3 cartofi
  • 3 roșii cărnoase (bine coapte (sau roșii din conservă))
  • 50 ml de ulei
  • 1 frunză de dafin
  • puțin cimbru uscat sau proaspăt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le 2-3 minute în puțin ulei.
  • Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați cartofii tăiați cuburi, frunza de dafin, cimbrul, puțină sare și 200 ml de apă.
  • Lăsați totul la fiert la foc mediu și amestecați din când în când.
  • Când cartofii sunt aproape fierți, puneți roșiile proaspete pasate (sau conserva de roșii) și ardeii copți tăiați bucăți sau fâșii.
  • Potriviți gustul de sare și piper și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic până când cartofii sunt gata.
  • Serviți tocănița de cartofi cu ardei copți caldă sau rece, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Nutrition Facts
Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Amount per Serving
Calorii
198
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Carbohidrați
 
27
g
9
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tocăniță de cartofi cu ardei copți

Hei, dragilor, așa-i că e ușoară și frumoasă rețeta de azi? Vă doresc poftă bună la tocănița de cartofi cu ardei copți!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
773 shares

Comentarii

  1. Adriana a zis

    iulie 25, 2018 at 5:43 pm

    Ce bine arată!!! Eu vara fac destul de des tocăniță de cartofi si separat salată de ardei copți, dar niciodată n-am pus ardeii copți în tocăniță! La cât de bine arată farfuria ta sigur am să încerc această tocăniță!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 25, 2018 at 7:41 pm

      Multumesc, Adriana! Sa o incerci, sunt sigura ca o sa-ti placa combinatia 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.