• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aperitive

Aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 26 mart. 2025 · Publicată: 1 iun. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
102 shares
Mergi la rețetă

Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!

Nu știu alții cum sunt, dar mie vara îmi vin unele dintre cele mai bune idei! Căldura de afară - eventual și cea din casă - mă provoacă să găsesc cele mai simple și mai rapide idei de mâncăruri. Asta bineînțeles, fără a face compromisuri în privința calității ingredientelor și fără a sacrifica nimic din gustul gustul delicios pe care orice mâncare trebuie să îl aibă. Exact așa s-a întâmplat și cu rețeta aceasta de bărcuțe din frunze de andive umplute cu cremă de brânză și somon afumat.

aperitiv cu andive si somon afumat

Pentru acest aperitiv rapid și delicios nici măcar nu trebuie să aprindem aragazul. În 15 minute am terminat toată treaba și gata, pot sa ne bată la ușă cei mai neașteptați și cei mai pretențioși musafiri, suntem pregătiți să facem față cu succes! Nu ne rămâne decât să urmărim cât de repede dispar bărcuțele acestea de pe platou! 😉

Ingrediente pentru acest aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

Am învățat în timp că alegerea celor mai proaspete și mai bune ingrediente asigură succesul oricărei rețete, fie ea simplă sau mai complexă. Dar mai cu seamă la rețetele simple, care au practic doar 2-3 ingrediente, calitatea acestora e determinantă, așa că să le luăm puțin pe rând:

  • andivele - se găsesc la raftul cu salate al oricărui magazin mare. Alegeți andive proaspete, cu frunze albe care sunt unite în partea de sus și care nu au pete, zgârieturi, urme de lovire, etc. Frunzele andivelor sunt foarte crocante și ușor amărui, dar tocmai de aceea se potrivesc de minune în multe aperitive și salate. Deoarece mare parte din gustul amar al andivelor este concentrat în cotor, e bine să îl îndepărtați înainte de a vă apuca de treabă. Apoi pur și simplu desfaceți cu grijă frunzele fragede una câte una.
  • somon afumat - îl găsiți la orice pescărie care se respectă. Alegeți file de somon la folie, pentru că acesta este deja feliat foarte subțire, exact cum ne trebuie în rețeta de astăzi.
  • crema de brânză - orice cremă de brânză fină va fi la fel de bună în rețeta aceasta. Pentru că somonul afumat este suficient de gras, puteți alege o cremă de brânză cu un conținut redus de grăsimi, ca să mai echilibrați puțin lucrurile.
  • partea albă și fragedă de la o ceapă verde și puțin mărar proaspăt vor face minuni cu crema noastră de brânză, iar o frunzuliță de mărar e decorul cel mai simplu și cel mai potrivit pentru acest aperitiv cu andive.
andive

Alte rețete cu somon afumat pe care veți dori să le încercați

Dacă iubiți și voi somonul afumat la fel de mult ca mine, atunci cu siguranță sugestiile de mai jos vă vor face cu ochiul și vă vor tenta să le încercați cu prima ocazie:

  • cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
  • tartine cu somon afumat și ouă de prepeliță
  • clătite cu brânză și somon afumat

Iar aici găsiți 7 idei de aperitive cu pește și fructe de mare numai bune pentru sărbători și aniversări în familie. Aceste bărcuțe cu andive, cremă de brânză și somon pe care le pregătim astăzi, vor arata minunat alături de restul aperitivelor de pe platou 😉

aperitiv cu andive si somon afumat

Mod de preparare aperitiv cu andive și somon afumat

Modul de preparare pentru aperitivul cu andive este extrem de simplu. Începem prin a pregăti crema de brânză pe care o amestecăm puțin cât să se desfacă, apoi îi adăugăm ceapa tocată foarte mărunt, jumătate din cantitatea de somon afumat tăiat fin și mărar proaspăt. Asezonăm cu sare și piper după gust, ținând cont, totuși, că somonul afumat este și el sărat.

Cu această pastă umplem frunzele crocante de andive, iar peste ea așezăm fâșii de somon afumat și frunze de mărar.

Extra-sfat: când pregătiți crema de brânză, păstrați pentru decor cele mai întregi fâșii de somon și cele mai frumoase frunze de mărar 😉

Cum se păstrează acest aperitiv cu andive și somon afumat

Puteți pregăti acest aperitiv cu câteva ore înainte de servire. Așezați-l pe un platou, acoperiți-l cu folie alimentară ca să nu se usuce și păstrați-l la frigider.

E bine să îl scoateți din frigider cu 10-15 minute înainte de a-l duce la masă pentru ca brânza să aibă timp să se acomodeze cu temperatura. De asemenea, e de preferat ca mărarul pentru decor să îl puneți exact înainte să duceți platoul la masă ca să arate cât mai verde și mai proaspăt.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

aperitiv cu andive si somon afumat

Aperitiv cu andive și somon afumat

Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 andive mici (cam 12 frunze)
  • 100 g somon afumat
  • 150 g cremă de brânză
  • 1 fir ceapă verde
  • puțin mărar proaspăt
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați fin partea albă de la o ceapă verde, 50 g de somon și câteva frunze de mărar. Puneți-le peste crema de brânză și amestecați. Gustați și adăugați sare și piper după gust.
  • Umpleți frunzele de andive cu crema pregătită mai sus.
  • Decorați cu fâșii se somon afumat și frunze de mărar proaspăt.
  • Păstrați aperitivul la frigider până la servire.
Nutrition Facts
Aperitiv cu andive și somon afumat
Amount per Serving
Calorii
164
% Daily Value*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
47
mg
16
%
Carbohidrați
 
3
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
aperitiv cu andive si somon afumat

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
102 shares

Comentarii

  1. Doru a zis

    mai 25, 2025 at 10:36 am

    5 stars
    Ştiu că există termeni folosiţi mai mult sau mai puţin corect. Exemplu în loc de APERITIVE (care se foloseşte la băuturi) nu este mai adcvat termenul de ANTREURI ?. Alt termen este CIORBA (preferabil), care se face cu BORŞ (lichidul cu care se face ciorba). Este greşit Ciorbă de lobodă în loc de Borş de lobodă? Întreb. Cu stimă şi succes în acest mediu foarte mult disputat.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 25, 2025 at 4:43 pm

      Termenul „aperitive” se referă la gustările care se servesc înainte de masă, iar „antreu” este mai potrivit pentru felul principal. În ceea ce privește „ciorbă” și „borș”, „ciorbă de lobodă” este termenul corect, iar „borș de lobodă” face referire la lichidul folosit pentru acrirea ciorbei. Ambele variante sunt corecte în funcție de context, dar „ciorbă de lobodă” este mai frecvent utilizată.

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.