• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 17 feb. 2025 · Publicată: 17 feb. 2025 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
6 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Iubim mucenicii, nu-i așa? Ei bine, acești mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic sunt o variantă modernă și absolut irezistibilă a desertului tradițional de 9 Martie. Cu un aluat pufos, aromat cu vanilie și coajă de lămâie, îmbogățit cu fulgi de ciocolată și decorat cu fistic crocant, acești mucenici sunt un răsfăț de sărbătoare.

șase mucenici cu ciocolata si fistic asezati pe gratar de racire

Dacă sunteți fani ai cozonacului pufos, acești mucenici sigur vor fi pe placul vostru. Aluatul este foarte asemănător cu cel al cozonacului economic cu rahat și cacao , dar sunt mai ușor de modelat și nu necesită umplutură. În plus, fulgii de ciocolată adăugați în aluat rămân crocanți și aduc un gust intens de cacao. Iar dacă îi finisați cu miere, ciocolată topită și fistic, veți obține un desert rafinat, numai bun de savurat alături de cei dragi.

Dar dacă nu sunteți amatori de inovații culinare, pe Bucate Aromate găsiți și rețeta de mucenici moldovenești tradiționali, cu miere și nucă sau rețeta de mucenici muntenești fierți în sirop.

mucenic din aluat de cozonac in sectiune ca sa se vada miezul pufos si picaturile de ciocolata
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 8-10 mucenici
  • Mod de preparare mucenici cu ciocolată și fistic - rețeta pas cu pas
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 8-10 mucenici

Din cantitățile de mai jos obțineți 8 mucenici mari sau puteți face 10 mucenici mai mici. Eu prefer să fac 8 mucenici ca să îi pot coace într-o singură tavă. Dacă faceți 10 mucenici, așezați-i în două tăvi și îi coaceți pe rând.

ingrediente listate cu etichete pentru aluat pufos de cozonac pentru mucenici cu ciocolata

Pentru aluatul pufos de cozonac

  • 650 g făină tip 000 - pentru mucenici pufoși alegeți făină specială pentru cozonac, cu procent mare de proteină.
  • 7 g drojdie uscată (Dr. Oetker) - eu prefer întotdeauna drojdia uscată instant pentru ușurința folosirii. Se amestecă direct cu făină, nu trebuie hidratată și nu mai aștept să se activeze. Dacă vreți să folosiți drojdie proaspătă, aveți nevoie de 25 g.
  • 3 gălbenușuri - ca și la aluatul de cozonac, folosim doar gălbenușurile, nu și albușurile.
  • 300 ml lapte (3.5% grăsime) - trebuie să fie călduț, nu fierbinte, pentru activarea drojdiei.
  • 120 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon - pentru aromă naturală de vanilie
  • 5 g sare - intensifică aromele, nu o omiteți!
  • 40 g unt - cu 82% grăsime, topit și răcit.
  • 30 ml ulei - ajută la elasticitatea aluatului, făcându-l mai ușor de modelat.
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 100 g fulgi (picături) de ciocolată - alegeți termostabilă, trebuie să găsiți această indicație pe etichetă. Aceasta nu se topește și nu curge în cuptor, iar după răcire redevine crocantă și delicioasă.
ingrediente listate cu etichete pentru decor (topping) mucenici cu ciocolata din aluat de cozonac

Pentru finisare

  • 1 gălbenuș + 1 lingură lapte - pentru un luciu frumos la copt.

Notă: Puteți unge cozonacii și cu un ou bătut, dacă vreți să folosiți și albușul, și gălbenușul, dar dacă folosiți doar gălbenuș și lapte, culoarea va fi mai profundă și mai lucioasă.

Opțional - pentru decor

  • 50 g miere de albine
  • 70 g fistic mărunțit - poate fi crud sau copt.
  • 50 g ciocolată + 1 lingură ulei - pentru glazura de ciocolată topită.

Notă: Dacă vreți mucenici doar cu miere sau doar cu ciocolată topită, dublați cantitățile de mai sus.

Mod de preparare mucenici cu ciocolată și fistic - rețeta pas cu pas

Pregătirea aluatului de cozonac

faina pentru cozonac cernuta in bol

1. Cerneți făina în vasul în care veți frământa. Adăugați drojdia uscată sarea și amestecați. Dacă folosiți drojdie proaspătă trebuie hidratată în puțin lapte călduț și lăsată să se activeze.

amestec de galbenusuri si lapte pentru aluat de cozonac

2. În alt vas bateți cu un tel gălbenușurile împreună cu zahărul tos, zahărul Bourbon și sarea. Apoi încorporați laptele ușor călduț, untul topit și răcit, uleiul și coaja de citrice.

lichide turnate peste faina pentru framantarea aluatului de cozonac pentru reteta de mucenici

3. Începeți să frământați la mână sau la robot , turnând puțin câte puțin din amestecul de mai sus până se leagă aluatul. Frământați 10 minute la robot sau 20 de minute la mână.

aluat de cozonac cu fulgi de ciocolata pentru prepararea mucenicilor

4. În ultimul minut adăugați fulgii de ciocolată și frământați încă puțin ca să se încorporeze uniform.

Dospire

aluat de cozonac pentru mucenici dospit in cuptor in vas acoperit cu folie de plastic

5. Acoperiți aluatul cu folie alimentară sau cu un prosop și lăsați-l să dospească până când își dublează volumul (depinde mult de temperatură).

aluat de cozonac cu picaturi de ciocolata impartit in 8 parti egale pentru mucenici

6. Răsturnați aluatul pe blatul de lucru uns cu puțin ulei și îl împărțiți în 8 părți egale cărora le dați formă de bilă. Lăsați-le deoparte pentru 15 minute, acoperite cu un prosop ca să nu se usuce.

Important: pentru mine, cea mai eficientă dospire este cea făcută în cuptor, pentru că durează mai puțin. Aluatul și-a dublat volumul în 60 de minute. Dacă îi dospiți la temperatura camerei, e posibil să dureze mai mult, poate 90 de minute.

Modelarea mucenicilor

cum se modeleaza mucenicii pentru 9 martie in forma cifrei 8

7. Luați fiecare bucată de aluat și o întindeți într-un sul de aprox. 40 cm lungime. Uniți capetele sulului și răsuciți aluatul în forma cifrei 8.

mucenici asezati in tava si acoperiti cu servet pentru dospire

8. Pe măsură ce îi formați, așezați mucenicii în tavă, peste hârtie de copt, acoperiți-i cu un șervet și lăsați-i să dospească încă 60 de minute sau când până își dublează din nou volumul. Eu i-am dospit tot în cuptor.

Coacere

opt mucenici in tava unsi cu pensula cu galbenus de ou inainte de coacere

9. Înainte de coacere, ungeți fiecare mucenic cu un gălbenuș de ou subțiat cu puțin lapte.

opt mucenici mari, in tava, abia scosi din cuptor

10. Coaceți mucenicii timp de ~30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (căldură sus și jos sau treapta medie la cuptoarele pe gaz). Sunt gata când sunt frumos rumeniți.

Decorare

mucenici cu ciocolata unsi cu miere dupa coacere si presarati cu fistic maruntit

11. Cât sunt încă fierbinți, ungeți mucenicii cu miere și presărați-i cu nucă sau fistic mărunțit.

trei mucenici glazurati cu ciocolata topita si presarati cu fistic

12. Opțional, topiți ciocolata mărunțită împreună cu o lingură de ulei și lăsați-o să se prelingă peste mucenici. Presărați fistic mărunțit.

Cum se păstrează

  • Pentru că sunt făcuți din aluat de cozonac, cu multe grăsimi, acești mucenici cu ciocolată și fistic se păstrează moi timp de 2-3 zile la temperatura camerei, acoperiți cu folie alimentară sau într-un recipient cu capac.
  • Dacă ați făcut mai mulți, îi puteți congela după ce se răcesc, fără miere sau ciocolată topită. Când vreți să îi mâncați, îi lăsați să se decongeleze lent, peste noapte la temperatura camerei, apoi îi ungeți cu miere sau ciocolată și îi presărați cu fistic.
  • Dacă doriți mucenici calzi, îi puteți reîncălzi câteva minute în cuptor, în air fryer sau microunde.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Nu încălziți prea mult laptele - trebuie să fie doar călduț, nu fierbinte, ca să nu distrugă drojdia.
  • Adăugați picăturile de ciocolată la finalul frământării, ca să nu se spargă sau să păteze prea mult aluatul.
  • Frământați aluatul suficient, trebuie să fie elastic și neted, pentru a dezvolta rețeaua de gluten.
  • Lăsați mucenicii din aluat de cozonac să dospească foarte bine înainte de copt, aproape să își dubleze volumul - vor fi mai pufoși!
mucenic pufos cu aluat de cozonac uns cu miere si presarat cu fistic
mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de făină?

Recomand făina tip 000 pentru cea mai bună textură. Orice alt tip de faină va face aluatul mai dens, mucenicii nu vor fi pufoși.

Pot face aluatul cu o zi înainte?

Da, se poate lăsa la frigider peste noapte și modela dimineața.

Pot înlocui laptele cu apă?

Nu recomand, laptele oferă frăgezime și un gust mai bun.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • branzoaice in tava
    Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
  • coltunasi moldovenesti
    Colțunași moldovenești cu brânză și gem - rețeta cu cu aluat opărit
  • cornuri cu ciocolata
    Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt
  • Pascute cu branza dulce si stafide
    Păscuțe cu brânză dulce și stafide, cu aluat de cozonac

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

șase mucenici cu ciocolata si fistic asezati pe gratar de racire

Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic - rețetă pentru 9 Martie

Îți arăt pas cu pas cum să faci mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic - moi și aromați! Rețetă simplă, cu aluat pufos!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
dospire: 2 hours hours
Timp total: 3 hours hours
Număr de porții: 8 - 10 mucenici
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Ingrediente
 

aluat pufos de cozonac

  • 650 g făină (tip 000)
  • 7 g drojdie uscată instant (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml lapte (cu 3.5% grăsime)
  • 120 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • 5 g sare
  • 40 g unt cu 82% grăsime (topit și răcit)
  • 30 ml ulei
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 100 g fulgi de ciocolată (termostabilă)

deasupra

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură lapte

opțional

  • 50 g miere de albine
  • 70 g fistic
  • 50 g ciocolată
  • 1 lingură ulei

Instrucțiuni de preparare
 

pregătirea aluatului de cozonac

  • Cerneți făina în vasul în care veți frământa. Adăugați drojdia uscată sarea și amestecați. Dacă folosiți drojdie proaspătă trebuie hidratată în puțin lapte călduț și lăsată să se activeze.
    faina pentru cozonac cernuta in bol
  • În alt vas bateți cu un tel gălbenușurile împreună cu zahărul tos, zahărul Bourbon și sarea. Apoi încorporați laptele ușor călduț, untul topit și răcit, uleiul și coaja de citrice.
    amestec de galbenusuri si lapte pentru aluat de cozonac economic
  • Începeți să frământați la mână sau la robot , turnând puțin câte puțin din amestecul de mai sus până se leagă aluatul. Frământați 10 minute la robot sau 20 de minute la mână.
    lichide turnate peste faina pentru framantarea aluatului de cozonac pentru reteta de mucenici
  • În ultimul minut adăugați fulgii de ciocolată și frământați încă puțin ca să se încorporeze uniform.
    aluat de cozonac cu fulgi de ciocolata pentru prepararea mucenicilor

Dospire

  • Acoperiți aluatul cu folie alimentară sau cu un prosop și lăsați-l să dospească în cuptor sau la temperatura camerei timp de 60-90 minute sau până când își dublează volumul (depinde mult de temperatură).
    aluat de cozonac pentru mucenici dospit in cuptor in vas acoperit cu folie de plastic
  • Răsturnați aluatul pe blatul de lucru uns cu puțin ulei și îl împărțiți în 8 părți egale cărora le dați formă de bilă. Lăsați-le deoparte pentru 15 minute, acoperite cu un prosop ca să nu se usuce.
    aluat de cozonac cu picaturi de ciocolata impartit in 8 parti egale pentru mucenici

Formarea mucenicilor

  • Luați fiecare bucată de aluat și o întindeți într-un sul de aprox. 40 cm lungime. Uniți capetele sulului și răsuciți aluatul în forma cifrei 8.
    cum se modeleaza mucenicii pentru 9 martie in forma cifrei 8
  • Pe măsură ce îi formați, așezați mucenicii în tavă, peste hârtie de copt, acoperiți-i cu un șervet și lăsați-i să dospească încă 60 de minute sau când până își dublează din nou volumul.
    mucenici asezati in tava si acoperiti cu servet pentru dospire

Coacere

  • Înainte de coacere, ungeți fiecare mucenic cu un gălbenuș de ou subțiat cu puțin lapte.
    opt mucenici in tava unsi cu pensula cu galbenus de ou inainte de coacere
  • Coaceți mucenicii timp de ~30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (căldură sus și jos sau treapta medie la cuptoarele pe gaz). Sunt gata când sunt frumos rumeniți.
    opt mucenici mari, in tava, abia scosi din cuptor

Decorare

  • Cât sunt încă fierbinți, ungeți mucenicii cu miere și presărați-i cu nucă sau fistic mărunțit.
    mucenici cu ciocolata unsi cu miere dupa coacere si presarati cu fistic maruntit
  • Opțional, topiți ciocolata mărunțită împreună cu o lingură de ulei și lăsați-o să se prelingă peste mucenici. Presărați fistic mărunțit.
    trei mucenici glazurati cu ciocolata topita si presarati cu fistic

Bine de știut:

    • Nu încălziți prea mult laptele - trebuie să fie doar călduț, nu fierbinte, ca să nu distrugă drojdia.
    • Adăugați picăturile de ciocolată la finalul frământării, ca să nu se spargă sau să păteze prea mult aluatul.
    • Frământați aluatul suficient, trebuie să fie elastic și neted, pentru a dezvolta rețeaua de gluten.
    • Lăsați mucenicii din aluat de cozonac să dospească foarte bine înainte de copt, aproape să își dubleze volumul - vor fi mai pufoși!
    • Ppentru mine, cea mai eficientă dospire este cea făcută în cuptor, pentru că durează mai puțin. Aluatul și-a dublat volumul în 60 de minute. Dacă îi dospiți la temperatura camerei, e posibil să dureze mai mult, poate 90 de minute.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
6 shares

Comentarii

  1. Sanda M. a zis

    februarie 23, 2025 at 3:15 pm

    5 stars
    Am făcut dar nu cu ciocolată că nu am găsit ci cu stafide și cu migdale. Foarte mari și buni au ieșit o rețetă foarte bună. Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 24, 2025 at 7:09 am

      O idee foarte bună, sigur au fost grozavi și cu stafide. Mă bucur că v-au plăcut!

      Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.