O rețetă simplă de pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur, ideală pentru prânzuri în familie sau de luat la pachetul de la serviciu.
Asta chiar este una dintre cele mai banale reţete cu putinţă. Cred că oricine ştie să arunce câteva pulpe de pui în cuptor şi să le scoată de acolo când s-au rumenit. Ceea ce face diferenţa însă, sunt condimentele cu care "prăfuim" pulpiţele înainte de a le pune în tavă. Desigur, aici discuţia este foarte lunga şi combinaţiile infinite. Puteţi pune doar sare şi piper sau puteţi folosi un întreg mix de ierburi uscate şi măcinate care vor aromatiza irezistibil carnea și întreaga bucătărie odată cu ea 🙂
De data asta eu am folosit un mix de condimente pentru pui care conținea: oregano, pătrunjel, rozmarin, cimbru, piper negru, usturoi, ceapă, boia dulce şi muştar. Sincer, eu una n-aş fi avut răbdare să combin şi să macin atâtea, așa că mixul cumpărat a fost o opțiune bună. Lucrurile au fost mai simple, nu am mai avut de adăugat decât puţină sare și gata, gustul a fost perfect! 🙂
Alte rețete cu carne de pui pe care vă recomand să le încercați
Carnea de pui e poate cea mai iubită și cea mai accesibilă. Se gătește ușor și rapid și e mereu delicioasă. Vă las mai jos câteva rețete delicioase care sunt sigură că vor fi și pe gustul vostru. Sunt curioasă care o să vă placă mai mult! 🙂
- pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii
- pilaf de bulgur cu pulpe de pui
- pulpe dezosate cu condimente la cuptor
- pulpe în sos de bere neagră
Mod de preparare pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur
Ingrediente
Instrucțiuni de preparare
- Spălăm pulpele, le condimentăm pe toate părţile cu sare şi cu mixul de condimente şi le aşezăm într-o tavă care va merge la cuptor. Turnăm un fir subţire de ulei peste fiecare pulpă. Eu obişnuiesc să tapetez tava cu hârtie de copt ca să am cât mai puţin de frecat când ajung la spălatul vaselor. Dacă nu doriţi să folosiţi hârtie de copt, ungeţi tava cu puţin ulei.
- Băgaţi tava la cuptor la foc mediu (180 de grade). Sunt gata când sunt frumos rumenite, crocante la exterior, iar carnea e moale şi intră uşor furculiţa în ele. La mine a durat cam o ora şi 15 minute.
- Între timp curăţăm cartofii şi îi tăiem cuburi potrivite. Îi punem la fiert în apă rece în care am pus un vârf de linguriţă de sare. Sunt gata cam în 15-20 de minute, depinde de tipul de cartofi. Nu trebuie să fie prea moi, să nu se sfărâme.
- Se scurg cartofii de apă, se aşează lângă pulpele rumene şi aromate, se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă câteva cubuleţe de unt (sau se stropesc cu ulei de măsline). La final se presară totul cu pătrunjel proaspăt tocat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Puteţi printa reţeta de pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur pentru a o păstra la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
🙂 Sa stii ca nu e chiar asa simplu. Nu toata lumea stie sa arunce pulpele cum trebuie in cuptor. Mai sunt si cei care pana acum doar au mancat de la KFC si vor sa se apuce de gatit acasa. Asa ca reteta ta le va folosi 😉