Astăzi avem o reţetă pe cât de uşoară, pe atât de gustoasă: paste cu roşii uscate şi busuioc. E gata în 10, maxim 15 minute, depinde de timpul de fierbere al pastelor. Eu am folosit tagliatelle, dar la fel de bine cred că ar fi mers şi spiralele. Am profitat de ocazie să folosesc roşiile cherry uscate în cuptor de care m-am îndrăgostit şi care nu-mi lipsesc din frigider de când am descoperit cât de uşor se pot face acasă.
Reţeta de azi e atât de simplă, nu are decât câteva ingrediente, dar să ştiţi că savoarea ei depinde tocmai de calitatea acelor ingrediente. Nu ştiu dacă mi-ar fi plăcut pastele astea atât de mult dacă le făceam cu roşii uscate cumpărate. Probabil că nu. Dar cele uscate de mine sunt dulci-acrişoare, au ramas puţin moi în interior şi sunt atât de aromate! Plus că am folosit şi uleiul în care au stat ele în borcan. Altă minune şi uleiul ăsta! 😉
Aşa că vă sfătuiesc cu toată sinceritatea să aveţi măcar un borcan de roşii uscate de voi pus deoparte. Face toţi banii, mai ales la reţete simple şi rapide cum e cea de azi. Acum că tot s-a răcorit bine de tot afară e o adevărată plăcere să usuci roşii în cuptor, să fie cald în bucătărie şi să miroasă minunat a busuioc şi a puţin usturoi şi a roşii rumenite.
Pentru pastele de azi am cam jumulit un pic busuiocul de pe pervaz, dar a meritat! E drept că dacă nu aveţi un ghiveci cu busuioc, puteţi folosi din cel uscat, dar totuşi, trebuie să recunoaştem că aroma busuiocului proaspăt nu se compară cu nimic, nu-i aşa? 🙂
Dacă nu ţineti post, puteţi adăuga la această reţetă 1-2 linguriţe de sos pesto şi le puteţi servi presărate cu parmezan sau caşcaval ras.
Mod de preparare paste cu roşii uscate şi busuioc
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 300 g paste (eu am folosit tagliatelle)
- ½ de borcan de roşii uscate
- aprox. 70 ml de ulei de măsline aromatizat (de preferat uleiul în care au stat roşiile uscate)
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper după gust
- busuioc proaspăt
opţional
- sos pesto
- parmezan ras
Instrucțiuni de preparare
- Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pe pachet.
- În timp ce pastele stau la fiert, luăm o tigaie încăpătoare, punem uleiul şi călim 1 minut cei 2 căţei de usturoi trecuţi prin presă.
- Adăugăm roşiile uscate şi le prăjim puţin cât să dea un gust şi mai pregnant uleiului.
- Între timp pastele au fiert, le scurgem şi le punem în tigaie peste uleiul aromatizat şi roşiile uscate.
- Potrivim gustul de sare şi piper, amestecăm şi lăsăm pastele deoparte 5 minute ca să se împrietenească gusturile.
- Presărăm busuiocul proaspăt tocat şi servim.
- Opţional, pastele se pot servi cu sos pesto şi parmezan ras.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu