Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu vișine sau cireșe

Prăjitura mălai dulce cu gem de vișine și frișcă

437 shares
Mergi la rețetă

Rețeta tradițională de mălai dulce cu lapte. Prăjitura mălai dulce, pufoasă și delicioasă, servită cu gem de vișine și frișcă naturală. Cum se face mălai dulce ca în Ardeal.

Mălai dulce cu gem de vișine

Cu toate că în zona în care am copilărit eu, prăjiturile cu mălai nu sunt foarte populare, pe mine mă fascinează aceste deserturi. Îmi place gustul și textura pe care mălaiul îl dă oricărui aluat. De culoare nu mai zic! În general deserturile cu mălai sunt galben-aurii, de parcă ar conține particule de aur 🙂

Dintre deserturile care conțin mălai, alivanca este de departe preferata mea. O fac în două variante: alivancă moldovenească simplă sau alivancă cu fructe proaspete.

Tot cu mălai obișnuiesc să fac vara și delicioasa chisăliță cu vișine sau cu caise, un desert simplu și răcoros.

Prăjitura mălai dulce de azi, respectă rețeta originală a acestui desert, așa cum se face în Ardeal. Există variante cu lapte bătut și variante care folosesc lapte dulce. Eu am făcut-o cu lapte dulce.

Mălai dulce cu gem de vișine

Eu am servit prăjitura alături de un bol cu frișcă naturală proaspăt bătută și un borcan cu gem de vișine. Fiecare membru al familiei a fost liber să își garnisească felia de mălai dulce cu frișcă și gem după pofta inimii 🙂

Mod de preparare prăjitura mălai dulce cu gem de vișine și frișcă

Mălai dulce cu gem de vișine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mălai dulce cu gem de vișine

Mălai dulce cu gem de vișine și frișcă

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

Pentru o formă rotundă cu diametrul de 20 cm

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 16 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)
  • 200 g mălai
  • 250 ml lapte 3.5% grăsime
  • 80 ml ulei
  • 150 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 2 lingurițe coaja rasă de lămâie
  • un praf de sare

pentru uns tava

  • un cub de unt
  • 1 lingură de mălai

pentru servit

  • frișcă naturală
  • gem de vișine

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt și presărați cu mălai o formă (cratiță, tavă) care va merge la cuptor.
  • Mixați ouăle cu zahărul și zahărul Bourbon până când se albesc și își dublează volumul, iar zahărul este dizolvat.
  • Adăugați uleiul și laptele și omogenizați compoziția.
  • Amestecați făina cu mălaiul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie și încorporați-le peste compoziția de mai sus.
  • Turnați compoziția în tavă și dați prăjitura la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii.
  • Scoateți prăjitura din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar înainte de a o felia.
  • Se servește cu frișcă naturală sau smântână dulce și gem de vișine.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mălai dulce cu gem de vișine

Vă las drept inspirație și două rețete de la prietenele mele într-ale bucătăritului: la Corina-Urecheata găsiți o prăjitură mălai dulce cu lămâie și fistic, iar la Dana-Prăjiturici și altele, găsiți o variantă de sezon, cu prune.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Reteta de compot de cirese pentru iarna
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
  • Gem de visine intregi pe paine cu unt
    Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
437 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.