Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Rasol de pește cu legume și sos de hrean

Publicat la 21 februarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

58 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Oricând dorești un prânz simplu, gustos și consistent, încearcă rețeta de rasol de pește cu legume și hrean. Rapid, natural și sănătos!

Rasolul de pește este una dintre acele mâncăruri rustice, de o simplitate cuceritoare și care reușește mereu să fie pe gustul tuturor celor din familie. Avem pește bun și sănătos, legume fierte întregi, toate scăldate generos cu un sos de hrean . Sau mujdei de usturoi, de ce nu? 🙂

Rasol de peste cu legume

Crescând pe malul Dunării, rasolul de pește, ca și saramura de crap, a fost foarte des în meniul familiei noastre și a rămas una dintre mâncărurile cele mai apreciate, care ne adună pe toți în jurul mesei.

Banner selgros

Cum nu prea ducem lipsă de pește de apă dulce pe aici, cel mai des facem rasol de șalău sau de știucă. Uneori facem rasol de șalău cu scordolea și nuci, o rețetă pescărească, dobrogeană, absolut deosebită și delicioasă.

Astăzi însă, m-am gândit să vă arăt că un rasol poate fi la fel de bun cu orice alt pește. Dintre toți peștii pe care îi găsim cu ușurință în stare proaspătă la pescăriile din toată țara , păstrăvul mi se pare cel mai potrivit. Este gustos, cărnos și are puține oase.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Alte rețete cu pește

Ingrediente

Ingredientele sunt puține și dintre cele pe care le avem mereu în casă. Doar peștele trebuie ales cu grijă, să fie proaspăt și potrivit pentru această rețetă.

Peste potrivit pentru rasol
Din ce fel de pește putem face rasol?
  • pește - cei mai potriviți pești pentru rasol sunt: șalău, știucă, păstrăv, cod, macrou
  • legume - la rasol folosim mai ales rădăcinoase: cartofi roz, morcovi, ceapă, rădăcină de pătrunjel, păstârnac și țelină
  • condimente - sare, boabe de piper și frunze de dafin

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Legume pentru rasol
Legume pentru rasol de pește

Cum se servește

Tradițional, rasolul de pește cu legume se mănâncă cu mămăliguță caldă, dar firește că după gust, îl puteți mânca și cu pâine.

Sos de hrean simplu și cu smantana
Pentru servire: sos de hrean simplu sau cu smântână

Sosurile pe care le adăugăm peste pește și peste legumele fierte, fac de fapt deliciul rețetei.

Puteți face un sos de hrean cu oțet sau puteți amesteca hreanul ras cu smântână sau iaurt grecesc și veți obține un sos fin și cremos.

La fel de bine puteți servi acest rasol de pește cu legume și cu o maioneză dietetică din iaurt sau cu un mujdei de usturoi, dacă vă place.

Rasol de peste cu legume

Cum se păstrează

Rasolul de pește se servește cald, imediat după gătire. Nu este o mâncare pe care să o păstrezi de pe o zi pe alta. Dacă totuși ați făcut mai mult și a mai rămas și pentru a doua zi, îl puteți încălzi în supa în care a fiert, dacă ați păstrat-o, sau în cuptorul cu microunde.

Întrebări frecvente

Pot folosi pește congelat?

Da, rasolul se poate pregăti și cu pește congelat.

Câte calorii are rasolul de pește?

Rasolul de pește este o mâncare dietetică și sănătoasă, cu puține grăsimi și puține calorii. O porție de rasol de pește are aprox. 276 kcal.

Se poate mânca rece?

Dacă folosiți un pește slab, de exemplu șalău, rasolul se poate mânca și rece. Dar pentru peștii grași, cum ar fi macroul, e de preferat să îl mâncați cald.

Extra-sfaturi

  • Nu fierbeți legumele în exces, ci doar până intră ușor furculița în ele. Legumele trebuie să rămână ușor crocante.
  • Îndepărtați capul și coada peștelui înainte să îl puneți la fiert, ca să nu ocupe inutil loc în oală. Le puteți păstra pentru a face o ciorbă din cap de pește cu orez.
  • Puteți fierbe peștele întreg, va arăta mai bine pe platou. Dacă totuși aveți pești mari, e de preferat să îi porționați în bucăți potrivite înainte să îi puneți la fiert.
  • Dacă faceți sos de hrean sau mujdei de usturoi, în loc de apă, puteți folosi puțin din supa în care au fiert legumele și peștele.
  • Nu aruncați apa în care au fiert legumele și peștele! E plină de vitamine și are un gust minunat. Folosiți-o ca bază pentru o supă sau pentru o ciorbă.
  • Dacă s-a mâncat tot peștele și au rămas doar legume fierte, o idee bună, ar fi să le folosiți la o salată a la russe.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rasol de peste cu legume

Rasol de pește cu legume

Oricând dorești un prânz simplu, gustos și consistent, încearcă rețeta de rasol de pește cu legume și hrean. Rapid, natural și sănătos!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 buc păstrăv (aprox. 250 g/bucată)
  • 3 morcovi
  • 5 cartofi
  • 1 felie de țelină
  • 1 rădăcină rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • sare, piper boabe, dafin

pentru servit

  • la alegere: hrean, usturoi, lămâie, pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați legumele de coajă și le spălați. Le puteți lăsa întregi, sau le puteți tăia jumătăți. Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați apă cât să le acopere bine. Puneți sare, piper boabe și frunze de dafin. Fierbeți legumele acoperite cu capac timp de aprox. 20 de minute sau până când intră ușor furculița în ele.
    rasol de peste cu legume - legumele la fiert
  • Curățați peștele de solzi dacă este cazul și îl eviscerați. Îl spălați bine și îndepărtați capul și coada (le păstrați pentru o ciorbă). Dacă aveți pește mare, e de preferat să îl tăiați în bucăți potrivite înainte să îl puneți la fiert.
    rasol de peste cu legume - pregatire peste
  • Adăugați peștele în oală și îl lăsați la fiert 10-15 minute. Timpul de fierbere depinde de peștele folosit și de dimensiunea acestuia.
    rasol de peste cu legume - pestele la fiert
  • Scoateți legumele și peștele pe un platou, presărați pătrunjel proaspăt și le serviți imediat cu sos de hrean, maioneză sau mujdei de usturoi.
    Rasol de peste cu legume - servire
Valori nutriționale
Rasol de pește cu legume
Valori per porție
Calorii
276
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
73
mg
24
%
Carbohidrați
 
21
g
7
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
29
g
58
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete cu pește

  • Păstrăv cu smântână ca în Bucovina
    Păstrăv cu smântână - rețeta tradițională ca în Bucovina
  • stavrid pane
    Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • Biban de mare la cuptor cu salată de rucola și sos de lămâie
    Biban de mare la cuptor cu salată de rucola și sos de lămâie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
58 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x