Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Frigărui de ton la tigaie cu marinadă de ceapă și legume

64 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.

Vas alb cu frigarui de ton gatite la tigaie cu legume colorate asezate pe pat de salata

Frigăruile sunt mereu delicioase! Simplu de pregătit, deloc plictisitoare, pline de culori, texturi și arome grozave! Fie că e doar o masă în familie, fie că aveți prieteni în vizită, frigăruile de ton la tigaie sunt o alegere cu care nu veți da greș!

Iar dacă vă place ideea, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de frigărui de creveți cu sos de unt și usturoi .

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare frigarui de ton la tigaie
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Frigarui de ton - servire
  • Echipamente recomandate
  • Extra sfaturi pentru cele mai reușite frigărui de ton
  • Alte rețete cu pește la fel de tentante
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

De ce îmi plac rețetele de frigărui? Pentru că cer puține ingrediente și pentru că practic te poți descurca de minune cu orice legume găsești prin frigider.

Ingredientul de bază, căreia trebuie să îi acordăm atenție maximă este fileul de ton roșu proaspăt , cu vinișoare de grăsime, o carne ideală pentru frigărui, pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.

Banner selgros

Mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă specială.

Ingrediente reteta frigarui de ton la tigaie file de ton, legume, ulei, condimente

pentru marinadă

  • ceapă uscată 
  • căței usturoi
  • ulei de măsline
  • miere de albine
  • semințe de susan
  • sare și piper
  • fulgi de chilli 

pentru frigărui

  • file de ton roșu
  • dovlecei
  • ceapă roșie
  • roșii cherry
  • lămâie
  • ardei gras

în plus

  • ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia (la nevoie)

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare frigarui de ton la tigaie

pește cu legume așezate in tigaie

marinada

  1. Într-un blender sau în chopperul electric puneți: ceapa, usturoiul, 30 ml de ulei de măsline, miere, sare, piper, chilli și sucul de lămâie. Mixați până când toate devin pastă.
  2. Răsturnați marinada într-un castron, adăugați semințele de susan și amestecați.

frigărui

  1. Tăiați fileul de ton în cuburi de aprox. 3 cm, puneți-le în madinadă și amestecați să fie îmbrăcate uniform în sosul de ceapă. Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte 10-15 minute cât timp vă ocupați de legume.
  2. Tăiați legumele cuburi pe cât posibil de aceeași dimensiune cu peștele. Roșiile cherry le lăsați întregi, lămâia o tăiați felii subțiri.
  3. Pe bețe de frigărui așezați alternativ bucăți de carne și legume, lăsând puțin spațiu între ele ca să poată circula aerul fierbinte, altfel rămân crude acolo unde sunt lipite.
  4. În marinada rămasă în castron după ce ați făcut frigăruile, turnați restul de 20 ml ulei de măsline, amestecați.
  5. Ungeți tigaia sau grillul cu o linguriță de ulei și lăsați-o să se încingă bine înainte sa puneți frigăruile.
  6. Așezați frigăruile în tigaie fără să o aglomerați și rotiți-le pe toate părțile ca să se rumenească uniform. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute pe fiecare parte. Din când în când, cu o pensulă, ungeți frigăruile cu marinada rămasă.

Ce puteți înlocui în rețetă

Nu vă pot recomanda să renunțați la marinada de ceapă cu semințe de susan pentru că este cea care face farmecul întregii rețete, credeți-mă pe cuvânt! 🙂

Totuși, dacă nu vă place ceapa, o puteți omite din rețetă sau puteți folosi orice altă marinadă pentru grătar vă place. Puteți amesteca de exemplu: ulei de măsline, miere, vin alb, muștar și condimente și frigăruile de ton vor avea de asemenea un gust minunat.

Puteți înlocui legumele pe care le-am folosit eu cu orice alte legume vă plac și aveți la îndemână: ceapă albă, ciuperci, vinete, rondele de morcov, etc.

De asemenea, frigăruile ies grozave și dacă folosiți alt pește file în loc de ton. Pentru inspirație, iată aici un exemplu de frigărui de somon gătite la cuptor.

Frigarui de ton - servire

Platou rotund cu două frigărui de ton servite cu orez basmati si salata verde

În ciuda simplității lor, frigăruile au proporția ideală de carne și legume. Serviți-le alături de o salată verde și de o garnitură de orez basmati sau orez sălbatic, fiert simplu în apă cu sare.
Vă garantez că nu au nevoie de nimic mai mult pentru a asigura o masă hrănitoare și plină de nutrienți.

Frigăruile de ton sunt delicioase cât sunt încă calde, dar dacă ați făcut mai multe și au mai rămas, se pot mânca și reci sau încălzite ușor în cuptor, timp de 5-7 minute la 180 de grade.

Echipamente recomandate

Puteți găti frigăruile și pe grătarul cuptorului, dacă aveți această funcție disponibilă. De asemenea pot fi gătite și într-o tigaie simplă, antiaderentă, dar va dura puțin mai mult până să se rumenească și e posibil sa scoată mai mult fum.

După părerea mea, cel mai repede și cel mai bine ies frigăruile gătite într-o tigaie-grill (ca aceasta) Avantajul acestui tip de tigăi este faptul că sunt prevăzute cu acele șanțuri de colectare a sucurilor care se scurg din carne și legume, permițând în acest fel frigăruilor - și cărnurilor în general - să se gătească pe suprafață uscată și să rumenească frumos.

Firește, frigărui fără bețe de frigărui nu există, așa că e bine să verificați că aveți un pachet în dulap înainte să va apucați de treabă 🙂

Extra sfaturi pentru cele mai reușite frigărui de ton

  • Nu lăsați carnea la marinat mai mult de 10-15 minute, în niciun caz peste noapte! Carnea de ton este foarte fragedă, iar un contact mai lung cu aciditatea ingredientelor din marinadă îi poate afecta textura la suprafață.
  • Tăiați bucățile de carne și legume pe cât posibil la dimensiuni egale pentru a le putea așeza în contact cu tigaia și pentru a se rumeni în același timp.
  • Când așezați carnea și legumele pe bețele pentru frigărui, lăsați puțin spațiu între ele pentru ca aerul fierbinte să poată circula și să le poată găti.
  • Puneți frigăruile în tigaie doar după ce aceasta este foarte bine încinsă.
  • Rotiți frigăruile pe toate părțile ca să se rumenească uniform.
Frigărui de pește cu legume gătite la grill de teflon

Alte rețete cu pește la fel de tentante

  • Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta
    Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
  • Inele de calamar pane în sos de bere
    Inele de calamar pane în sos de bere
  • Hamsii prajite
    Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
  • stavrid pane
    Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Vas alb cu patru frigarui de ton cu legume colorate asezate pe pat de salata

Frigărui de ton cu legume la tigaie

Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
marinare: 15 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 8 frigărui
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie grill
tigaie grill

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru marinadă

  • 1 ceapă uscată (medie)
  • 2 căței usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță miere
  • 3 lingurițe semințe de susan
  • sare și piper (după gust)
  • ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)

pentru frigărui

  • 400 g file de ton roșu
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă roșie
  • 6-8 roșii cherry
  • ½ lămâie
  • 1 ardei gras

în plus

  • 1 linguriță ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia

Instrucțiuni de preparare
 

marinada

  • Într-un blender sau în chopperul electric puneți: ceapa, usturoiul, 30 ml de ulei de măsline, miere, sare, piper, chilli și sucul de lămâie. Mixați până când toate devin pastă.
  • Răsturnați marinada într-un castron, adăugați semințele de susan și amestecați.

frigărui

  • Tăiați fileul de ton în cuburi de aprox. 3 cm, puneți-le în madinadă și amestecați să fie îmbrăcate uniform în sosul de ceapă. Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte 10-15 minute cât timp vă ocupați de legume.
  • Tăiați legumele cuburi pe cât posibil de aceeași dimensiune cu peștele. Roșiile cherry le lăsați întregi, lămâia o tăiați felii subțiri.
  • Pe bețe de frigărui așezați alternativ bucăți de carne și legume, lăsând puțin spațiu între ele ca să poată circula aerul fierbinte, altfel rămân crude acolo unde sunt lipite.
  • În marinada rămasă în castron după ce ați făcut frigăruile, turnați restul de 20 ml ulei de măsline, amestecați.
  • Ungeți tigaia sau grillul cu o linguriță de ulei și lăsați-o să se încingă bine înainte sa puneți frigăruile.
  • Așezați frigăruile în tigaie fără să o aglomerați și rotiți-le pe toate părțile ca să se rumenească uniform. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute pe fiecare parte. Din când în când, cu o pensulă, ungeți frigăruile cu marinada rămasă.
  • Serviți frigăruile de ton cu salată verde sau cu o garnitură de orez.
Valori nutriționale
Frigărui de ton cu legume la tigaie
Valori per porție
Calorii
163
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Colesterol
 
19
mg
6
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
13
g
26
%
Vitamina A
 
1565
IU
31
%
Calciu
 
40
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
64 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.