• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Frigărui de ton la tigaie cu marinadă de ceapă și legume

    Publicat la 30 august 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.

    Vas alb cu frigarui de ton gatite la tigaie cu legume colorate asezate pe pat de salata

    Frigăruile sunt mereu delicioase! Simplu de pregătit, deloc plictisitoare, pline de culori, texturi și arome grozave! Fie că e doar o masă în familie, fie că aveți prieteni în vizită, frigăruile de ton la tigaie sunt o alegere cu care nu veți da greș!

    Iar dacă vă place ideea, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de frigărui de creveți cu sos de unt și usturoi.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare frigarui de ton la tigaie
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Frigarui de ton - servire
    • Echipamente recomandate
    • Extra sfaturi pentru cele mai reușite frigărui de ton
    • Alte rețete cu pește la fel de tentante
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    De ce îmi plac rețetele de frigărui? Pentru că cer puține ingrediente și pentru că practic te poți descurca de minune cu orice legume găsești prin frigider.

    Ingredientul de bază, căreia trebuie să îi acordăm atenție maximă este fileul de ton roșu proaspăt, cu vinișoare de grăsime, o carne ideală pentru frigărui, pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.

    Banner selgros

    Mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă specială.

    Ingrediente reteta frigarui de ton la tigaie file de ton, legume, ulei, condimente

    pentru marinadă

    • ceapă uscată 
    • căței usturoi
    • ulei de măsline
    • miere de albine
    • semințe de susan
    • sare și piper
    • fulgi de chilli 

    pentru frigărui

    • file de ton roșu
    • dovlecei
    • ceapă roșie
    • roșii cherry
    • lămâie
    • ardei gras

    în plus

    • ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia (la nevoie)

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Preparare frigarui de ton la tigaie

    pește cu legume așezate in tigaie

    marinada

    1. Într-un blender sau în chopperul electric puneți: ceapa, usturoiul, 30 ml de ulei de măsline, miere, sare, piper, chilli și sucul de lămâie. Mixați până când toate devin pastă.
    2. Răsturnați marinada într-un castron, adăugați semințele de susan și amestecați.

    frigărui

    1. Tăiați fileul de ton în cuburi de aprox. 3 cm, puneți-le în madinadă și amestecați să fie îmbrăcate uniform în sosul de ceapă. Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte 10-15 minute cât timp vă ocupați de legume.
    2. Tăiați legumele cuburi pe cât posibil de aceeași dimensiune cu peștele. Roșiile cherry le lăsați întregi, lămâia o tăiați felii subțiri.
    3. Pe bețe de frigărui așezați alternativ bucăți de carne și legume, lăsând puțin spațiu între ele ca să poată circula aerul fierbinte, altfel rămân crude acolo unde sunt lipite.
    4. În marinada rămasă în castron după ce ați făcut frigăruile, turnați restul de 20 ml ulei de măsline, amestecați.
    5. Ungeți tigaia sau grillul cu o linguriță de ulei și lăsați-o să se încingă bine înainte sa puneți frigăruile.
    6. Așezați frigăruile în tigaie fără să o aglomerați și rotiți-le pe toate părțile ca să se rumenească uniform. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute pe fiecare parte. Din când în când, cu o pensulă, ungeți frigăruile cu marinada rămasă.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Nu vă pot recomanda să renunțați la marinada de ceapă cu semințe de susan pentru că este cea care face farmecul întregii rețete, credeți-mă pe cuvânt! 🙂

    Totuși, dacă nu vă place ceapa, o puteți omite din rețetă sau puteți folosi orice altă marinadă pentru grătar vă place. Puteți amesteca de exemplu: ulei de măsline, miere, vin alb, muștar și condimente și frigăruile de ton vor avea de asemenea un gust minunat.

    Puteți înlocui legumele pe care le-am folosit eu cu orice alte legume vă plac și aveți la îndemână: ceapă albă, ciuperci, vinete, rondele de morcov, etc.

    De asemenea, frigăruile ies grozave și dacă folosiți alt pește file în loc de ton. Pentru inspirație, iată aici un exemplu de frigărui de somon gătite la cuptor.

    Frigarui de ton - servire

    Platou rotund cu două frigărui de ton servite cu orez basmati si salata verde

    În ciuda simplității lor, frigăruile au proporția ideală de carne și legume. Serviți-le alături de o salată verde și de o garnitură de orez basmati sau orez sălbatic, fiert simplu în apă cu sare.
    Vă garantez că nu au nevoie de nimic mai mult pentru a asigura o masă hrănitoare și plină de nutrienți.

    Frigăruile de ton sunt delicioase cât sunt încă calde, dar dacă ați făcut mai multe și au mai rămas, se pot mânca și reci sau încălzite ușor în cuptor, timp de 5-7 minute la 180 de grade.

    Echipamente recomandate

    Puteți găti frigăruile și pe grătarul cuptorului, dacă aveți această funcție disponibilă. De asemenea pot fi gătite și într-o tigaie simplă, antiaderentă, dar va dura puțin mai mult până să se rumenească și e posibil sa scoată mai mult fum.

    După părerea mea, cel mai repede și cel mai bine ies frigăruile gătite într-o tigaie-grill (ca aceasta) Avantajul acestui tip de tigăi este faptul că sunt prevăzute cu acele șanțuri de colectare a sucurilor care se scurg din carne și legume, permițând în acest fel frigăruilor - și cărnurilor în general - să se gătească pe suprafață uscată și să rumenească frumos.

    Firește, frigărui fără bețe de frigărui nu există, așa că e bine să verificați că aveți un pachet în dulap înainte să va apucați de treabă 🙂

    Extra sfaturi pentru cele mai reușite frigărui de ton

    • Nu lăsați carnea la marinat mai mult de 10-15 minute, în niciun caz peste noapte! Carnea de ton este foarte fragedă, iar un contact mai lung cu aciditatea ingredientelor din marinadă îi poate afecta textura la suprafață.
    • Tăiați bucățile de carne și legume pe cât posibil la dimensiuni egale pentru a le putea așeza în contact cu tigaia și pentru a se rumeni în același timp.
    • Când așezați carnea și legumele pe bețele pentru frigărui, lăsați puțin spațiu între ele pentru ca aerul fierbinte să poată circula și să le poată găti.
    • Puneți frigăruile în tigaie doar după ce aceasta este foarte bine încinsă.
    • Rotiți frigăruile pe toate părțile ca să se rumenească uniform.
    Frigărui de pește cu legume gătite la grill de teflon

    Alte rețete cu pește la fel de tentante

    • Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta
      Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
    • Inele de calamar pane în sos de bere
      Inele de calamar pane în sos de bere
    • Hamsii prajite
      Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
    • stavrid pane
      Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Vas alb cu patru frigarui de ton cu legume colorate asezate pe pat de salata

    Frigărui de ton cu legume la tigaie

    Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    marinare: 15 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 8 frigărui
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie grill
    tigaie grill

    Ingrediente
     

    pentru marinadă

    • 1 ceapă uscată (medie)
    • 2 căței usturoi
    • 50 ml ulei de măsline
    • 1 linguriță miere
    • 3 lingurițe semințe de susan
    • sare și piper (după gust)
    • ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)

    pentru frigărui

    • 400 g file de ton roșu
    • 1 dovlecel mic
    • 1 ceapă roșie
    • 6-8 roșii cherry
    • ½ lămâie
    • 1 ardei gras

    în plus

    • 1 linguriță ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia

    Instrucțiuni de preparare
     

    marinada

    • Într-un blender sau în chopperul electric puneți: ceapa, usturoiul, 30 ml de ulei de măsline, miere, sare, piper, chilli și sucul de lămâie. Mixați până când toate devin pastă.
    • Răsturnați marinada într-un castron, adăugați semințele de susan și amestecați.

    frigărui

    • Tăiați fileul de ton în cuburi de aprox. 3 cm, puneți-le în madinadă și amestecați să fie îmbrăcate uniform în sosul de ceapă. Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte 10-15 minute cât timp vă ocupați de legume.
    • Tăiați legumele cuburi pe cât posibil de aceeași dimensiune cu peștele. Roșiile cherry le lăsați întregi, lămâia o tăiați felii subțiri.
    • Pe bețe de frigărui așezați alternativ bucăți de carne și legume, lăsând puțin spațiu între ele ca să poată circula aerul fierbinte, altfel rămân crude acolo unde sunt lipite.
    • În marinada rămasă în castron după ce ați făcut frigăruile, turnați restul de 20 ml ulei de măsline, amestecați.
    • Ungeți tigaia sau grillul cu o linguriță de ulei și lăsați-o să se încingă bine înainte sa puneți frigăruile.
    • Așezați frigăruile în tigaie fără să o aglomerați și rotiți-le pe toate părțile ca să se rumenească uniform. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute pe fiecare parte. Din când în când, cu o pensulă, ungeți frigăruile cu marinada rămasă.
    • Serviți frigăruile de ton cu salată verde sau cu o garnitură de orez.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Frigărui de ton cu legume la tigaie
    Valori per porție
    Calorii
    163
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    10
    g
    15
    %
    Colesterol
     
    19
    mg
    6
    %
    Carbohidrați
     
    7
    g
    2
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    13
    g
    26
    %
    Vitamina A
     
    1565
    IU
    31
    %
    Calciu
     
    40
    mg
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.