• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Frigărui de ton la tigaie cu marinadă de ceapă și legume

    Publicat la 30 august 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.

    Vas alb cu frigarui de ton gatite la tigaie cu legume colorate asezate pe pat de salata

    Frigăruile sunt mereu delicioase! Simplu de pregătit, deloc plictisitoare, pline de culori, texturi și arome grozave! Fie că e doar o masă în familie, fie că aveți prieteni în vizită, frigăruile de ton la tigaie sunt o alegere cu care nu veți da greș!

    Iar dacă vă place ideea, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de frigărui de creveți cu sos de unt și usturoi.

    Cuprins
    • Ingrediente
    • Preparare frigarui de ton la tigaie
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Frigarui de ton - servire
    • Echipamente recomandate
    • Extra sfaturi pentru cele mai reușite frigărui de ton
    • Alte rețete cu pește la fel de tentante
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    De ce îmi plac rețetele de frigărui? Pentru că cer puține ingrediente și pentru că practic te poți descurca de minune cu orice legume găsești prin frigider.

    Ingredientul de bază, căreia trebuie să îi acordăm atenție maximă este fileul de ton roșu proaspăt, cu vinișoare de grăsime, o carne ideală pentru frigărui, pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă.

    Banner selgros

    Mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă specială.

    Ingrediente reteta frigarui de ton la tigaie file de ton, legume, ulei, condimente

    pentru marinadă

    • ceapă uscată 
    • căței usturoi
    • ulei de măsline
    • miere de albine
    • semințe de susan
    • sare și piper
    • fulgi de chilli 

    pentru frigărui

    • file de ton roșu
    • dovlecei
    • ceapă roșie
    • roșii cherry
    • lămâie
    • ardei gras

    în plus

    • ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia (la nevoie)

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Preparare frigarui de ton la tigaie

    pește cu legume așezate in tigaie

    marinada

    1. Într-un blender sau în chopperul electric puneți: ceapa, usturoiul, 30 ml de ulei de măsline, miere, sare, piper, chilli și sucul de lămâie. Mixați până când toate devin pastă.
    2. Răsturnați marinada într-un castron, adăugați semințele de susan și amestecați.

    frigărui

    1. Tăiați fileul de ton în cuburi de aprox. 3 cm, puneți-le în madinadă și amestecați să fie îmbrăcate uniform în sosul de ceapă. Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte 10-15 minute cât timp vă ocupați de legume.
    2. Tăiați legumele cuburi pe cât posibil de aceeași dimensiune cu peștele. Roșiile cherry le lăsați întregi, lămâia o tăiați felii subțiri.
    3. Pe bețe de frigărui așezați alternativ bucăți de carne și legume, lăsând puțin spațiu între ele ca să poată circula aerul fierbinte, altfel rămân crude acolo unde sunt lipite.
    4. În marinada rămasă în castron după ce ați făcut frigăruile, turnați restul de 20 ml ulei de măsline, amestecați.
    5. Ungeți tigaia sau grillul cu o linguriță de ulei și lăsați-o să se încingă bine înainte sa puneți frigăruile.
    6. Așezați frigăruile în tigaie fără să o aglomerați și rotiți-le pe toate părțile ca să se rumenească uniform. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute pe fiecare parte. Din când în când, cu o pensulă, ungeți frigăruile cu marinada rămasă.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Nu vă pot recomanda să renunțați la marinada de ceapă cu semințe de susan pentru că este cea care face farmecul întregii rețete, credeți-mă pe cuvânt! 🙂

    Totuși, dacă nu vă place ceapa, o puteți omite din rețetă sau puteți folosi orice altă marinadă pentru grătar vă place. Puteți amesteca de exemplu: ulei de măsline, miere, vin alb, muștar și condimente și frigăruile de ton vor avea de asemenea un gust minunat.

    Puteți înlocui legumele pe care le-am folosit eu cu orice alte legume vă plac și aveți la îndemână: ceapă albă, ciuperci, vinete, rondele de morcov, etc.

    De asemenea, frigăruile ies grozave și dacă folosiți alt pește file în loc de ton. Pentru inspirație, iată aici un exemplu de frigărui de somon gătite la cuptor.

    Frigarui de ton - servire

    Platou rotund cu două frigărui de ton servite cu orez basmati si salata verde

    În ciuda simplității lor, frigăruile au proporția ideală de carne și legume. Serviți-le alături de o salată verde și de o garnitură de orez basmati sau orez sălbatic, fiert simplu în apă cu sare.
    Vă garantez că nu au nevoie de nimic mai mult pentru a asigura o masă hrănitoare și plină de nutrienți.

    Frigăruile de ton sunt delicioase cât sunt încă calde, dar dacă ați făcut mai multe și au mai rămas, se pot mânca și reci sau încălzite ușor în cuptor, timp de 5-7 minute la 180 de grade.

    Echipamente recomandate

    Puteți găti frigăruile și pe grătarul cuptorului, dacă aveți această funcție disponibilă. De asemenea pot fi gătite și într-o tigaie simplă, antiaderentă, dar va dura puțin mai mult până să se rumenească și e posibil sa scoată mai mult fum.

    După părerea mea, cel mai repede și cel mai bine ies frigăruile gătite într-o tigaie-grill (ca aceasta) Avantajul acestui tip de tigăi este faptul că sunt prevăzute cu acele șanțuri de colectare a sucurilor care se scurg din carne și legume, permițând în acest fel frigăruilor - și cărnurilor în general - să se gătească pe suprafață uscată și să rumenească frumos.

    Firește, frigărui fără bețe de frigărui nu există, așa că e bine să verificați că aveți un pachet în dulap înainte să va apucați de treabă 🙂

    Extra sfaturi pentru cele mai reușite frigărui de ton

    • Nu lăsați carnea la marinat mai mult de 10-15 minute, în niciun caz peste noapte! Carnea de ton este foarte fragedă, iar un contact mai lung cu aciditatea ingredientelor din marinadă îi poate afecta textura la suprafață.
    • Tăiați bucățile de carne și legume pe cât posibil la dimensiuni egale pentru a le putea așeza în contact cu tigaia și pentru a se rumeni în același timp.
    • Când așezați carnea și legumele pe bețele pentru frigărui, lăsați puțin spațiu între ele pentru ca aerul fierbinte să poată circula și să le poată găti.
    • Puneți frigăruile în tigaie doar după ce aceasta este foarte bine încinsă.
    • Rotiți frigăruile pe toate părțile ca să se rumenească uniform.
    Frigărui de pește cu legume gătite la grill de teflon

    Alte rețete cu pește la fel de tentante

    • Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
    • Inele de calamar pane în sos de bere
    • Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
    • Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Vas alb cu patru frigarui de ton cu legume colorate asezate pe pat de salata

    Frigărui de ton cu legume la tigaie

    Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 20 minutes
    marinare: 15 minutes
    Timp total: 45 minutes
    Număr de porții: 8 frigărui
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie grill
    tigaie grill

    Ingrediente
     

    pentru marinadă

    • 1 ceapă uscată (medie)
    • 2 căței usturoi
    • 50 ml ulei de măsline
    • 1 linguriță miere
    • 3 lingurițe semințe de susan
    • sare și piper (după gust)
    • ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)

    pentru frigărui

    • 400 g file de ton roșu
    • 1 dovlecel mic
    • 1 ceapă roșie
    • 6-8 roșii cherry
    • ½ lămâie
    • 1 ardei gras

    în plus

    • 1 linguriță ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia

    Instrucțiuni de preparare
     

    marinada

    • Într-un blender sau în chopperul electric puneți: ceapa, usturoiul, 30 ml de ulei de măsline, miere, sare, piper, chilli și sucul de lămâie. Mixați până când toate devin pastă.
    • Răsturnați marinada într-un castron, adăugați semințele de susan și amestecați.

    frigărui

    • Tăiați fileul de ton în cuburi de aprox. 3 cm, puneți-le în madinadă și amestecați să fie îmbrăcate uniform în sosul de ceapă. Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați-l deoparte 10-15 minute cât timp vă ocupați de legume.
    • Tăiați legumele cuburi pe cât posibil de aceeași dimensiune cu peștele. Roșiile cherry le lăsați întregi, lămâia o tăiați felii subțiri.
    • Pe bețe de frigărui așezați alternativ bucăți de carne și legume, lăsând puțin spațiu între ele ca să poată circula aerul fierbinte, altfel rămân crude acolo unde sunt lipite.
    • În marinada rămasă în castron după ce ați făcut frigăruile, turnați restul de 20 ml ulei de măsline, amestecați.
    • Ungeți tigaia sau grillul cu o linguriță de ulei și lăsați-o să se încingă bine înainte sa puneți frigăruile.
    • Așezați frigăruile în tigaie fără să o aglomerați și rotiți-le pe toate părțile ca să se rumenească uniform. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute pe fiecare parte. Din când în când, cu o pensulă, ungeți frigăruile cu marinada rămasă.
    • Serviți frigăruile de ton cu salată verde sau cu o garnitură de orez.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Frigărui de ton cu legume la tigaie
    Valori per porție
    Calorii
    163
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    10
    g
    15
    %
    Colesterol
     
    19
    mg
    6
    %
    Carbohidrați
     
    7
    g
    2
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    13
    g
    26
    %
    Vitamina A
     
    1565
    IU
    31
    %
    Calciu
     
    40
    mg
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • 6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite
    • Baby hering la cuptor - rețeta simplă de pește la tavă cu lămâie și ardei iute
    • Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
    • Supă finlandeză de somon (Lohikeitto)

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.