Timp estimat pentru citit: 4 minute
Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!
Oricând vreți o mâncare simplă și gustoasă care să aibă gustul "ca la mama acasă", niște pulpe de pui scăldate în sos bogat de roșii vor fi un meniu pe gustul tuturor!
Iar dacă totul se pregătește ușor și rapid într-o singură tigaie, fără să aprindem cuptorul, cu atât mai bine!
Și tot ca la mama acasă este și ciorba de pui fidea și leuștean, neapărat să încercați și această rețetă!
Mergi direct la:
Ingrediente
Ingredientele pentru rețeta de copănele la tigaie cu sos de roșii sunt simple, naturale și la îndemâna oricui. Este o mâncare pe cât de gustoasă, pe atât de ieftină și sunt convinsă că aveți chiar acum în casă cele necesare. Iată ce ne trebuie:
- copănele de pui
- ceapă uscată
- usturoi
- ulei
- vin alb
- suc de roșii - concentrat, cu pulpă
- dafin
- sare și piper
- pătrunjel proaspăt - pentru servit
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum să faceți copănele cu sos de roșii la tigaie
Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).
Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.
Turnați sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.
Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
Ce puteți înlocui în rețetă
- copănele de pui - puteți folosi și pulpe superioare sau pulpe întregi. De altfel, rețeta se poate face exact la fel și cu carne de porc (ceafă, pulpă, mușchi) tăiată felii sau cuburi, doar timpul de gătire va fi ușor diferit.
- vin alb - dacă nu aveți puneți vin roșu sau înlocuiți cu aceeași cantitate de apă. Totuși, dacă folosiți apă, veți pierde toată aroma grozavă pe care vinul o lasă în sosul de roșii.
- pătrunjel - mâncarea aceasta merge de minune și cu mărar.
- condimente - puteți adapta aromele în funcție de gusturile voastre. În sosul de roșii mai puteți pune: oregano, cimbru uscat, fulgi de chilli, etc.
Cum se servește
Aceste copănele de pui cu sos de roșii se servesc calde, imediat după gătire. Dacă totuși s-au răcit, se pot încălzi în cuptor sau la microunde.
Le puteți servi cu pâine sau mămăliguță caldă sau cu o altă garnitură la alegere:
- piure de cartofi
- garnitură de orez
- garnitură de paste fierte
- salată de crudități
- murături
Rețete asemănătoare
Dacă vă plac rețetele cu carne de pui, vă las mai jos și alte sugestii pe care le puteți încerca:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 copănele de pui (aprox. 600g)
- 1 ceapă uscată (medie)
- 5-6 căței usturoi
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin alb (puteți înlocui cu apă)
- 200 ml suc de roșii (concentrat, cu pulpă)
- 1 frunză de dafin
- sare și piper (după gust)
- pătrunjel proaspăt (pentru servit)
Instrucțiuni de preparare
- Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).
- Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.
- Turnati sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.
- Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Carmen a zis
Azi am âcercat rețeta. O să revin cu comentarii.