• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta la tigaie

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 29 aug. 2025 · Publicată: 1 nov. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Un comentariu
75 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 4 minute

Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!

tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel

Oricând vreți o mâncare simplă și gustoasă care să aibă gustul "ca la mama acasă", niște pulpe de pui scăldate în sos bogat de roșii vor fi un meniu pe gustul tuturor!

Iar dacă totul se pregătește ușor și rapid într-o singură tigaie , fără să aprindem cuptorul, cu atât mai bine!

Și tot ca la mama acasă este și ciorba de pui fidea și leuștean, neapărat să încercați și această rețetă!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faceți copănele cu sos de roșii la tigaie
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servește
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru rețeta de copănele la tigaie cu sos de roșii sunt simple, naturale și la îndemâna oricui. Este o mâncare pe cât de gustoasă, pe atât de ieftină și sunt convinsă că aveți chiar acum în casă cele necesare. Iată ce ne trebuie:

Ingrediente listate pentru retete copanele cu sos de rosii si usturoi
  • copănele de pui 
  • ceapă uscată 
  • usturoi
  • ulei
  • vin alb 
  • suc de roșii - concentrat, cu pulpă
  • dafin
  • sare și piper 
  • pătrunjel proaspăt - pentru servit

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faceți copănele cu sos de roșii la tigaie

copanele rumenite in tigaie

Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).

gatire in tigaie cu capac

Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.

sos de rosii turnat in tigaie peste pulpe de pui

Turnați sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.

tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel

Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • copănele de pui - puteți folosi și pulpe superioare sau pulpe întregi. De altfel, rețeta se poate face exact la fel și cu carne de porc (ceafă, pulpă, mușchi) tăiată felii sau cuburi, doar timpul de gătire va fi ușor diferit.
  • vin alb - dacă nu aveți puneți vin roșu sau înlocuiți cu aceeași cantitate de apă. Totuși, dacă folosiți apă, veți pierde toată aroma grozavă pe care vinul o lasă în sosul de roșii.
  • pătrunjel - mâncarea aceasta merge de minune și cu mărar.
  • condimente - puteți adapta aromele în funcție de gusturile voastre. În sosul de roșii mai puteți pune: oregano, cimbru uscat, fulgi de chilli, etc.

Cum se servește

Aceste copănele de pui cu sos de roșii se servesc calde, imediat după gătire. Dacă totuși s-au răcit, se pot încălzi în cuptor sau la microunde.

Le puteți servi cu pâine sau mămăliguță caldă sau cu o altă garnitură la alegere:

  • piure de cartofi
  • garnitură de orez
  • garnitură de paste fierte
  • salată de crudități
  • murături

Rețete asemănătoare

Dacă vă plac rețetele cu carne de pui, vă las mai jos și alte sugestii pe care le puteți încerca:

  • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
    Piept de pui cu ciuperci și sos alb
  • Piept de pui rumenit
    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
  • Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin
    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
  • Ciulama de pui cu smantana
    Ciulama de pui cu smântână și usturoi, rețeta tradițională

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel

Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie

Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 4 copănele de pui (aprox. 600g)
  • 1 ceapă uscată (medie)
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb (puteți înlocui cu apă)
  • 200 ml suc de roșii (concentrat, cu pulpă)
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper (după gust)
  • pătrunjel proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).
  • Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.
  • Turnati sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.
  • Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
Nutrition Facts
Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie
Amount per Serving
Calorii
104
% Daily Value*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Colesterol
 
19
mg
6
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
75 shares

Comentarii

  1. Carmen a zis

    martie 01, 2024 at 11:50 pm

    Azi am âcercat rețeta. O să revin cu comentarii.

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.