Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Mâncare de mazăre cu carne de pui - condimentele care îi dau gust

Publicat la 10 mai 2023 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

77 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Află cum să faci o mâncare de mazăre cu carne de pui ca la mama acasă, cu mazăre proaspătă sau congelată! Ce condimente să pui ca să iasă gustoasă, ce fel de roșii să folosești și cât să o fierbi!

mancare de mazare cu carne de pui

Mâncarea de mazăre cu pulpe de pui este o rețetă tradițională pe care mulți dintre noi o cunoaștem încă din copilărie.

Pe vremuri, înainte ca mazărea congelată să devină atât de accesibilă, era o mâncare de vară. De aceea mie îmi place să o fac mereu cu roșii proaspete, nu cu suc de roșii și cu mult mărar.

Mâncarea de mazăre are câteva condimente specifice care o definesc și pe care le veți afla în prezentarea rețetei pas cu pas de mai jos.

mancare de mazare cu carne de pui
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face
  • Ce condimente folosim la mâncarea de mazăre
  • Variante ale rețetei
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi pentru cea mai bună mazăre cu carne de pui
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Vă las mai jos, orientativ lista ingredientelor pentru această rețetă de mâncare de mazăre cu carne de pui, doar ca să vă orientați dacă aveți tot ceea ce vă trebuie sau ce înlocuiri puteți face

.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de la finalul postării. Tot la final găsiți și varianta video a rețetei.

  • mazăre - proaspătă sau congelată. Nu din conservă.
  • carne de pui - de preferat carne cu os: pulpe întregi sau doar pulpe inferioare, superioare
  • legume - ceapă, morcov, ardei gras
  • roșii - proaspete sau din conservă
  • condimente - boia de ardei, dafin, fulgi de chilli, sare și piper 
  • verdețuri - pătrunjel sau mărar proaspăt 

Vedeți cardul de rețetă pentru cantitățile exacte.

Cum se face

carne pe pui prajita in tigaie

Puneți uleiul să se încălzească într-o cratiță încăpătoare. Când uleiul este încins, așezați bucățile de carne. Presărați sare și piper și prăjiți carnea pe ambele părți până când se rumenește ușor, apoi o scoateți pe o farfurie și o păstrați deoparte.

legume calite in tigaie

În uleiul rămas în cratiță căliți ceapa, ardeiul gras și morcovul tăiate cuburi, până când se înmoaie puțin și ceapa devine translucidă - aprox. 5-7 minute.

mancare de mazare

Puneți carnea înapoi în cratiță, peste ceapă, apoi mazărea și aprox. 200 ml de apă. Tot acum puneți și condimentele: boia de ardei, dafin, fulgi de chilli (opțional), sare și piper.

mancare de mazare cu carne de pui_gatire sub capac

Lăsați mâncarea să se gătească cu capac, la foc mic, aproximativ 30 de minute până când carnea și mazărea sunt moi. Amestecați din când în când ca să nu le lipească.

mancare de mazare cu carne de pui

Puneți în cratiță roșiile tăiate sau sucul de roșii și lăsați mâncarea să fiarbă fără capac, încă 10 minute.

mancare de mazare cu carne de pui

Serviți mâncarea de mazăre caldă, presărată cu mărar proaspăt.

Ce condimente folosim la mâncarea de mazăre

Puteți aromatiza mâncarea de mazăre după preferințele voastre, dar sunt câteva condimente care se potrivesc minunat și care definesc acest fel de mâncare:

  • dafin
  • boia de ardei
  • mărar

Pentru un gust deosebit, puteți combina cele 3 tipuri de boia de ardei: dulce, iute și afumată.

mancare de mazare cu carne de pui

Variante ale rețetei

Dacă țineți post sau aveți un stil de viață vegan, puteți încerca una dintre variantele fără carne ale rețetei:

  • mâncare de mazăre cu morcovi
  • mâncare de mazăre cu cartofi

Indiferent dacă o gătiți cu sau fără carne, puteți servi mâncarea de mazăre alături de pâine prăjită în ou. Iată aici rețeta mea de frigănele cu mazăre care vă va aminti, poate de copilărie.

Cum se păstrează

Puteți păstra mâncarea de mazăre cu carne de pui în frigider pentru maximum 3-4 zile sau în congelator pentru o perioadă mai lungă de timp.

Înainte de a o consuma, reîncălziți mâncarea în cuptor la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 minute sau în 2-3 minute la microunde.

Extra-sfaturi pentru cea mai bună mazăre cu carne de pui

  1. Pentru a obține cel mai bun gust, alegeți carne de pui proaspătă și de bună calitate.
  2. Folosiți mazăre proaspătă sau congelată, nu mazăre din conservă care este deja fiartă.
  3. Adăugați lichid suficient (apă sau supă de pui/de legume) pentru a se forma un sos delicios și bogat.
  4. Amestecați frecvent mâncarea pentru ca să nu se lipească de fundul cratiței.
  5. Dacă roșiile vi se par prea acide, puteți adăuga o linguriță de zahăr pentru a echilibra gustul și aciditatea.
  6. Dacă folosiți mazăre proaspătă, nu congelată, timpul de gătire va fi puțin mai lung.

Întrebări frecvente

Pot folosi altă carne în loc de carne de pui?

Da, puteți folosi alt tip de carne, cum ar fi carne de porc sau de vită, dar timpul de gătire poate fi mai lung.

Mazărea congelată trebuie lăsată la dezghețat?

Nu este nevoie să decongelați mazărea, o puteți adăuga în cratiță direct de la congelator.

Pot face această rețetă vegană sau vegetariană?

Da, puteți renunța complet la carnea din rețetă sau o puteți înlocui cu tofu sau felii texturate de soia.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • cratita cu mancare de orez si lingura de lemn
    Pilaf de orez cu pipote și inimi, ieftin și bun
  • tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel
    Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta la tigaie
  • Ciulama de pui cu smantana
    Ciulama de pui cu smântână și usturoi, rețeta tradițională
  • tocanita de ceapa cu carne de pui
    Tocăniță de ceapă cu carne de pui

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

mancare de mazare cu carne de pui

Mazăre cu carne de pui - cele 2 condimente care fac diferența

Află cum să faci o mâncare de mazăre cu carne de pui ca la mama acasă! Ce condimente să folosești ca să iasă gustoasă și cât să o fierbi!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 650 g carne de pui (de preferat pulpe)
  • 450 g mazăre (Proaspătă sau congelată)
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 400 g roșii proaspete (sau 240 g din conservă)
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 frunză de dafin
  • fulgi de chilli (opțional)
  • sare și piper (după gust)
  • mărar proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți uleiul să se încălzească într-o cratiță încăpătoare. Când uleiul este încins, așezați bucățile de carne. Presărați sare și piper și prăjiți carnea pe ambele părți până când se rumenește ușor, apoi o scoateți pe o farfurie și o păstrați deoparte.
    carne pe pui prajita in tigaie
  • În uleiul rămas în cratiță căliți ceapa, ardeiul gras și morcovul tăiate cuburi, până când se înmoaie puțin și ceapa devine translucidă - aprox. 5-7 minute.
    legume calite in tigaie
  • Puneți carnea înapoi în cratiță, peste ceapă, apoi mazărea și aprox. 200 ml de apă. Tot acum puneți și condimentele: boia de ardei, dafin, fulgi de chilli (opțional), sare și piper.
    mancare de mazare
  • Lăsați mâncarea să se gătească cu capac, la foc mic, aproximativ 30 de minute până când carnea și mazărea sunt moi. Amestecați din când în când ca să nu le lipească.
    mancare de mazare cu carne de pui_gatire sub capac
  • Puneți în cratiță roșiile tăiate sau sucul de roșii și mai lăsați mâncarea să fiarbă fără capac, încă 10 minute.
    mancare de mazare cu carne de pui
  • Serviți mâncarea de mazăre caldă, presărată cu mărar proaspăt.
    mancare de mazare cu carne de pui

Bine de știut:

  1. Pentru a obține cel mai bun gust, alegeți carne de pui proaspătă și de bună calitate.
  2. Folosiți mazăre proaspătă sau congelată, nu mazăre din conservă care este deja fiartă.
  3. Adăugați lichid suficient (apă sau supă de pui/de legume) pentru a se forma un sos delicios și bogat.
  4. Pentru un gust deosebit, puteți combina boia de ardei dulce, iute și afumată.
  5. Amestecați frecvent mâncarea pentru ca să nu se lipească de fundul cratiței.
  6. Dacă roșiile vi se par prea acide, puteți adăuga o linguriță de zahăr pentru a echilibra gustul și aciditatea.
  7. Dacă folosiți mazăre proaspătă, nu congelată, timpul de gătire va fi puțin mai lung.
Valori nutriționale
Mazăre cu carne de pui - cele 2 condimente care fac diferența
Valori per porție
Calorii
395
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Colesterol
 
122
mg
41
%
Carbohidrați
 
10
g
3
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
32
g
64
%
Vitamina A
 
5114
IU
102
%
Calciu
 
44
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
77 shares

Comentarii

  1. Marisa a zis

    martie 08, 2024 at 5:31 pm

    Pai nu precizati cantitatile. Este o gluma sau?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 08, 2024 at 6:18 pm

      ... sau ați fost dumneavoastră prea grăbită. Bineînțeles că precizez și cantitățile!
      Vedeți cardul de rețetă la finalul postării.

      Răspunde
  2. Mari a zis

    mai 19, 2023 at 9:24 am

    Buna ziua! Nu vad mentionata cantitatea de mazare la reteta.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 19, 2023 at 12:15 pm

      Ups! Mulțumesc mult pentru atenționare! Sunt 450 de grame de mazăre.

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x