Încearcă această rețetă de omletă cu cartofi raşi! Se face repede, din câteva ingrediente pe care le ai chiar acum în casă și e delicioasă!
Omletele sunt mâncăruri simple și rapide care ne scot mereu din impas când nu mai știm ce să gătim sau când stăm prost cu timpul. Adică fix pe gustul meu! 🙂
Această omletă cu cartofi dați pe răzătoare este preferata mea și a fiului meu. De multe ori îl așteptam cu ea gata făcută când venea de la școală sau de la antrenamentele de handbal.
Omleta aceasta este mâncarea ideală pentru orice masă a zilei, nu doar la prânz! Poate fi un mic dejun sățios care să-ți dea energie pentru prima parte a zilei. Alături de câteva legume sau de o salată va fi o cină delicioasă, pe gustul întregii familii.
În plus, omleta este foarte bună și caldă, abia răsturnată din tigaie, dar este la fel de bună și după ce se răcește. De aceea este ideală de pus într-o caserolă și de luat la pachet pentru prânzul de la serviciu.
Este o rețetă foarte versatilă care poate fi ușor adaptată în funcție de gusturile fiecăruia și de ceea ce se găsește prin frigider la momentul respectiv.
Cartofi - ideal ar fi să folosiți cartofi roz, pentru că sunt mai puțin umezi, dar rețeta se poate face și cu cartofi albi.
Ouă - firește, fără ele nu poate exista omleta. Eu consider câte 2 ouă/porție.
Șuncă - o folosim în primul rând pentru un plus de gust și în al doilea rând pentru că în grăsimea lăsată de șuncă în tigaie vom găti cartofii. Dacă nu aveți sau nu doriți să folosiți șuncă, atunci ca trebui să adăugați 2-3 linguri de ulei.
Parmezan - îl folosim pentru gust și aromă. La fel de bine puteți alege orice altă brânză matură, de exemplu un caș uscat de oi sau de vaci. Se poate folosi și cașcaval ras.
Condimente - pe lângă sare și piper, eu mai folosesc la această omletă puțin oregano uscat și un praf de nucșoară proaspăt rasă pentru că aroma ei se potrivește de minune atât cu ouăle, cât și cu cartofii.
Rețeta este foarte versatilă și se adaptează cu ușurință tuturor gusturilor. Mai puteți adăuga: ceapă verde, ciuperci, pătrunjel sau mărar, roșii uscate, măsline, etc.
Alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca
Dacă și voi iubiți omletele și mâncărurile simple și rapide, din aceeași categorie, mai puteți găsi încă câteva rețete pe blog. Iată ce vă recomand eu:
- omletă cu brânză și sparanghel
- omletă rapidă cu piept de pui, roșii și ciuperci
- omletă cu gălbiori și mărar
- omletă la cuptor cu roșii și broccoli
Mod de preparare omletă cu cartofi raşi - rețeta pas cu vas și VIDEO
Veți găsi mai jos varianta pas cu pas a rețetei, pe care o puteți printa ca să o aveți la îndemână sau să o păstrați la colecția voastră de rețete. Totuși, este mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. De aceea la final vă las și varianta video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Omleta cu cartofi raşi
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 40 g șunculiță grasă (sau ulei dacă nu folosiți șuncă)
- 2-3 cartofi mici (aprox. 300 g)
- 4 ouă
- 20 g linguri de parmezan ras (2 linguri) (sau caș de oi, cașcaval, Gouda, etc.)
- sare, piper, oregano, nucșoară - după gust
- opțional mai puteți pune: ceapă verde, ciuperci, pătrunjel sau mărar, roșii uscate, măsline, etc.
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați șunculița fâșii și puneți-o să se călească într-o tigaie cu diametrul de aprox. 20-2 cm.
- Curățați cartofii de coajă și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari. Puneți cartofii în tigaie peste șunculița călită. Amestecați să se gătească uniform. Sunt gata când încep să se rumenească ușor.
- Bateți ouăle cu o furculiță, adăugați condimentele și parmezanul. Turnați ouăle în tigaie, peste cartofi. Rotiți tigaia ca să ajungă ouăle peste tot.
- Lăsați omleta să se gătească sub capac, la foc mic timp de 10 minute sau până când ouăle sunt închegate.
- Răsturnați omleta pe o farfurie, apoi îi dați drumul în tigaie cu partea rumenită în sus.
- Mai lăsați omleta pe foc încă 5 minute, cât să se rumenească și pe partea cealaltă, fără capac.
- Omleta e gata. O puteți servi cât e caldă, dar e foarte bună și rece.
- Dacă ați făcut 2 porții, o tăiați în două jumătăți și o așezați în 2 farfurii, alături de legume proaspete sau la grătar.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nelu a zis
Merge si cu ciuperci in loc de cartofi .
Iuliana a zis
Probabil, dar în acest caz va fi cu totul altă rețeta.
sanda a zis
Am facut intr-o tigaie mai mica.
Iuliana a zis
Arată super! Pare mai Groasa decât a mea si e foarte bine închegată. Mulțumesc si eu pentru poza, Sanda. Week-end plăcut!
sanda a zis
F. buna aceasta omleta si satioasa. Cand mai aveam putin din ea m-am gandit sa fac o poza. Multumesc de reteta.Pupici.
Claudia a zis
Da, da, e buna 🙂
Seamana cu tocineii moldovenesti sau cu chiftelele alea nemtesti pe care le-am pregatit si eu acum ceva timp 🙂
Am sa incerc si sub forma de omleta ca nu e rea ideea 🙂
Iuliana a zis
Si eu imi propusesem sa fac chiftelele tale 🙂
Diana a zis
Imi placeee , chiar ieri am facut ceva de acest gen , doar ca in loc de cartofi am pus un urias de ardei gras rosu ... f bun si usor . Data (a)viitoare voi incerca si cu cartofi .
Zile frumoase !
Iuliana a zis
Bun, atunci eu data viitoare incerc cu ardei rosu, merci de idee 🙂 Zi frumoasa si tie!