Timp estimat pentru lectura articolului: 8 minute
Veți iubi această supă de tortellini cu pui și spanac pentru că este consistentă și sățioasă! O rețetă ingenioasă, pe care o puteți găti în etape, ca să obțineți o supă 3 în1: de post (vegană), vegetariană sau cu carne, după regimul sau preferințele persoanelor pe care le aveți la masă.
O rețetă de supă atât de bogată și de gustoasă! E plină de legume, are tortellini delicioși și suficiente bucăți de carne încât să dea o senzație de confort și sațietate.
În plus se face foarte ușor cu ingrediente la îndemână. Vreți și alte rețete ușoare de supă? Încercați rețeta mea de supă cremă de ardei copți sau pe cea de supă cremă de usturoi.
Mergi direct la:
De ce "supă 3 în 1"?
Pentru că este ușor să o gătești în etape și să obții 3 feluri de supă:
- vegană - cu spanac, dar fără tortellini
- vegetariană - cu tortellini și spanac, dar fără carne
- cu carne - cu tortellini, piept de pui și spanac
În acest fel va fi foarte simplu pentru tine să gătești o singură dată, dar să satisfaci toate gusturile, regimurile sau preferințele celor din familie.
Ce ne trebuie pentru a face această rețetă
- piept de pui - alegeți un piept de pui cu os. Dacă puneți osul la fiert, puteți face rapid o supă simplă, dar care va da gust bun.
- ulei - foarte puțin, doar pentru călit legumele
- legume: ceapă, morcov, țelină, păstârnac
- cuburi de roșii - pot fi roșii dintr-o conservă cumpărată
- usturoi - dă o aromă specială în această supă
- opțional, leguminoase - folosiți fasole, năut sau linte fiartă dacă doriți o supă vegană mai consistentă. Puteți folosi fasole, năut sau linte din conservă sau le puteți fierbe separat.
- baby spanac - pentru mai multe vitamine și o notă de prospețime
- tortellini - pentru varianta vegetariană a supei, cumpărați tortellini cu ricotta, de preferat refrigerați. Dacă folosiți tortellini uscați, va trebui să ajustați timpul de gătire conform instrucțiunilor de pe pachet.
- sare și piper
- pătrunjel proaspăt pentru servit
- opțional, dacă vă place, fâșii de parmezan ras pentru servit
Cum se face
1. Îndepărtați osul și pielea de la pieptul de pui. Osul îl puneți la fiert pentru 30-40 de minute cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează.
2. Condimentați pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți. Puneți-l într-o tavă și dați-l la cuptor, la 200 de grade (cuptorul preîncălzit) pentru aprox. 40-45 de minute. La jumătatea timpului îl întoarceți pe partea cealaltă.
3. Într-o oală încăpătoare (4-5 litri) puneți 2 linguri de ulei și căliți legumele tăiate cubulețe mici, pentru 3-4 minute.
4. Adăugați 3 litri de apă caldă, sare și piper și lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac pentru 20-25 de minute până când legumele sunt gătite.
5. Adăugați roșiile și usturoiul trecut prin presă și lăsați supa să mai fiarbă 5 minute.
6. Acum puteți da deoparte câte porții doriți pentru supa vegană. Adăugați fasole, năut sau linte fiartă, o mână de spanac și lăsați supa pe foc 5 minute, doar cât să se împrietenească aromele.
7. În oala mare completați cu 1 litru de apă caldă și puneți tortellini la fiert. Îi lăsați să fiarbă cu 5 minute mai puțin decât timpul indicat de pachet.
8. Adăugați spanacul și fierbeți încă 5 minute. Supa vegetariană e gata, puteți da deoparte câte porții doriți.
9. Între timp osul de pui a fiert, strecurăm supa printr-o sită. Scoatem și pieptul de pui din cuptor și imediat îl desfacem cu 2 furculițe.
10. În oala mare cu supă punem supa de pui și pieptul de pui. Mai lăsăm 5 minute pe foc mic și putem servi supa cu pătrunjel și parmezan ras, după gust.
Ce puteți înlocui în rețetă
- Tortellini - se pot înlocui cu ravioli sau cu orice alt tip de paste aveți în casă. Dacă doriți o supă fără gluten, puteți să renunțați la tortellini sau să le înlocuiți cu orez.
- Piept de pui - îl puteți înlocui cu pulpe dezosate. Puteți folosi de asemenea carne de porc sau de vită, dar trebuie să luați în calcul timpul mult mai lung de gătire.
- Cuburi de roșii - le puteți înlocui cu suc de roșii făcut în casă.
- Baby spanac - puteți folosi spanac proaspăt pe care să îl rupeți cu mâna pentru ca frunzele să aibă mărimea potrivită. Puteți folosi de asemenea și spanac frunze congelat.
- Leguminoase - pentru varianta vegană a supei, dacă nu doriți să adăugați fasole, năut sau linte, puteți adăuga paste fără ou. În acest caz, rețeta va fi foarte asemănătoare cu rețeta de supă italiană minestrone.
Cum se păstrează
Dacă mai rămâne, păstrați supă cu tortellini și pui la frigider, într-un recipient cu capac, până la 3 până la 4 zile. Când doriți să o serviți, încălziți supa la foc mic.
Dacă doriți să congelați supa, vă recomand să o congelați fără tortellini, rezistă până la 3 luni. Înainte de servire, fierbeți separat tortellini și îi adăugați în supă.
Extra-sfaturi
- Folosiți pentru această supă cei mai mici tortellini pe care îi găsiți. Dacă sunt prea mari, se umflă mult la fiert, iar oala va fi cam aglomerată.
- Dacă nu aveți nevoie o cutie întreagă de tortellini, care de obicei are 250 de grame, folosiți doar cât vă trebuie, iar ceea ce rămâne puteți păstra la congelator pentru altădată.
- Aveți în vedere, mai ales dacă păstrați supa de pe o zi pe alta, că tortellini se vor umfla foarte mult și vor absorbi mult lichid. Așa că fie faceți de la început supa mai fluidă, fie înainte de servire mai adăugați supă de legume sau de pui.
- Spanacul, mai ales dacă este varianta baby se înmoaie foarte repede și își pierde culoarea și textura. Asigurați-vă că nu îl adăugați prea devreme în oală, ca să nu fiarbă prea mult.
- Dacă vă plac supele picante, puteți adăuga la fiert o linguriță de fulgi de chilli.
Alte rețete de supe
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Cu ce poți servi această supă de tortellini cu pui
Iată mai jos câteva idei:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă de tortellini cu pui și spanac
Rețeta Video
Ingrediente
- 800 g piept de pui cu os (1 buc.)
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 felie de țelină
- 400 g cuburi de roșii (1 conservă)
- 3 căței usturoi
- 100 g spanac proaspăt
- 250 g tortellini (cu ricotta - pt. vegetarieni)
- sare și piper (după gust)
pentru servit
- pătrunjel proaspăt
- parmezan
opțional - pentru varianta vegană
- 300-400 g fasole, năut sau linte fiartă (din conservă)
Instrucțiuni de preparare
- Îndepărtați osul și pielea de la pieptul de pui. Osul îl puneți la fiert pentru 30-40 de minute cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează.
- Condimentați pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți. Puneți-l într-o tavă și dați-l la cuptor, la 200 de grade (cuptorul preîncălzit) pentru aprox. 40-45 de minute. La jumătatea timpului îl întoarceți pe partea cealaltă.
- Într-o oală încăpătoare (4-5 litri) puneți 2 linguri de ulei și căliți legumele tăiate cubulețe mici, pentru 3-4 minute.
- Adăugați 3 litri de apă caldă, sare și piper și lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac pentru 20-25 de minute până când legumele sunt gătite.
- Adăugați roșiile și usturoiul trecut prin presă și lăsați supa să mai fiarbă 5 minute.
- Acum puteți da deoparte câte porții doriți pentru supa vegană. Adăugați fasole, năut sau linte fiartă, o mână de spanac și lăsați supa pe foc 5 minute, doar cât să se împrietenească aromele.
- În oala mare completați cu 1 litru de apă caldă și puneți tortellini la fiert. Îi lăsați să fiarbă cu 5 minute mai puțin decât timpul indicat de pachet.
- Adăugați spanacul și fierbeți încă 5 minute. Supa vegetariană e gata, puteți da deoparte câte porții doriți.
- Între timp osul de pui a fiert, strecurăm supa printr-o sită. Scoatem și pieptul de pui din cuptor și imediat îl desfacem cu 2 furculițe.
- În oala mare cu supă punem supa de pui și pieptul de pui. Mai lăsăm 5 minute pe foc mic și putem servi supa cu pătrunjel și parmezan ras, după gust.
Bine de știut:
- Folosiți pentru această supă cei mai mici tortellini pe care îi găsiți. Dacă sunt prea mari, se umflă mult la fiert, iar oala va fi cam aglomerată.
- Dacă nu aveți nevoie o cutie întreagă de tortellini, care de obicei are 250 de grame, folosiți doar cât vă trebuie, iar ceea ce rămâne puteți păstra la congelator pentru altădată.
- Aveți în vedere, mai ales dacă păstrați supa de pe o zi pe alta, că tortellini se vor umfla foarte mult și vor absorbi mult lichid. Așa că fie faceți de la început supa mai fluidă, fie înainte de servire mai adăugați supă de legume sau de pui.
- Spanacul, mai ales dacă este varianta baby se înmoaie foarte repede și își pierde culoarea și textura. Asigurați-vă că nu îl adăugați prea devreme în oală, ca să nu fiarbă prea mult.
- Dacă vă plac supele picante, puteți adăuga la fiert o linguriță de fulgi de chilli.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sursa de inspirație a rețetei, pe blogul lui Beth, aici.
Lasă un comentariu