• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 feb. 2025 · Publicată: 15 ian. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
672 shares
Mergi la rețetă

Trigoane cu brânză de vaci și stafide, crocante și delicioase. Trigoane din foi de plăcintă. Plăcintă cu brânza de vaci sunt formă de trigoane.

Cred că deja este evident cât de mult îmi plac trigoanele crocante făcute din foi de plăcintă cu diferite umpluturi. Aceasta este a cincea rețetă de trigoane de pe blog și nu vă pot promite că va fi și ultima 😀

Trigoane cu branza de vaci

Îmi plac trigoanele pentru că sunt "aceeași Mărie cu altă pălărie", adică, în traducere sunt o plăcintă deja porționată și care poate fi servită mai comod și mai elegant, mai ales dacă avem musafiri.

Mai am în palmares trigoane umplute cu: dovleac, mere, ciuperci și brânză sărată . După cum vedeți în galeria de mai jos, toate-s frumoase, toate-s crocante și toate-s bune rău!

  • rigoane cu dovleac si scortisoara
    dovleac
  • mere
  • trigoane cu ciuperci
    ciuperci
  • Trigoane crocante cu brânză sărată
    brânză sărată

Vă las și linkuri către rețetele lor, aici:

  1. Trigoane cu dovleac și scorțișoară
  2. Trigoane cu mere și nuci
  3. Trigoane cu ciuperci
  4. Mini-trigoane cu brânză sărată

Trigoanele de astăzi, cu brânză de vaci și stafide, sunt preferatele mele și cele pe care le fac cel mai des. Culmea, iată că tocmai ele au ajuns ultimele pe blog!

Sunt minunate, parfumate cu vanilie și coajă rasă de lămâie, aurii și micuțe. Sunt perfecte la micul dejun cu lapte sau cu ceai, sunt bune și seara la cină cu un iaurt, dar le puteți pune și în pachetul pentru școală sau serviciu.

Trigoane cu branza de vaci

Nu am încercat niciodată să fac trigoane cu foi de plăcintă făcute în casă. De fapt eu nu prea fac foi pentru plăcintă acasă. O să râdeți, dar așa bloggeriță de food cum mă vedeți, uite că nu am încredere în abilitățile mele de a face foi atât de subțiri și de fine.

Iar dacă nu sunt subțiri și fine, trigoanele nu ies crocante așa cum îmi plac mie. Așadar, trăiască producătorii de foi de plăcintă, căci din punctul meu de vedere fac o treabă foarte bună! 🙂

Trigoane cu branza de vaci

Mod de preparare trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

Trigoanele sunt la fel de ușor de făcut ca orice plăcintă cu brânză, doar modul de înfășurare este altul. Sunt un desert relativ dietetic, dacă folosiți o brânză de vaci slabă.

Brânza folosită de mine a avut 8% grăsime, iar zahăr am pus destul de puțin, doar 40 de grame la o tavă de trigoane. Hai că nu e rău! Dacă le doriți mai dulci, va trebui să suplimentați cantitatea trecută la ingrediente.

Trigoane la cuptor

O precizare importantă: nu puneți zahărul în amestecul de brânză și ouă pentru că va lichefia brânza, mai ales dacă e o brânză mai slabă. Puneți zahărul direct pe foile de plăcintă, chiar înainte să împachetați trigoanele și o să fie foarte bine.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Trigoane cu branza de vaci

Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 20 trigoane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 pachet foi de plăcintă (am folosit Morărița - 400 g )
  • 50 g stafide
  • 10 ml rom (sau o sticluță de esență de rom)
  • 220 g brânză de vaci grasă
  • 2 ouă întregi
  • 40 g zahăr tos (mai mult dacă le doriți mai dulci)
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 gălbenuș pentru uns deasupra
  • zahăr pudră pentru finisat - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă este cazul, foile de plăcintă trebuiesc dezghețate înainte să vă apucați de treabă.
  • Puneți stafidele la înmuiat în apă călduță cu puțin rom. Ar trebui să stea la înmuiat cam jumătate de oră ca să se hidrateze.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, un praf de sare, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Nu puneți zahărul tos în acest amestec, pentru că va înmuia brânza!
  • Adăugați în amestecul de mai sus stafidele hidratate și bine scurse de apă.
  • Luați o foaie de plăcintă, o ungeți cu puțin ulei folosind o pensulă și peste ea suprapuneți încă o foaie. Ungeți și a doua foaie cu ulei.
  • Tăiați cele 2 foi suprapuse pe lungime, în 4 fâșii egale.
  • Puneți câte o lingură din compoziția de mai sus pe capătul fiecărei fâșii. Peste brânză puneți câte o linguriță de zahăr și imediat împachetați fâșiile în formă de triunghi.
  • Așezați trigoanele în tavă. Nu cresc prea mult la copt, așa că nu trebuie să lăsați foarte mult loc între ele. Mie mi-au încăput toate într-o singură tavă. Dacă nu vă încap, le coaceți în două serii, dar aveți grijă să le umpleți cu brânză exact înainte de coacere.
  • Ungeți trigoanele cu gălbenuș de ou și presărați puțin zahăr tos deasupra. Se va carameliza și va da gust și aspect frumos.
  • Coaceți trigoanele pentru 30-35 de minute, în funcție de cuptor, până când sunt rumenite.
  • Se servesc calde sau reci, presărate opțional cu zahăr pudră.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Vedeți și varianta video a rețetei pe contul de YouTube al blogului. Click pe fotografia de mai jos. ⬇️

Trigoane cu branza de vaci

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
672 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.