Ciorba de varză dulce de post este una dintre acele mâncăruri simple, dar pline de gust, care ne aduc aminte de copilărie și de mesele de duminică din Moldova. O găsiți și sub denumirea de ciorbă de varză tradițională sau ciorbă de varză albă cu borș, pregătită fără carne, dar cu un gust bogat, acrișor […]
Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
Dacă ați crescut la țară sau ați prins vremurile când se tăia porcul în curte, sigur ați mâncat caltaboș. La noi era nelipsit de pe masa de Crăciun și toți așteptam să se răcească, ca să fie tăiat felii. Bunicii mei făceau caltaboșul cu carne tocată, orez și bulion, exact așa cum vi-l arăt în […]
Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
Dacă nu ați gustat niciodată prăjitura Cușma lui Guguță, e momentul perfect să vă îndrăgostiți de ea! Este o rețetă din Republica Moldova, spectaculoasă atât la gust cât și la aspect, compusă din rulouri fragede cu vișine, făcute din aluat fraged de casă cu unt, și îmbrăcate într-un strat generos de cremă din smântână dulce. […]
Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
Dacă vă plac rețetele ușor de făcut, dar cu efect garantat pe masă, atunci acest chec aperitiv cu ficăței de pui o să vă intre repede în topul preferințelor. E moale, consistent, plin de gust și se face cu ingrediente simple, pe care sigur le aveți prin frigider. Îl puteți servi atât cald, cât și […]
Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
Amandine cu ciocolată - rețeta de casă cu ganache și sirop de rom, cu o glazură simplă, dar delicioasă din ciocolată neagră și smântână. O rețetă practică, echilibrată și cu gust autentic - fix ce trebuie dacă v-a fost dor de amandinele copilăriei, dar vreți o variantă modernizată și mai ușor de făcut acasă. Recunosc, […]
Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
Sunt multe variante de sarmale de post, dar sarmalele cu păsat sunt, fără îndoială, preferatele mele! Gustul acela ușor afumat de la oala de lut și textura rustică a păsatului (spărtură de porumb) le fac un preparat tradițional care nu lipsește din meniul nostru de iarnă sau de post. Sunt sățioase, aromate și, dacă se […]
Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
Acești biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao sunt exemplul perfect că uneori simplitatea bate tot. Fără praf de copt, cu doar câteva ingrediente de bază, rezultatul e crocant, fraged, aromat și… cu un design spectaculos. Se fac ușor, mai ales dacă sunteți genul care iubește să modeleze și să se joace cu aluatul. […]
Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
Dacă vi s-a făcut dor de un desert clasic, cu aer de cofetărie interbelică, atunci aceste paleuri cu ciocolată sunt exact ce trebuie. Fragede, fine, umplute cu o ganache bogată și decorate cu glazură lucioasă, fursecurile astea nu stau prea mult prin cutie. La noi în familie, dispar ca prin magie, mai ales când sunt […]
Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
Dacă vă plac plăcintele sărate, aceste plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval sunt exact genul de rețetă pe care veți vrea s-o repetați iar și iar. Se fac cu foi de plăcintă cumpărate, ceea ce ne scutește de multă muncă, iar umplutura este cremoasă, gustoasă și bine legată. Practic, sunt perfecte când aveți poftă de […]
Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
Uneori, pur și simplu nu avem chef de frământat sau de așteptat să crească aluatul, dar tot vrem ceva dulce, cald și parfumat. Exact atunci e momentul pentru gogoșile rapide cu praf de copt, mere și stafide!Sunt fragede, moi în interior și se fac în 15 minute, cu ingrediente pe care sigur le aveți deja […]
Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie, dar când începeți să acordați mai multă atenție nutriției și sănătății, apar inevitabil întrebările: care este uleiul potrivit pentru această rețetă? Alegerea nu este întotdeauna simplă. Unele uleiuri sunt stabile la temperaturi ridicate și perfecte pentru prăjit, altele își păstrează aroma și nutrienții doar dacă sunt folosite […]
Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de salată cu piept de pui, ușoară dar consistentă, cu ciuperci rumenite și un sos de usturoi, atunci ați ajuns exact unde trebuie. E o salată versatilă, perfectă pentru mesele rapide de seară, dar suficient de aspectuoasă și gustoasă cât să stea mândră și pe un platou festiv. Știți […]
Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
Cremșnit, cremeș sau crempita - un desert clasic care nu se demodează niciodată. Straturile crocante de aluat fraged cu unt îmbrățișează o cremă fină de vanilie, ușor aerată, dar consistentă. E genul acela de prăjitură care dispare imediat de pe platou, indiferent dacă o faceți pentru o zi obișnuită sau pentru o masă festivă. Cremșnit […]
Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
Toamna vine cu dorința aceea de a pune lucruri bune deoparte. Printre cele mai simple și mai utile conserve pe care le puteți face este această varză tocată la borcan pentru iarnă, fără apă sau saramură, doar cu sare neiodată. Nu doar că se face incredibil de ușor, dar e una dintre cele mai versatile […]
3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
Toamna nu înseamnă doar dovleac și scorțișoară. Dacă e să aleg un ingredient pe care îl aștept cu drag în sezonul rece, acela e sfecla roșie. Coaptă, fiartă sau chiar crudă, aduce nu doar o culoare superbă în farfurie, dar și un gust pământiu, ușor dulceag, care merge de minune în salate. Astăzi vin cu […]
Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
Dintre toate borcanele din cămară, acestea cu ardei umpluți cu varză, morcov și țelină, stau mereu în față. Nu doar că sunt frumoși, colorați și apetisanți, dar gustul e perfect echilibrat - acrișor, ușor picant, aromat de la hrean și frunze de țelină. Totul pus la murat în saramură simplă, fără pic de oțet. Rețeta […]
Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
Când nu mai știi ce să gătești și trebuie să faci ceva rapid, dar care să sature și să placă tuturor celor din familie, cu această budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide vei merge la sigur. E genul de preparat care merge perfect și ca desert, dar și ca o cină ușoară sau […]
Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
Dacă e toamnă, e musai să profitați de gogoșarii cărnoși din piață! Această rețetă de gogoșari umpluți cu carne de pui, orez și ciuperci, gătiți la cuptor într-un sos simplu de roșii, este fix genul acela de mâncare care adună toată familia în jurul mesei. Nimic sofisticat, doar ingrediente simple, gătite bine, care se completează […]
Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute
Când vine vorba de deserturi de sezon, prăjitura rapidă cu prune e una dintre favoritele mele. E genul de rețetă care se face aproape singură, din ingrediente simple, dar cu un rezultat peste așteptări: un blat moale și pufos, fructe coapte perfect și o crustă discret crocantă la suprafață. Mi-a plăcut ideea acestei prăjituri pentru […]
Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
Dacă sunteți în căutarea unei idei pentru o gustare sățioasă, perfectă pentru pachetul de la școală sau de luat la drum, această rețetă de covridog e exact ce trebuie. Aluatul fraged, cu unt și lapte, învăluie crenvurștii într-un strat moale la interior, dar ușor crocant la exterior, datorită băii în apă cu bicarbonat. Și partea […]
Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
Mâncarea de mazăre cu chifteluțe de pui și smântână e una din acele rețete rapide care adună toată familia la masă fără să te stresezi prea mult cu pregătirea. Aromată, cremoasă și sățioasă, e genul de fel principal care se face ușor, din ingrediente la îndemână, dar care are un aer de "ceva mai special" […]
Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
Dacă există un lucru care ne face să iubim plăcintele și mai mult, acela e momentul când le rupi și vezi cum se trag fâșiile una câte una, ca la un foietaj bine făcut. Așa sunt aceste plăcinte turcești la tigaie, niște lipii cu unt care se desfac în straturi, se coc simplu, pe aragaz, […]
Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe
Când vine frigul și ai poftă de o ciorbă aburindă, n-ai idee cât de mult îți vei mulțumi că ai pregătit din timp zarzavat în suc de roșii pentru iarnă. Te scutește de tocat legume când ți-e lumea mai dragă, are gust de vară pusă la păstrare și face minuni în orice ciorbă, fie ea […]
Chec zebră cu cana – rețeta simplă și pufoasă pentru orice ocazie
Dacă n-ați încercat până acum un chec zebră, e momentul să vă puneți șorțul! Nu doar că arată spectaculos tăiat felii, dar este și incredibil de simplu de făcut, cu ingrediente simple și ieftine. Și nici măcar nu separăm ouăle! E desertul simplu care merge perfect la cafeaua de dimineață, la pachet pentru școală sau […]
Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă
Când ai doi dovlecei în frigider și nu vrei să prăjești, să fierbi sau să te încingi în bucătărie, această salată de dovlecei copți în air fryer, cu iaurt și ou fiert, e exact ce trebuie. Seamănă cu o salată de vinete reinterpretată, dar cu un aer mai light și o cremă care aduce cu […]
Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
Salata de vinete face parte din ADN-ul nostru culinar. Dar, deși e gustoasă, salata de vinete tradițională cu mult ulei de floarea-soarelui nu e chiar cea mai prietenoasă cu ficatul sau cu silueta. Am început să caut o variantă care să păstreze savoarea vinetelor coapte, dar să fie mai echilibrată nutrițional și așa am ajuns […]
Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
Dacă ești în căutarea unei idei pentru o gustare proteică, rapidă și cu ingrediente curate, această pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte este exact ce trebuie. Se prepară în câteva minute, e sățioasă, cremoasă și numai bună de întins pe o felie de pâine integrală sau de servit cu legume proaspete. Iar […]
Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
Când vine vorba de gătit inteligent și fără risipă, nimic nu bate un pui întreg. Cu puțină organizare și un cuțit bine ascuțit, poți transforma un pui într-un festin pe mai multe zile, pentru toată familia. De la supe clare și ciorbe sățioase, până la fripturi rumene sau salate rapide, un singur pui poate deveni […]
Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
Dacă e ceva ce am învățat din toate rețetele de gogoși încercate până acum, e că cele mai bune gogoși moi și pufoase nu trebuie decupate cu paharul. De ce? Pentru că rețeta asta fără pahar e și fără pierdere de timp și risipă de aluat! Pe scurt ce e deosebit la rețeta mea: nu […]
Salată de vară țărănească cu roșii și castraveți – rețeta simplă și gustoasă ca la mamaia
Vara nu trece fără o salată simplă și gustoasă cu roșii și castraveți - ca la mamaia la țară! E genul de rețetă rapidă care te salvează când nu știi ce să mai gătești. Rețetă simplă, rapidă și de sezon, dar cu povește Genul acesta de salată țărănească se făcea zilnic la țară, vara. Nu […]
Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
Rețeta simplă de chec aperitiv cu iaurt. Cum se face un chec aperitiv gustos și spornic cu ingredientele pe care le avem la îndemână.
Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
Dacă vreți un desert ușor de făcut, fără coacere și fără ouă crude, acest tort cu biscuiți și cremă fiartă de cacao (budincă de cacao) e o alegere inspirată! Crema densă, cu gust intens de cacao și un strop de rom, se potrivește perfect cu biscuiții înmuiați în lapte. E genul acela de prăjitură care […]
Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
Dacă te-ai întrebat vreodată de ce folosim amidon alimentar în bucătărie sau dacă îl poți înlocui cu altceva, ai ajuns unde trebuie. Fie că faci o cremă de vanilie, un sos pentru friptură, un blat pufos pentru tort sau chiar o supă, amidonul poate fi aliatul tău de nădejde. În plus, îl găsești peste tot […]
Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
Acești cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar sunt una dintre cele mai simple și satisfăcătoare rețete de post pe care le fac. Cu marginile rumenite, interior moale și un mujdei turnat generos peste ei, sunt fix ce trebuie când vrei ceva gustos, sățios și rapid. Rețeta de cartofi fierți și zdrobiți este perfectă […]
Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
Dacă ar fi să aleg o rețetă rapidă, gustoasă și potrivită atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru mesele cu prietenii, aș merge clar pe aceste frigărui din carne tocată de pui. Se fac ușor, nu au nevoie de cine știe ce tehnică specială și, bonus, sunt mai ușoare decât clasicele frigărui […]
Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure
Când vine vremea conservelor de casă, trebuie neapărat să vorbin și despre cum se sterilizează borcanele și capacele. Fie că e vorba de gemuri aromate, compoturi de vară, sau de o zacuscă bună de întins pe pâine iarna, igiena recipientelor este un pas esențial care nu trebuie neglijat. Fără sterilizare, toată munca noastră riscă să […]
Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
Am pregătit de multe ori salată caldă de năut, în tot felul de combinații, dar varianta asta cu legume sotate și arome mediteraneene a devenit rapid preferata mea. E rapidă, e ușor de adaptat cu ce aveți prin frigider și, cel mai important, e absolut echilibrată: năut crocant, legume ușor al dente, lămâie și verdeață […]
Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
Când ai nevoie de ceva cald, reconfortant și gata într-o jumătate de oră, această rețetă de couscous cu ciuperci e fix ce trebuie! Nu doar că se face ușor, dar e atât de versatilă încât poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Am făcut această rețetă într-o zi în care aveam niște ciuperci Pleurotus […]
Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
Când căldura verii își face de cap, această salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar devine rapid vedeta mesei. E cremoasă, crocantă, răcoroasă și foarte versatilă. Vă las mai jos câteva sugestii dacă vreți să îmbogățiți salata simplă de castraveți astfel încât să devină garnitura perfectă lângă grătare, fripturi sau sandvișuri. În plus, am […]
Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
Paste cu brânză Feta, roșii coapte și busuioc - dacă n-ați încercat încă combinația asta, promiteți-mi că o treceți pe listă pentru săptămâna asta! E o rețetă care merge în orice anotimp și care cere doar câteva ingrediente simple. Promite în schimb o explozie de arome. Fiecare ingredient își aduce aportul la "delicioșenie": roșiile cherry […]
Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
O tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii este genul de rețetă ușoară care îți salvează rapid și gustos prânzul sau cina. E simplă și ieftină, cu ingrediente la îndemână, dar cu un rezultat care adună toată familia în jurul mesei. Mulți mă întreabă: cum gătesc pipotele și inimile ca să […]
Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
Nu de puține ori, ne trezim că trebuie să pregătim ceva rapid pentru prânz sau cină. Secretul? Să avem mereu în casă câteva ingrediente de bază care ne permit să gătim ușor, sănătos și gustos. De ce trebuie să aveți o rezervă de ingrediente de bază? Oricât de organizat ar fi planul de mese, tot […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 31
- Pagina următoare »










































