• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete

Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean

Publicat la 25 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.

Ciorba de varză dulce de post este una dintre acele mâncăruri simple, dar pline de gust, care ne aduc aminte de copilărie și de mesele de duminică din Moldova. O găsiți și sub denumirea de ciorbă de varză tradițională sau ciorbă de varză albă cu borș, pregătită fără carne, dar cu un gust bogat, acrișor […]

Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală

Publicat la 21 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc

Dacă ați crescut la țară sau ați prins vremurile când se tăia porcul în curte, sigur ați mâncat caltaboș. La noi era nelipsit de pe masa de Crăciun și toți așteptam să se răcească, ca să fie tăiat felii. Bunicii mei făceau caltaboșul cu carne tocată, orez și bulion, exact așa cum vi-l arăt în […]

Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Publicat la 19 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine

Dacă nu ați gustat niciodată prăjitura Cușma lui Guguță, e momentul perfect să vă îndrăgostiți de ea! Este o rețetă din Republica Moldova, spectaculoasă atât la gust cât și la aspect, compusă din rulouri fragede cu vișine, făcute din aluat fraged de casă cu unt, și îmbrăcate într-un strat generos de cremă din smântână dulce. […]

Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Publicat la 18 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate

Dacă vă plac rețetele ușor de făcut, dar cu efect garantat pe masă, atunci acest chec aperitiv cu ficăței de pui o să vă intre repede în topul preferințelor. E moale, consistent, plin de gust și se face cu ingrediente simple, pe care sigur le aveți prin frigider. Îl puteți servi atât cald, cât și […]

Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Publicat la 17 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă

Amandine cu ciocolată - rețeta de casă cu ganache și sirop de rom, cu o glazură simplă, dar delicioasă din ciocolată neagră și smântână. O rețetă practică, echilibrată și cu gust autentic - fix ce trebuie dacă v-a fost dor de amandinele copilăriei, dar vreți o variantă modernizată și mai ușor de făcut acasă. Recunosc, […]

Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Publicat la 16 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei

Sunt multe variante de sarmale de post, dar sarmalele cu păsat sunt, fără îndoială, preferatele mele! Gustul acela ușor afumat de la oala de lut și textura rustică a păsatului (spărtură de porumb) le fac un preparat tradițional care nu lipsește din meniul nostru de iarnă sau de post. Sunt sățioase, aromate și, dacă se […]

Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!

Publicat la 15 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.

Acești biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao sunt exemplul perfect că uneori simplitatea bate tot. Fără praf de copt, cu doar câteva ingrediente de bază, rezultatul e crocant, fraged, aromat și… cu un design spectaculos. Se fac ușor, mai ales dacă sunteți genul care iubește să modeleze și să se joace cu aluatul. […]

Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie

Publicat la 14 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou

Dacă vi s-a făcut dor de un desert clasic, cu aer de cofetărie interbelică, atunci aceste paleuri cu ciocolată sunt exact ce trebuie. Fragede, fine, umplute cu o ganache bogată și decorate cu glazură lucioasă, fursecurile astea nu stau prea mult prin cutie. La noi în familie, dispar ca prin magie, mai ales când sunt […]

Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate

Publicat la 5 noiembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre

Dacă vă plac plăcintele sărate, aceste plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval sunt exact genul de rețetă pe care veți vrea s-o repetați iar și iar. Se fac cu foi de plăcintă cumpărate, ceea ce ne scutește de multă muncă, iar umplutura este cremoasă, gustoasă și bine legată. Practic, sunt perfecte când aveți poftă de […]

Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Publicat la 29 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos

Uneori, pur și simplu nu avem chef de frământat sau de așteptat să crească aluatul, dar tot vrem ceva dulce, cald și parfumat. Exact atunci e momentul pentru gogoșile rapide cu praf de copt, mere și stafide!Sunt fragede, moi în interior și se fac în 15 minute, cu ingrediente pe care sigur le aveți deja […]

Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet

Publicat la 19 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie, dar când începeți să acordați mai multă atenție nutriției și sănătății, apar inevitabil întrebările: care este uleiul potrivit pentru această rețetă? Alegerea nu este întotdeauna simplă. Unele uleiuri sunt stabile la temperaturi ridicate și perfecte pentru prăjit, altele își păstrează aroma și nutrienții doar dacă sunt folosite […]

Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară

Publicat la 15 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de salată cu piept de pui, ușoară dar consistentă, cu ciuperci rumenite și un sos de usturoi, atunci ați ajuns exact unde trebuie. E o salată versatilă, perfectă pentru mesele rapide de seară, dar suficient de aspectuoasă și gustoasă cât să stea mândră și pe un platou festiv. Știți […]

Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Publicat la 12 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.

Cremșnit, cremeș sau crempita - un desert clasic care nu se demodează niciodată. Straturile crocante de aluat fraged cu unt îmbrățișează o cremă fină de vanilie, ușor aerată, dar consistentă. E genul acela de prăjitură care dispare imediat de pe platou, indiferent dacă o faceți pentru o zi obișnuită sau pentru o masă festivă. Cremșnit […]

Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată

Publicat la 1 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură

Toamna vine cu dorința aceea de a pune lucruri bune deoparte. Printre cele mai simple și mai utile conserve pe care le puteți face este această varză tocată la borcan pentru iarnă, fără apă sau saramură, doar cu sare neiodată. Nu doar că se face incredibil de ușor, dar e una dintre cele mai versatile […]

3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare

Publicat la 28 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante

Toamna nu înseamnă doar dovleac și scorțișoară. Dacă e să aleg un ingredient pe care îl aștept cu drag în sezonul rece, acela e sfecla roșie. Coaptă, fiartă sau chiar crudă, aduce nu doar o culoare superbă în farfurie, dar și un gust pământiu, ușor dulceag, care merge de minune în salate. Astăzi vin cu […]

Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Publicat la 21 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet

Dintre toate borcanele din cămară, acestea cu ardei umpluți cu varză, morcov și țelină, stau mereu în față. Nu doar că sunt frumoși, colorați și apetisanți, dar gustul e perfect echilibrat - acrișor, ușor picant, aromat de la hrean și frunze de țelină. Totul pus la murat în saramură simplă, fără pic de oțet. Rețeta […]

Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Publicat la 17 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă

Când nu mai știi ce să gătești și trebuie să faci ceva rapid, dar care să sature și să placă tuturor celor din familie, cu această budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide vei merge la sigur. E genul de preparat care merge perfect și ca desert, dar și ca o cină ușoară sau […]

Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă

Publicat la 13 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână

Dacă e toamnă, e musai să profitați de gogoșarii cărnoși din piață! Această rețetă de gogoșari umpluți cu carne de pui, orez și ciuperci, gătiți la cuptor într-un sos simplu de roșii, este fix genul acela de mâncare care adună toată familia în jurul mesei. Nimic sofisticat, doar ingrediente simple, gătite bine, care se completează […]

Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute

Publicat la 11 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon

Când vine vorba de deserturi de sezon, prăjitura rapidă cu prune e una dintre favoritele mele. E genul de rețetă care se face aproape singură, din ingrediente simple, dar cu un rezultat peste așteptări: un blat moale și pufos, fructe coapte perfect și o crustă discret crocantă la suprafață. Mi-a plăcut ideea acestei prăjituri pentru […]

Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă

Publicat la 6 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet

Dacă sunteți în căutarea unei idei pentru o gustare sățioasă, perfectă pentru pachetul de la școală sau de luat la drum, această rețetă de covridog e exact ce trebuie. Aluatul fraged, cu unt și lapte, învăluie crenvurștii într-un strat moale la interior, dar ușor crocant la exterior, datorită băii în apă cu bicarbonat. Și partea […]

Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă

Publicat la 29 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă

Mâncarea de mazăre cu chifteluțe de pui și smântână e una din acele rețete rapide care adună toată familia la masă fără să te stresezi prea mult cu pregătirea. Aromată, cremoasă și sățioasă, e genul de fel principal care se face ușor, din ingrediente la îndemână, dar care are un aer de "ceva mai special" […]

Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii

Publicat la 28 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă

Dacă există un lucru care ne face să iubim plăcintele și mai mult, acela e momentul când le rupi și vezi cum se trag fâșiile una câte una, ca la un foietaj bine făcut. Așa sunt aceste plăcinte turcești la tigaie, niște lipii cu unt care se desfac în straturi, se coc simplu, pe aragaz, […]

Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe

Publicat la 20 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase

Când vine frigul și ai poftă de o ciorbă aburindă, n-ai idee cât de mult îți vei mulțumi că ai pregătit din timp zarzavat în suc de roșii pentru iarnă. Te scutește de tocat legume când ți-e lumea mai dragă, are gust de vară pusă la păstrare și face minuni în orice ciorbă, fie ea […]

Chec zebră cu cana – rețeta simplă și pufoasă pentru orice ocazie

Publicat la 19 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

doua felii de chec pufos zebra cu cacao si un pahar cu lapte

Dacă n-ați încercat până acum un chec zebră, e momentul să vă puneți șorțul! Nu doar că arată spectaculos tăiat felii, dar este și incredibil de simplu de făcut, cu ingrediente simple și ieftine. Și nici măcar nu separăm ouăle! E desertul simplu care merge perfect la cafeaua de dimineață, la pachet pentru școală sau […]

Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă

Publicat la 13 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.

Când ai doi dovlecei în frigider și nu vrei să prăjești, să fierbi sau să te încingi în bucătărie, această salată de dovlecei copți în air fryer, cu iaurt și ou fiert, e exact ce trebuie. Seamănă cu o salată de vinete reinterpretată, dar cu un aer mai light și o cremă care aduce cu […]

Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă

Publicat la 9 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.

Salata de vinete face parte din ADN-ul nostru culinar. Dar, deși e gustoasă, salata de vinete tradițională cu mult ulei de floarea-soarelui nu e chiar cea mai prietenoasă cu ficatul sau cu silueta. Am început să caut o variantă care să păstreze savoarea vinetelor coapte, dar să fie mai echilibrată nutrițional și așa am ajuns […]

Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine

Publicat la 30 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă

Dacă ești în căutarea unei idei pentru o gustare proteică, rapidă și cu ingrediente curate, această pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte este exact ce trebuie. Se prepară în câteva minute, e sățioasă, cremoasă și numai bună de întins pe o felie de pâine integrală sau de servit cu legume proaspete. Iar […]

Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna

Publicat la 28 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente

Când vine vorba de gătit inteligent și fără risipă, nimic nu bate un pui întreg. Cu puțină organizare și un cuțit bine ascuțit, poți transforma un pui într-un festin pe mai multe zile, pentru toată familia. De la supe clare și ciorbe sățioase, până la fripturi rumene sau salate rapide, un singur pui poate deveni […]

Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!

Publicat la 25 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase

Dacă e ceva ce am învățat din toate rețetele de gogoși încercate până acum, e că cele mai bune gogoși moi și pufoase nu trebuie decupate cu paharul. De ce? Pentru că rețeta asta fără pahar e și fără pierdere de timp și risipă de aluat! Pe scurt ce e deosebit la rețeta mea: nu […]

Salată de vară țărănească cu roșii și castraveți – rețeta simplă și gustoasă ca la mamaia

Publicat la 23 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată de vară cu roșii zemoase și castraveți proaspeți, ca la mamaia

Vara nu trece fără o salată simplă și gustoasă cu roșii și castraveți - ca la mamaia la țară! E genul de rețetă rapidă care te salvează când nu știi ce să mai gătești. Rețetă simplă, rapidă și de sezon, dar cu povește Genul acesta de salată țărănească se făcea zilnic la țară, vara. Nu […]

Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos

Publicat la 15 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca

Rețeta simplă de chec aperitiv cu iaurt. Cum se face un chec aperitiv gustos și spornic cu ingredientele pe care le avem la îndemână.

Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă

Publicat la 9 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă

Dacă vreți un desert ușor de făcut, fără coacere și fără ouă crude, acest tort cu biscuiți și cremă fiartă de cacao (budincă de cacao) e o alegere inspirată! Crema densă, cu gust intens de cacao și un strop de rom, se potrivește perfect cu biscuiții înmuiați în lapte. E genul acela de prăjitură care […]

Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi

Publicat la 4 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce folosim amidon alimentar în bucătărie sau dacă îl poți înlocui cu altceva, ai ajuns unde trebuie. Fie că faci o cremă de vanilie, un sos pentru friptură, un blat pufos pentru tort sau chiar o supă, amidonul poate fi aliatul tău de nădejde. În plus, îl găsești peste tot […]

Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt

Publicat la 2 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar

Acești cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar sunt una dintre cele mai simple și satisfăcătoare rețete de post pe care le fac. Cu marginile rumenite, interior moale și un mujdei turnat generos peste ei, sunt fix ce trebuie când vrei ceva gustos, sățios și rapid. Rețeta de cartofi fierți și zdrobiți este perfectă […]

Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Publicat la 29 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.

Dacă ar fi să aleg o rețetă rapidă, gustoasă și potrivită atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru mesele cu prietenii, aș merge clar pe aceste frigărui din carne tocată de pui. Se fac ușor, nu au nevoie de cine știe ce tehnică specială și, bonus, sunt mai ușoare decât clasicele frigărui […]

Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure

Publicat la 24 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure

Când vine vremea conservelor de casă, trebuie neapărat să vorbin și despre cum se sterilizează borcanele și capacele. Fie că e vorba de gemuri aromate, compoturi de vară, sau de o zacuscă bună de întins pe pâine iarna, igiena recipientelor este un pas esențial care nu trebuie neglijat. Fără sterilizare, toată munca noastră riscă să […]

Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute

Publicat la 21 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel

Am pregătit de multe ori salată caldă de năut, în tot felul de combinații, dar varianta asta cu legume sotate și arome mediteraneene a devenit rapid preferata mea. E rapidă, e ușor de adaptat cu ce aveți prin frigider și, cel mai important, e absolut echilibrată: năut crocant, legume ușor al dente, lămâie și verdeață […]

Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!

Publicat la 17 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post

Când ai nevoie de ceva cald, reconfortant și gata într-o jumătate de oră, această rețetă de couscous cu ciuperci e fix ce trebuie! Nu doar că se face ușor, dar e atât de versatilă încât poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Am făcut această rețetă într-o zi în care aveam niște ciuperci Pleurotus […]

Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară

Publicat la 12 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.

Când căldura verii își face de cap, această salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar devine rapid vedeta mesei. E cremoasă, crocantă, răcoroasă și foarte versatilă. Vă las mai jos câteva sugestii dacă vreți să îmbogățiți salata simplă de castraveți astfel încât să devină garnitura perfectă lângă grătare, fripturi sau sandvișuri. În plus, am […]

Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă

Publicat la 8 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé

Paste cu brânză Feta, roșii coapte și busuioc - dacă n-ați încercat încă combinația asta, promiteți-mi că o treceți pe listă pentru săptămâna asta! E o rețetă care merge în orice anotimp și care cere doar câteva ingrediente simple. Promite în schimb o explozie de arome. Fiecare ingredient își aduce aportul la "delicioșenie": roșiile cherry […]

Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Publicat la 7 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi

O tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii este genul de rețetă ușoară care îți salvează rapid și gustos prânzul sau cina. E simplă și ieftină, cu ingrediente la îndemână, dar cu un rezultat care adună toată familia în jurul mesei. Mulți mă întreabă: cum gătesc pipotele și inimile ca să […]

Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale

Publicat la 5 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.

Nu de puține ori, ne trezim că trebuie să pregătim ceva rapid pentru prânz sau cină. Secretul? Să avem mereu în casă câteva ingrediente de bază care ne permit să gătim ușor, sănătos și gustos. De ce trebuie să aveți o rezervă de ingrediente de bază? Oricât de organizat ar fi planul de mese, tot […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 31
  • Pagina următoare »
iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.