• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete

Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Publicat la 12 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.

Cremșnit, cremeș sau crempita - un desert clasic care nu se demodează niciodată. Straturile crocante de aluat fraged cu unt îmbrățișează o cremă fină de vanilie, ușor aerată, dar consistentă. E genul acela de prăjitură care dispare imediat de pe platou, indiferent dacă o faceți pentru o zi obișnuită sau pentru o masă festivă. Cremșnit […]

Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată

Publicat la 1 octombrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură

Toamna vine cu dorința aceea de a pune lucruri bune deoparte. Printre cele mai simple și mai utile conserve pe care le puteți face este această varză tocată la borcan pentru iarnă, fără apă sau saramură, doar cu sare neiodată. Nu doar că se face incredibil de ușor, dar e una dintre cele mai versatile […]

3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare

Publicat la 28 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante

Toamna nu înseamnă doar dovleac și scorțișoară. Dacă e să aleg un ingredient pe care îl aștept cu drag în sezonul rece, acela e sfecla roșie. Coaptă, fiartă sau chiar crudă, aduce nu doar o culoare superbă în farfurie, dar și un gust pământiu, ușor dulceag, care merge de minune în salate. Astăzi vin cu […]

Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Publicat la 21 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet

Dintre toate borcanele din cămară, acestea cu ardei umpluți cu varză, morcov și țelină, stau mereu în față. Nu doar că sunt frumoși, colorați și apetisanți, dar gustul e perfect echilibrat - acrișor, ușor picant, aromat de la hrean și frunze de țelină. Totul pus la murat în saramură simplă, fără pic de oțet. Rețeta […]

Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Publicat la 17 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă

Când nu mai știi ce să gătești și trebuie să faci ceva rapid, dar care să sature și să placă tuturor celor din familie, cu această budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide vei merge la sigur. E genul de preparat care merge perfect și ca desert, dar și ca o cină ușoară sau […]

Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă

Publicat la 13 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână

Dacă e toamnă, e musai să profitați de gogoșarii cărnoși din piață! Această rețetă de gogoșari umpluți cu carne de pui, orez și ciuperci, gătiți la cuptor într-un sos simplu de roșii, este fix genul acela de mâncare care adună toată familia în jurul mesei. Nimic sofisticat, doar ingrediente simple, gătite bine, care se completează […]

Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute

Publicat la 11 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon

Când vine vorba de deserturi de sezon, prăjitura rapidă cu prune e una dintre favoritele mele. E genul de rețetă care se face aproape singură, din ingrediente simple, dar cu un rezultat peste așteptări: un blat moale și pufos, fructe coapte perfect și o crustă discret crocantă la suprafață. Mi-a plăcut ideea acestei prăjituri pentru […]

Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă

Publicat la 6 septembrie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet

Dacă sunteți în căutarea unei idei pentru o gustare sățioasă, perfectă pentru pachetul de la școală sau de luat la drum, această rețetă de covridog e exact ce trebuie. Aluatul fraged, cu unt și lapte, învăluie crenvurștii într-un strat moale la interior, dar ușor crocant la exterior, datorită băii în apă cu bicarbonat. Și partea […]

Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă

Publicat la 29 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă

Mâncarea de mazăre cu chifteluțe de pui și smântână e una din acele rețete rapide care adună toată familia la masă fără să te stresezi prea mult cu pregătirea. Aromată, cremoasă și sățioasă, e genul de fel principal care se face ușor, din ingrediente la îndemână, dar care are un aer de "ceva mai special" […]

Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii

Publicat la 28 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă

Dacă există un lucru care ne face să iubim plăcintele și mai mult, acela e momentul când le rupi și vezi cum se trag fâșiile una câte una, ca la un foietaj bine făcut. Așa sunt aceste plăcinte turcești la tigaie, niște lipii cu unt care se desfac în straturi, se coc simplu, pe aragaz, […]

Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe

Publicat la 20 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase

Când vine frigul și ai poftă de o ciorbă aburindă, n-ai idee cât de mult îți vei mulțumi că ai pregătit din timp zarzavat în suc de roșii pentru iarnă. Te scutește de tocat legume când ți-e lumea mai dragă, are gust de vară pusă la păstrare și face minuni în orice ciorbă, fie ea […]

Chec zebră cu cana – rețeta simplă și pufoasă pentru orice ocazie

Publicat la 19 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

doua felii de chec pufos zebra cu cacao si un pahar cu lapte

Dacă n-ați încercat până acum un chec zebră, e momentul să vă puneți șorțul! Nu doar că arată spectaculos tăiat felii, dar este și incredibil de simplu de făcut, cu ingrediente simple și ieftine. Și nici măcar nu separăm ouăle! E desertul simplu care merge perfect la cafeaua de dimineață, la pachet pentru școală sau […]

Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă

Publicat la 13 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.

Când ai doi dovlecei în frigider și nu vrei să prăjești, să fierbi sau să te încingi în bucătărie, această salată de dovlecei copți în air fryer, cu iaurt și ou fiert, e exact ce trebuie. Seamănă cu o salată de vinete reinterpretată, dar cu un aer mai light și o cremă care aduce cu […]

Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă

Publicat la 9 august 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.

Salata de vinete face parte din ADN-ul nostru culinar. Dar, deși e gustoasă, salata de vinete tradițională cu mult ulei de floarea-soarelui nu e chiar cea mai prietenoasă cu ficatul sau cu silueta. Am început să caut o variantă care să păstreze savoarea vinetelor coapte, dar să fie mai echilibrată nutrițional și așa am ajuns […]

Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine

Publicat la 30 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă

Dacă ești în căutarea unei idei pentru o gustare proteică, rapidă și cu ingrediente curate, această pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte este exact ce trebuie. Se prepară în câteva minute, e sățioasă, cremoasă și numai bună de întins pe o felie de pâine integrală sau de servit cu legume proaspete. Iar […]

Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna

Publicat la 28 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente

Când vine vorba de gătit inteligent și fără risipă, nimic nu bate un pui întreg. Cu puțină organizare și un cuțit bine ascuțit, poți transforma un pui într-un festin pe mai multe zile, pentru toată familia. De la supe clare și ciorbe sățioase, până la fripturi rumene sau salate rapide, un singur pui poate deveni […]

Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!

Publicat la 25 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase

Dacă e ceva ce am învățat din toate rețetele de gogoși încercate până acum, e că cele mai bune gogoși moi și pufoase nu trebuie decupate cu paharul. De ce? Pentru că rețeta asta fără pahar e și fără pierdere de timp și risipă de aluat! Pe scurt ce e deosebit la rețeta mea: nu […]

Salată de vară țărănească cu roșii și castraveți – rețeta simplă și gustoasă ca la mamaia

Publicat la 23 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată de vară cu roșii zemoase și castraveți proaspeți, ca la mamaia

Vara nu trece fără o salată simplă și gustoasă cu roșii și castraveți - ca la mamaia la țară! E genul de rețetă rapidă care te salvează când nu știi ce să mai gătești. Rețetă simplă, rapidă și de sezon, dar cu povește Genul acesta de salată țărănească se făcea zilnic la țară, vara. Nu […]

Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos

Publicat la 15 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca

Rețeta simplă de chec aperitiv cu iaurt. Cum se face un chec aperitiv gustos și spornic cu ingredientele pe care le avem la îndemână.

Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă

Publicat la 9 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă

Dacă vreți un desert ușor de făcut, fără coacere și fără ouă crude, acest tort cu biscuiți și cremă fiartă de cacao (budincă de cacao) e o alegere inspirată! Crema densă, cu gust intens de cacao și un strop de rom, se potrivește perfect cu biscuiții înmuiați în lapte. E genul acela de prăjitură care […]

Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi

Publicat la 4 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce folosim amidon alimentar în bucătărie sau dacă îl poți înlocui cu altceva, ai ajuns unde trebuie. Fie că faci o cremă de vanilie, un sos pentru friptură, un blat pufos pentru tort sau chiar o supă, amidonul poate fi aliatul tău de nădejde. În plus, îl găsești peste tot […]

Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt

Publicat la 2 iulie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar

Acești cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar sunt una dintre cele mai simple și satisfăcătoare rețete de post pe care le fac. Cu marginile rumenite, interior moale și un mujdei turnat generos peste ei, sunt fix ce trebuie când vrei ceva gustos, sățios și rapid. Rețeta de cartofi fierți și zdrobiți este perfectă […]

Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Publicat la 29 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.

Dacă ar fi să aleg o rețetă rapidă, gustoasă și potrivită atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru mesele cu prietenii, aș merge clar pe aceste frigărui din carne tocată de pui. Se fac ușor, nu au nevoie de cine știe ce tehnică specială și, bonus, sunt mai ușoare decât clasicele frigărui […]

Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure

Publicat la 24 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure

Când vine vremea conservelor de casă, trebuie neapărat să vorbin și despre cum se sterilizează borcanele și capacele. Fie că e vorba de gemuri aromate, compoturi de vară, sau de o zacuscă bună de întins pe pâine iarna, igiena recipientelor este un pas esențial care nu trebuie neglijat. Fără sterilizare, toată munca noastră riscă să […]

Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute

Publicat la 21 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel

Am pregătit de multe ori salată caldă de năut, în tot felul de combinații, dar varianta asta cu legume sotate și arome mediteraneene a devenit rapid preferata mea. E rapidă, e ușor de adaptat cu ce aveți prin frigider și, cel mai important, e absolut echilibrată: năut crocant, legume ușor al dente, lămâie și verdeață […]

Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!

Publicat la 17 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post

Când ai nevoie de ceva cald, reconfortant și gata într-o jumătate de oră, această rețetă de couscous cu ciuperci e fix ce trebuie! Nu doar că se face ușor, dar e atât de versatilă încât poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Am făcut această rețetă într-o zi în care aveam niște ciuperci Pleurotus […]

Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară

Publicat la 12 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.

Când căldura verii își face de cap, această salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar devine rapid vedeta mesei. E cremoasă, crocantă, răcoroasă și foarte versatilă. Vă las mai jos câteva sugestii dacă vreți să îmbogățiți salata simplă de castraveți astfel încât să devină garnitura perfectă lângă grătare, fripturi sau sandvișuri. În plus, am […]

Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă

Publicat la 8 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé

Paste cu brânză Feta, roșii coapte și busuioc - dacă n-ați încercat încă combinația asta, promiteți-mi că o treceți pe listă pentru săptămâna asta! E o rețetă care merge în orice anotimp și care cere doar câteva ingrediente simple. Promite în schimb o explozie de arome. Fiecare ingredient își aduce aportul la "delicioșenie": roșiile cherry […]

Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Publicat la 7 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi

O tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii este genul de rețetă ușoară care îți salvează rapid și gustos prânzul sau cina. E simplă și ieftină, cu ingrediente la îndemână, dar cu un rezultat care adună toată familia în jurul mesei. Mulți mă întreabă: cum gătesc pipotele și inimile ca să […]

Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale

Publicat la 5 iunie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.

Nu de puține ori, ne trezim că trebuie să pregătim ceva rapid pentru prânz sau cină. Secretul? Să avem mereu în casă câteva ingrediente de bază care ne permit să gătim ușor, sănătos și gustos. De ce trebuie să aveți o rezervă de ingrediente de bază? Oricât de organizat ar fi planul de mese, tot […]

Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie

Publicat la 29 mai 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire

Când timpul nu ține cu noi, dar pofta de ceva bun nu lipsește, o porție de cuscus cu pui și legume, este exact ce trebuie! Rețeta e simplă, rapidă și plină de savoare, genul acela de mâncare care se face într-o singură tigaie și dispare imediat de pe farfurii lăsând familia sătulă și fericită. M-am […]

Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas

Publicat la 28 mai 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.

Crème brûlée (sau creme brulee, mai pe românește) e genul de desert care pare sofisticat și greu de făcut, dar în realitate are o listă scurtă de ingrediente și pași ușor de urmat. E cremos, fin ca mătasea, cu un strat crocant de zahăr caramelizat deasupra - un contrast delicios de texturi și arome. Îmi […]

Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Publicat la 24 mai 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă

Dacă ar exista o definiție a răsfățului în dicționar, lava cake ar trebui să apară acolo, cu litere mari și ciocolată curgând pe margini! Desertul ăsta spectaculos se face mai ușor decât pare, iar rezultatul este de-a dreptul hipnotizant: exterior ușor crocant, mijloc cald și lichid, care se revarsă ca o lavă dulce-amăruie. Iar partea […]

Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

Publicat la 18 mai 2025 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă

Dacă n-ai încercat niciodată un tort de clătite, te invit să descoperi această rețetă ungurească veche, cunoscută sub numele de „clătite alunecate". Clătitele se coc doar pe o parte, se suprapun fierbinți, iar între ele se presară un amestec simplu de cacao, zahăr și nucă. Căldura le transformă într-un desert fin, care seamănă mai mult […]

Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

Publicat la 2 aprilie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi

Dacă ar fi să aleg un singur desert cu ciocolată pentru momente speciale, fără ezitare aș alege această Babka cu ciocolată. Cu un aluat bogat, frământat cu unt și ouă, dospit lent la rece și umplut cu o cremă densă de ciocolată amăruie, rezultatul e o împletitură pufoasă, aromată și spectaculoasă. Deși arată sofisticat, Babka […]

Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

Publicat la 30 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa

Panettone cu fructe uscate este un desert clasic italian, perfect pentru sărbători sau pentru orice ocazie specială. Această variantă de panettone cu poolish (preferment) are o aromă delicată și o textură extraordinar de pufoasă, cu mii de alveole, exact așa cum trebuie să fie un panettone autentic. Pregătirea unui panettone reușit durează mai mult decât […]

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Publicat la 26 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc

Dacă nu vă plac organele de miel sau de pui, dar vreți un aperitiv gustos și festiv atunci sigur o să apreciați această variantă de drob cu carne tocată de porc și vită. E fraged, aromat, se feliază frumos și poate fi adaptat cu ce ai prin casă. Gogoșarii în oțet aduc un plus de […]

Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Publicat la 23 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde

Ciorba cu lobodă și ștevie e acrișoară, hrănitoare și plină de culoare - ca o zi de primăvară! E genul de rețetă care te face să simți că iarna a trecut cu adevărat și că urmează doar mâncăruri ușoare, pline de vitamine. Bonus: se face cu ingrediente simple, la îndemână, și e foarte versatilă. Rețeta […]

Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă

Publicat la 13 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi

Dacă aveți piure de cartofi rămas de la prânz și nu știți ce să faceți cu el, aceste chiftele de post cu fasole roșie și porumb sunt soluția perfectă! Sunt crocante la exterior, moi și cremoase la interior, simple și sănătoase. Se fac repede, cu ingrediente simple și naturale, pe care sigur le aveți deja […]

Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

Publicat la 11 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

Tort Napoleon tăiat pe platou de servire

Tortul Napoleon este un desert rafinat, format din straturi subțiri și crocante de aluat și o cremă fină de vanilie, rezultând un tort delicat, aromat și irezistibil. Deși seamănă puțin cu Mille-Feuille-ul franțuzesc, tortul Napoleon este un desert rusesc creat în 1912 pentru a celebra centenarul victoriei asupra lui Napoleon. Este alcătuit din 10 foi […]

Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare

Publicat la 4 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin

Dacă vreți să faceți pâine de casă fără prea mult efort, aceste baghete cu măsline și făină integrală sunt exact ce trebuie! Fără frământare, cu un timp de dospire lent în frigider și cu un minim de efort, veți obține baghete cu coajă crocantă și miez aerat, perfecte pentru sandvișuri, bruschette sau pur și simplu […]

12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!

Publicat la 3 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

12 retete de post cu naut

Descoperiți în acest articol 12 rețete cu năut, rapide și sănătoase pe care le puteți pregăti ușor pentru zilele de post! Așa cum bine știți, în perioadele de post năutul devine un adevărat erou al bucătăriei. E plin de proteine, fibre și vitamine, iar pe lângă asta, e foarte versatil - îl puteți pune în […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 31
  • Pagina următoare »
iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.