Astăzi vreau să vă arăt nişte fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri, minunăţii frumoase şi delicioase, numai bune de impresionat persoana iubită sau pur şi simplu de ambalat frumos şi de făcut cadou unei persoane dragi. Nu de alta, dar se apropie Valentinu' și Dragobetele şi 1 Martie și 8 Martie și poate vreţi să faceţi o bucurie dulce cuiva.
Reţeta de bază, cea a aluatului este aproape aceeaşi cu cea pe care am folosit-o la reţeta de fursecuri cu portocale, doar forma şi decorul sunt mai romantice. Desigur, voi le puteţi decupa în orice altă formă, dacă aveţi alergie la inimioare şi la simboluri iubăreţe în perioada asta. Ca să vă zic drept, şi eu am făcut de probă cam jumătate de tavă de fursecuri decupate cu altă formă, le-am glazurat şi le-am decorat pe toate la fel, dar nu au avut deloc acelaşi farmec. Asta e o reţetă romantică, nu-i stă bine decât în formă de inimioară. Am zis! 🙂
Mod de preparare fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri
Am redus puţin cantitatea de zahăr, gândindu-mă că fursecurile vor beneficia oricum de o glazură dulce, deci trebuie cumva să păstrăm un echilibru. Eu am glazurat inimioarele folosind ciocolată cu lapte topită. Dacă voi preferaţi ciocolata amăruie sau neagră, atunci poate veţi dori să mai măriţi puţin cantitatea de zahăr din aluat.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 200 g unt moale
- 100 g zahăr
- 320 g de făină
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- ½ de linguriţă petale de trandafir măcinate
- 2 ouă
- ½ de linguriţă de praf de copt
- un praf de sare
pentru decor
- 75 g ciocolată cu lapte
- 20 g fistic
- 1 linguriţă de petale de trandafir
Instrucțiuni de preparare
- Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare.
- Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi punem petalele de trandafir şi coaja rasă de lămâie.
- La final turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Am obţinut un aluat compact şi elastic.
- Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
- Aşezaţi inimioarele în tăvi lăsând cam 1 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
- Coaceţi fursecurile 10-12 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
- Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde, cum vă e mai uşor.
- Cât ciocolata e încă caldă şi fluidă, atingeţi fiecare fursec cu faţa superioară de glazura de ciocolată, apoi aşezaţi-le la loc în tavă, pe hârtia de copt.
- Presăraţi-le cu fistic tocat şi cu petale de trandafir şi lăsaţi-le să se întărească glazura.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sper să vă placă reţeta şi să îi bucuraţi pe cei dragi cu inimioare romantice şi ciocolatoase. Să ştiţi că pot fi făcute dinainte, se păstrează foarte bine câteva zile într-un loc răcoros.
PS: Asiguraţi-vă ca folosiţi petale de trandafir comestibile, de uz alimentar. Le găsiţi la magazine naturiste, sau magazine de ceaiuri.
Dacă v-a plăcut reţeta (sau dacă nu v-a plăcut reţeta), să ştiţi ca mai găsiţi pe site şi alte reţete de fursecuri şi biscuiţi, frumoase şi delicioase:
Claudia Larisa Damian a zis
Excelent ! Sunt foarte aspectuoase si sunt coninsa ca trebuie sa fie tare aromate si fragede. Ai combinat ciocolata cu trandafirii ! Chiar sunt romantice inimioarele tale !
Iuliana a zis
Multumesc, Claudia! Sper sa le incerci si tu 🙂
Claudia a zis
Eh...daca-s romantice si cu ciocolata nu pot refuza 🙂
Presupun ca mai ai si pentru musafiri,nu?
Iuliana a zis
Pentru musafiri am doar reteta :))