Pandişpan cu caise şi cireşe, o reţetă pe cât de simplă, pe atât de frumoasă şi de spornică.
Nu puteam să las vara să treacă fără să reunesc fructele mele preferate, cireşele şi caisele, într-o singură reţetă. Şi cum e destul de cald afară şi evit să petrec prea mult timp în bucătărie, am ales să fac o reţetă simplă, de pandişpan cu fructe, pentru care ştiam că nu voi avea nevoie să folosesc cuptorul mai mult de 30-40 de minute.
Mai am pe blog câteva prăjituri asemănătoare. De exemplu prăjitura răsturnată cu caise a avut mare succes la cititori. Diferenţa faţă de reţeta de astăzi este că are blat pe bază de unt, iar tehnica de preparare e puţin diferită. Dar merită să aruncaţi o privire, poate doriţi să o încercaţi şi pe aceea.
Mod de preparare pandişpan cu caise şi cireşe
Reţeta de azi e foarte simplă şi cred că toată lumea ştie cum se face pandişpanul, că doar e checul copilăriilor noastre 🙂
Tot ce am făcut eu ca să obţin un aspect mai frumos, a fost să pun câte o cireaşă în fiecare jumătate de caisă şi să presar deasupra fulgi de migdale care s-au rumenit minunat şi au dat la final un gust foarte plăcut.
Aşa arăta prăjitura mea înainte să o bag în cuptor:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru o tavă de 25x30 cm
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 80 ml de ulei
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 3-4 linguri de fulgi de migdale
- câteva caise şi cireşe
- zahăr pudră pentru pudrat deasupra
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt într-o tavă de 25x35 cm.
- Separăm ouăle şi procedăm ca la reţeta clasică de blat din pandişpan pe care deja am scris-o detaliat pe blog.
- Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
- Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
- Adăugăm gălbenuşurile, uleiul şi coaja rasă de lămâie în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
- Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă.
- Turnăm aluatul în tavă iar peste aluat punem jumătăţi de caise, iar în fiecare jumătate aşezăm câte o cireaşă.
- Presărăm cu fulgi de migdale şi dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute până când pandişpanul începe să se rumenească şi trece proba cu scobitoarea.
- Lăsăm pandişapanul să se răcească, apoi îl tăiem în cuburi şi îl pudrăm cu zahăr vanilat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi ca înainte de servire să pudraţi prăjitura cu puţin zahăr vanilat. Dacă aveţi zahăr vanilat făcut în casă, e şi mai bine. Face bine şi la gust, dar şi la aspect 😉
Lasă un comentariu